Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bölgede AKSA isyanı büyüyor
17 Ocak 2015, 21:34

Bölgede AKSA isyanı büyüyor

Yaşanan elektrik kesintileri can sıkmaya başlarken, vatandaşlar oldukça mağdur duruma düşüyor

Bölgede AKSA isyanı büyüyor

Trabzon’da son dönemlerde yaşanan elektrik kesintileri can sıkmaya başlarken, vatandaşlar oldukça mağdur duruma düşüyor. “Büyükşehir” ünvanlı Trabzon’da sıkça elektriklerin kesilmesi büyük tepki toplarken, elektrik dağıtım şirketi AKSA’nın müdahale ekiplerinin yetersizliği de çileden çıkartıyor.

Adliye ve Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bulunduğu Yomra’nın Kaşüstü Mahallesi’nde önceki akşam saatlerinden itibaren yaşanan elektrik kesintileri, yetersizliği en açık şekilde gözler önüne serdi.

Art arda yaşanan elektrik kesintilerinin ardından bölgeye gelen yetkililerin bir türlü sıkıntıyı çözememesiyle devam eden kesintiler büyük tehlikeye neden oldu. Bölgede yaşayan vatandaşların iddialarına göre yetkililerin yaptığı yanlış işlemler sonrası bazı site ve apartmanlarda kalorifer kazanları arıza yaparak patlama tehlikesi geçirdi. Birçok vatandaşın da elektronik malzemelerinde arıza yaşandığı şikâyeti alındı.

Bunun üzerine tepki gösteren bölge esnafı ile vatandaşlar, “Trabzon’da yaşam alanının kaydığı bölge olan Kaşüstü’nde düştüğümüz durum içler acısı. İşi bilmeyen insanları çözüm konusunda buraya gönderdiler.  AKSA’nın artık bu işe çeki düzen vermesi gerekir.” şeklinde sitem ettiler. AKSA'dan yapılan açıklamada birçok ilçe olmak üzere Trabzon'un genelinde arızalar nedeniyle bugün (dün) saat 18.00'e kadar elektrik kesintilerinin devam edeceği bildirildi. Öte yandan Trabzon'da olduğu gibi Rize, Giresun ve Gümüşhane'de de benzer sebeplerden elektriklerin sık sık kesileceği öğrenildi.

GÜCE'DEKİ ELEKTRİK KESİNTİSİ İSYAN ETTİRDİ

Güce Belediye Başkanı Aytekin Geçgel, ilçe ve köylerde 4 gündür yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle vatandaşla karşı karşıya geldiklerini söyledi.

Geçgel, yaptığı açıklamada, Kazancı Holding bünyesinde faaliyet gösteren AKSA şirketinin yıllardır bölgede enerji ihtiyacının karşılanması için faaliyet gösterdiğine işaret etti. "Bölgenin elektrik dağıtım işini aldıktan sonra Kazancı Holding çalışma prensibine aykırı olarak sadece tahsilat yapan, özellikle ilçemize hiçbir altyapı hizmeti yapmayan AKSA, ilçemiz halkını mağdur etmektedir." diyen Gençgel, şu ifadelerde bulundu: "Yaklaşık dört gündür elektrik verilemeyen mahalle ve köylerimiz var. Konuyla ilgili bilgi almak ve şikâyetleri iletmek için aradığımız yetkililer bir ilçe belediye başkanını dahi muhatap kabul etmemektedir. Gerçi kendilerinin yetkili olup olmadığı da şüpheli olmasına karşın aradığımızda 'siz bizim muhatabımız değilsiniz' diyebilmektedirler. Bu bir sorumsuzluktur ve zulümdür. İlçe halkına reva görülen mağduriyetin takipçisi olacağız. Takibimiz AKSA şirketinin bağlı bulunduğu Kazancı Holding bünyesi de dahil olmak üzere bakanlıklar seviyesinde ve BİMER bünyesinde olacaktır. Bu nedenle bizi muhatap kabul etmeyen çok değerli firmaya soruyoruz, AKSA sadece tahsilat yapmak için mi var? Güce ilçesinde kaç kişilik teknik ekip ve ne kadar ekipman bulunmaktadır? İlçe Belediye Başkanı olarak tüm ilçe halkı bizi muhatap kabul ederek sizin işinizle ilgili şikâyetleri bize iletirken, sizin muhatabınız kimdir? Bizim bu konuda muhatabımız kim olacaktır? Faturanın bir gün gecikmesine tahammül edilemezken, vatandaşın hizmet alamaması nedeniyle zararları karşılanacak mıdır? Oksijen tüpüne bağlı hastalarımız mağdur olmuştur. Yine kaloriferli binalarda ısınma ihtiyacı karşılanmamıştır. Dolap ve derin donduruculardaki gıda maddeleri kullanılmaz hale geldi. Bu konuda firmanızın nasıl bir çalışması olacaktır? Verilmeyen dağıtım hizmeti için hizmet bedeli tahsil edilecek midir?"

Söz konusu şirketin hiçbir girişim yapmaması halinde belediyenin yöredeki sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarla birlikte tüm demokratik ve hukuki tepkilerini göstereceklerini vurgulayan Geçgel, "Sadece tahsilat yapmak amacındaysanız vatandaşımızın yakasını bırakın istiyoruz. Hiçbir ticari faaliyet insan yaşamından ve insana hizmet etmekten kutsal değildir."

Günebakış

Haberi Ekleyen: Ali Dursun

Bu haber 917 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yöreden

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!”

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!” Adıgüzel, "Fındıkta Ferrero devlete paralel bir yapı gibi davranmaya başladı"

Hemşire, hastanede ölü bulundu

Hemşire, hastanede ölü bulundu Hemşire, görev yaptığı hastanede ölü bulundu

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı olayla ilgili 9 şüpheli tutuklandı.

Espiye'de uyuşturucu operasyonu

Espiye'de uyuşturucu operasyonu Uyuşturucu tacirleri 2 kişi tutuklandı

Giresun’da feci ölüm

Giresun’da feci ölüm Testereyle boynundan yaralanan genç hayatı kaybetti.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss