Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Taşeron işçilerle toplu sözleşme imzaladı
16 Ocak 2015, 17:09

Taşeron işçilerle toplu sözleşme imzaladı

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu,Türkiye'de bir ilke imza attı

GİRESUN BELEDİYESİ’NDE TAŞERON İŞÇİLERDE SÖZLEŞME MUTLULUĞU

Giresun Belediyesi  hizmet alımı kapsamında çalışan ve kamuoyunda taşeron işçi olarak adlandırılan işçilerle toplu sözleşme imzaladı.

Türkiye’de memur sendikası ile sözleşme imzalayan ilk belediye olan Giresun Belediyesi,bu defa taşeron işçilerle de toplu sözleşme yaparak bir ilke daha imza attı.

Giresun Belediyesi Eski Nikah Salonun da yapılan toplu sözleşme imza törenine Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, CHP İstanbul Milletvekili, Parti Meclis Üyesi Kadir Gökmen Öğüt, CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Belediye İş Sendikası Temsilcileri, Belediye Başkan Yardımcıları, Daire Müdürleri, işçi ve memurlar katıldı.

“SİZİ SÖMÜRENİN YANINDA OLMAYIN…”

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu imza töreninde yaptığı konuşmada; “2009 yılında bu göreve gelmeden öncede, sizlerin haklarınızın iyileştirilmesi için çalışacağım demiştim. Göreve geldiğimizde ilk memurlarımız ile sözleşme yaptık. Bugünde bir ilke daha imza atacağız. Ben toplumun örgütlü olmasından yanayım. İşçinin geleceği belediye başkanı ve ihaleyi alan firma sahibinin iki dudağı arasında. Ben seni çıkardım dedim mi iş bitti. Böyle olmamalı arkadaşlar. Böyle olursa sizin geleceğiniz olmaz. Sizin geleceğiniz olmaz ise çocuklarınız da geleceği olmaz. Biz baştan beri söylüyoruz, örgütlü yapıdan yanayız. Kesinlikle işçi örgütlenmeli.” Dedi

“İLK IŞIK GİRESUN’DAN YANDI...”

Belediye Başkanı Aksu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kölelik düzenine karşı ilk ışık Giresun dan yandı. Hep beraber yaktık bu ışığı. Bunu çok sevdiğimiz ülkemize bu işçileri köle gibi kullananlara karşı yaktık. Ve bu ışığın yayılmama şansı yok. Bunda hepinizin emeği var. Göreceksiniz bu toplu sözleşme Türkiye de baskı oluşturacak. Ülkeyi yönetenlere baskı oluşturacak. İnşallah en kısa sürede de taşeron işçilerin kadrolu hale gelmesi ışığı Giresun dan yanmış olacak. Biz Türkiye de örnek olduk. Tekrardan hayırlı uğurlu olsun.”

Yapılan konuşmanın ardından Başkan Kerim Aksu ve Belediye İş Sendikası temsilcileri arasında toplu iş sözleşmesi protokolü imzalandı.

Yapılan toplu sözleşme ile işçilere asgari ücretin % 20 ile %40 üzerinde değişen zamlar yapılmış oldu.

Giresun Belediyesi 

Haberi Ekleyen: Ali Dursun

Bu haber 1067 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yöreden

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!”

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!” Adıgüzel, "Fındıkta Ferrero devlete paralel bir yapı gibi davranmaya başladı"

Hemşire, hastanede ölü bulundu

Hemşire, hastanede ölü bulundu Hemşire, görev yaptığı hastanede ölü bulundu

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı olayla ilgili 9 şüpheli tutuklandı.

Espiye'de uyuşturucu operasyonu

Espiye'de uyuşturucu operasyonu Uyuşturucu tacirleri 2 kişi tutuklandı

Giresun’da feci ölüm

Giresun’da feci ölüm Testereyle boynundan yaralanan genç hayatı kaybetti.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss