Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aksu;
14 Ocak 2015, 12:38

Aksu; "Yazılamayanlar en büyük haber"

Basın mensupları ile bir araya gelen Belediye Başkanı Kerim Aksu, basının üzerinde büyük bir baskı olduğunu belirterek; "Özgür basın,demokrasi hepimize lazım" dedi

BAŞKAN AKSU; "YAZILAMAYANLAR EN BÜYÜK HABER"

Giresun Gazeteciler Derneği Lokali’nde basın mensupları ile bir araya gelen Belediye Başkanı Kerim Aksu, basının üzerinde büyük bir baskı olduğunu belirterek; “Özgür basın,demokrasi hepimize lazım” dedi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle daha önce yapmayı planladığı buluşmayı kar yağışı nedeniyle ertelediklerini hatırlatan Başkan Aksu şunları söyledi: “Ben Gazetecilerin kendi derneklerinde bu buluşmayı yapıyorum. Neredeyse geleneksel hale gelecek. Bu buluşmamız altıncı oldu. Gazetecilerin kendi kuruluşuna sahip çıkmaları önemli. Ülkemizde basın özgürlüğü arzu edilen seviyede olmadığı gibi her geçen gün daha kötüye gidiyor. Ama Giresun’da basın her yerden daha özgür. İstediğinizi yazıyorsunuz. Belediye Başkanı olarak eleştiriye açık birisiyim. Hakaret olmasın, kişilik haklarına özen gösterilsin yeterlidir. Toplumun önünde olan bizler, eleştirileri saygıyla karşılamalıyız. Bu gün ülkemizdeki gelişmeleri ibretle izliyoruz. Haber değeri olan her şey yazılamıyor. Belki de yazılamayanlar en büyük haberdir. Demokrasi ve basın özgürlüğü, hukukun üstünlüğü hepimize lazım. Gazetecilerin özgür olması, toplumun aydınlanması demektir. Haber alma hakkı evrensel bir haktır. Belediye olarak yerel basınımıza imkânlarımız ölçüsünde destek olmaya çalışıyoruz. Çalışan gazetecilerin gününü tekrar kutluyorum.”

Giresun Gazeteciler Derneği Başkanı Bekir Bayram, Belediye Başkanı Kerim Aksu’nun her yıl dernek lokalinde yaptığı toplantının anlamlı olduğuna vurgu yaparak, özgür olmayan basının topluma katacağı fazla bir şey olmayacağını, 1961 yılında elde edilen kazanımların bugün daha gerisinde olmanın üzücü olduğunu ifade etti.

Giresun Belediyesi

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 648 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yöreden

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!”

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!” Adıgüzel, "Fındıkta Ferrero devlete paralel bir yapı gibi davranmaya başladı"

Hemşire, hastanede ölü bulundu

Hemşire, hastanede ölü bulundu Hemşire, görev yaptığı hastanede ölü bulundu

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı olayla ilgili 9 şüpheli tutuklandı.

Espiye'de uyuşturucu operasyonu

Espiye'de uyuşturucu operasyonu Uyuşturucu tacirleri 2 kişi tutuklandı

Giresun’da feci ölüm

Giresun’da feci ölüm Testereyle boynundan yaralanan genç hayatı kaybetti.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss