Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Galisar'lılar Arena'da buluşuyor
14 Ocak 2015, 12:25

Galisar'lılar Arena'da buluşuyor

Şebinkarahisarlılar Derneği,50. yılını Abdi İpekçi Arena'da dev şölenle kutluyor

ŞEBİNKARAHİSARLILAR ABDİ İPEKÇİ ARENA’DA BULUŞUYOR

Yarım asırlık sivil toplum kuruluşu 50. yılını Abdi İpekçi Arena’da dev şölenle kutluyor…

Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği 50. Yılını dev bir şölenle kutlamaya hazırlanıyor. Ünlü sanatçı Ferhat Göçer’in de sahne alacağı büyük buluşma, 17 Ocak Cumartesi günü Zeytinburnu Abdi İpekçi Arena’da çeşitli sergi ve gösterilerle başlayacak. Başbakan Ahmet Davutoğlu ve siyasi parti liderlerini de Bir araya getirecek olan şölen Saat 16.00’da başlayıp gece 24.00’e kadar sürecek.

Gecede 10 yerel sanatçının yanı sıra halk oyunları gösterileri de yapılacak.

Şölen hazırlıklarını aylardır sürdüren derneğin Başkanı Av. Hakan Özbay,  50. Yılını kutlayan Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği’nin elli yıllık süreçte, gerek İstanbul’da gerekse Şebinkarahisar’da ki camiasına eğitim, kültür, sosyal yaşam, sosyal sorumluluk,  yardımlaşma ve dayanışma alanında ürettiği projelerle kesintisiz, hizmet verdiğini bu hizmetlerin artarak süreceğini söyledi.

Derneğin, TRT ile aynı yıl kurulup aynı yıl 50. Kuruluş yıldönümünü kutlamaya hazırlandığını anlatan Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği’nin 2014 yılı içinde de  birçok sosyal sorumluluk projesine imza attığını ifade etti.

Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği Başkanı Av. Hakan Özbay, tüm bu projelerini  17.01.2015 Cumartesi saat 16.00 dan itibaren başlayacak 50.Yıl Şöleni’nde kamuoyu ile paylaşmaya hazırlandıklarını ifade etti.

Özbay, “Ülkemizin 50 yıldır ayakta olan nadir ve aktif STK ‘larından biri olan dernek bir sosyal sorumluluk projesi olarak gördüğü bu şölene İstanbul Şebinkarahisar Vakfı, Şebinkarahisarlı Sanayici ve İşadamları Derneği, Şebinkarahisar Kültür ve Dayanışma Derneği, Ankara Şebinkarahisar Vakfı, Kocaeli Şebinkarahisarlılar Derneği, Bursa Şebinkarahisarlılar Derneği, İzmir Şebinkarahisarlılar Derneği, Şebinkarahisar‘da kurulu STK’lar ve İstanbul’da kurulu 76 Şebinkarahisar köy ve mahalle derneklerinden oluşan Şebinkarahisar STK Platformu Şebinkarahisar Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığının da desteği ile hazırlanıyor.” dedi.

KATILIM ÜCRETSİZ

Özbay, şölenle ilgili okuyarak şu açıklamayı yaptı: “50. Kuruluş Yıl dönümünde eski bir bursiyer öğrencisinin genç ve dinamik bir ekiple başkanlık vazifesini yürüttüğü dernek, 3.000 yıllık tarihi geçmişi ile kadim bir medeniyet merkezi olan Şebinkarahisar Kültürünü, her yönü ile Abdi İpekçi Arena’ya taşımaya hazırlanıyor. Bu gece TRT arşiv desteği ve yöre sanatçılarının katkıları hazırlanan bir 50. Yıl Albümünün galası yapılacak. 50. Yıla özel olarak hazırlanan bir kitabın da imza günü gerçekleştirilecek. Ayrıca karma sanat sergilerinin de, yer alacağı  (resim, ebru, hat, fotograf) , şölen finalinde değerli sanatçımız Ferhat Göçer sahne alacak.

KİMLER DAVETLİ

Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan, tüm muhalefet parti genel başkanları, tüm kabine üyeleri ve diğer tüm devlet  protokolünün, yerel yöneticilerimizin, tüm akademik camia ve sanat camiasının,  davetli olduğu şölenimize Şebinkarahisar camiası 50. Yılda 50.000 misafirimizi Şebinkarahisar kültürü ile buluşturmak için harekete geçmiş olup tüm kamuoyunu saygılarımızla bilgilendirerek ülkemizin her yerinden misafirlerimizi davet ediyoruz.”

YUNANİSTAN’TAN MİSAFİRLER

Şebinkarahisar’dan 100 yıl evvel göç etmiş ve orada bir Şebinkarahisar köyü ve Derneği kurmuş olan Yunanistan Kavala Rumları da davetli olup, bir heyet ile katılacaklarını beyan etmişlerdir.

Günümüz de bütün Dünya’da kardeşlik ve barış çağrılarının yapıldığı bu ortamda, bu davet önemli olup, en iyi şekilde konukseverlik örneği gösterilecektir.

Sadi Toygar sadi@saditoygar.com

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 773 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yöreden

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!”

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!” Adıgüzel, "Fındıkta Ferrero devlete paralel bir yapı gibi davranmaya başladı"

Hemşire, hastanede ölü bulundu

Hemşire, hastanede ölü bulundu Hemşire, görev yaptığı hastanede ölü bulundu

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı olayla ilgili 9 şüpheli tutuklandı.

Espiye'de uyuşturucu operasyonu

Espiye'de uyuşturucu operasyonu Uyuşturucu tacirleri 2 kişi tutuklandı

Giresun’da feci ölüm

Giresun’da feci ölüm Testereyle boynundan yaralanan genç hayatı kaybetti.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss