Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Trabzon HES can aldı,1 ölü
11 Ocak 2015, 01:40

Trabzon HES can aldı,1 ölü

HES tüneli inşaatı sırasında çığ düşmesi sonucu 5 işçi çığ altında kaldı. Çığ altında kalanlardan 1 kişi hayatını kaybetti

Trabzon'da çığ felaketi

Trabzon'un Çaykara ilçesi'nde yapımı devam eden HES tüneli inşaatı sırasında çığ düşmesi sonucu 5 işçi çığ altında kaldı. Çığ altında kalanlardan 1 kişi hayatını kaybetti.

Bugün saat 13.30 sıralarında Çaykara ilçesi Kavlasan mevkiinde yapımı süren HES tüneli inşaatında tünel dışında arızalanan jenaratörü tamir etmeye çalışan 5 işçi yukarıdan gelen çığın altında kaldı. Şantiye çalışanları hemen çığ altında kalan arkadaşlarının yardımına koşarken, çığ altında kalan işçilerin çıkartılması için çalışma başlatıldı. Bölgeye AFAD ekipleri sevk edilirken, helikopterli destek istendi.

BİR İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

Yapılan çalışmalar sırasında çığ altında kalan işçilerden birinin cansız bedeni çıkartılırken, 4 işçiyi kurtarma çalışmaları başlatıldı.

VALİ ÖZ: YAYA EKİPLERİMİZ ŞANTİYEYE ULAŞMAK ÜZERE

Çaykara ilçesinde oluşturulan kriz merkezinde çığ alanındaki gelişmelerle ilgili bilgi veren Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, iş makinelerinin çığ tehlikesi ve tipi nedeniyle bölgeye ulaşamadığını söyledi. Yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan 10 kilometrelik yolun açılması için çalışmaların da yoğun bir şekilde devam ettiğini anlatan Vali Öz, bölgede kar kalınlığının da 1,5 metreyi aştığını belirterek şunları söyledi:

"Bölgeye yaya olarak giden ekiplerimiz şantiyeye ulaşmak üzere. Halen devam eden tipi ve çığ riski ulaşmayı yavaşlatıyor. Bölge halkı ve şantiye ekipleri kontrollü bir şekilde çalışmayı sürdürüyor. Erzurum AFAD’dan 50 kişilik ekip geliyor. Yaklaşık 200 metrelik alana çığ indi. Bu nedenle çalışma zaman alabilir." Bu arada yaya olarak HES şantiyesine gitmeye çalışan Jandarma, AFAD ve AKUT ekiplerinin de çığ bölgesine yaklaştığı, ancak devam eden yoğun kar yağışı, tipi ve olası çığ tehlikesinin çalışmaları yavaşlattığı öğrenildi.

ÇIĞ ALTINDA KALAN İŞÇİLERİN İSİMLERİ AÇIKLANDI

HES tünelinde çığ altından cesedi çıkartılan işçinin Nusret Er, kar altında kalan işçilerin ise Muhammet Işıklı, Lokman Çalık, Erhan Arslan ve Can Özyürek oldukları öğrenildi.

KAYMAKAM GÜL: İHBAR GELDİ AMA...

Çaykara Kaymakamı Mustafa Gül, çığın meydana geldiği Balkodu- 2 HES inşaatında kurtarma çalışmalarının başlatıldığını söyledi.

Kaymakam Gül, ilk bilgilere göre 1 işçinin öldüğünü, 4 işçiyi kurtarma çalışmasının sürdüğünü açıkladı.

Balkodu- 1 ve Balkodu- 2 Hidroelektrik Santrallarının yapımını engellemek için çevreciler uzun süre eylem yapmış, sonunda HES inşaatları başlamıştı.

VALİ OLAY YERİNE HAREKET ETTİ

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Çaykara’da HES santrali inşaatında çalışan işçilerin çığ altında kalmasıyla ilgili açıklama yaptı. HES santrali tüneli girişinde meydana gelen olay sonrasında çığ altında kalanlardan 1'inin cansız bedenine ulaşıldığını kaydeden Vali Öz, “Çığ altında kalan diğer 4 vatandaşımızın da kurtarılması çalışmalarını şirket çalışanları kendi gayretleriyle sürdürüyor. Kar nedeniyle kapalı olan yaklaşık 10 kilometrelik yolun açılması çalışmaları da yoğun bir şekilde devam ediyor'' dedi. "

ÇIĞ TEHLİKESİ VAR"

Akşam saatlerinde tekrar açıklama yapan Öz, çalışmaların olası çığ tehlikesi nedeniyle kontrollü şekilde yapıldığını da sözlerine ekledi.

ARAÇLAR YOLDA KALDI,KEPÇE YAN YATTI

Bölgede akşam saatlerinde hava sıcaklığı sıfırın altında 10 dereceye düştü. Çalışmaya katılmak için bölgeye gitmeye çalışan çok sayıda araç yolda kaldı. Çaykara Belediyesi’ne ait bir kepçe de Karaçam yakınlarında yokuştan inerken buzla kaplı yolda kaydı. Kimsenin yaralanmadığı kazanın ardından kepçeyi kaydığı yerden çıkarmak için çalışma başlatıldı. Ekipler güç koşullarda olay yerine ulaşmaya çalışıyor.

(DHA

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 692 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Çevre

Çavuşlu Halkı Dilekçe Yağdırdı

Çavuşlu Halkı Dilekçe Yağdırdı Giresun Valiliğine dilekçe yağdırdılar.

Balık stoku tükeniyor

Balık stoku tükeniyor Prof. Dr. Sarı: “Balık bu sene olsa seneye olmaz."

Giresun Valiliği Suç İşliyor!

Giresun Valiliği Suç İşliyor! Mahkemenin kesin kapatma kararını tanımayan Vali Ünlü Çavuşlu'ya çöp dökmeye devam ediyor.

Dere Talanı İstifa Getirdi

Dere Talanı İstifa Getirdi Özel İdare sekreteri vekil Öztürk tartışması istifa ettirdi

Çanakçı'da HES Mücadelesi

Çanakçı'da HES Mücadelesi Nihat Öztürk yazdı

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss