Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İŞKUR,muhalefet belediyelerine işçi vermedi!
05 Ocak 2015, 20:38

İŞKUR,muhalefet belediyelerine işçi vermedi!

İŞKUR'da yaşanan skandala kim ya da kimler göz yumuyor?

İŞKUR MUHALEFET BELEDİYELERİNE İŞÇİ VERMEDİ!

Piraziz ve Doğankent Belediyeleri’ne ‘muhalefet oldukları’ iddiası nedeniyle İŞKUR tarafından işçi verilmemesi şok yarattı.

İŞKUR tarafından CHP’li Piraziz ve MHP’li Doğankent Belediyeleri’ne Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında çalışacak işçi verilmediği ortaya çıktı.

İŞKUR, iki muhalefet partisi belediye başkanının talebine ‘ödeneğimiz yok’ cevabını verdi.

Ak Partili Belediyelere İŞKUR kanalıyla işçi verilirken ve bu işçilerin de nerede çalıştığı gizemini korurken, muhalefet belediyelerinin yok sayılmasına kim ya da kimlerin aracılık ettiği sorusuna da yanıt aranıyor.

İŞKUR’dan taleplerine ‘Ödeneğimiz yok’ cevabını alan Piraziz ve Doğankent Belediye Başkanları Giresun HABERCİ’ye çarpıcı açıklamalarda bulundular. Giresun Haberci Gazetesi’ne konuşan başkanlar; “Bizi halk seçti, yetki verdi. Halkın tercihlerini kabullenmeyenlerin bu hazımsızlığını anlamakta zorlanıyoruz…” dediler.

NE DEDİLER?

Piraziz Belediye Başkanı CHP’li Hüseyin Görgülüoğlu ve Doğankent Belediye Başkanı MHP’li Haşim Birol Tekin, İŞKUR skandalı konusunda önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamaları yorumsuz olarak aktarıyoruz. Takdim bizden, takdir sizden…

HÜSEYİN GÖRGÜLÜOĞLU (Piraziz Belediye Başkanı):

“İŞKUR’a yazılı talebimiz olduğu halde ‘ödeneğimiz yok’ denildi. Benden önceki dönemde Piraziz Belediyesi’nde İŞKUR kanalıyla yaklaşık 40 kişi çalışırken, Ağustos ayında biten sözleşmeler AKP’li belediyelerde yenilenirken, Piraziz Belediyesi’nde yenilenmedi. Bu anlayışı kınıyorum. Sandıktan çıkan demokrasiye karşı gelenler, saygı göstermeyenler, Piraziz halkını cezalandırıyor. Böyle olmamalı, bu tavır değişmeli…”

HAŞİM BİROL TEKİN (Doğankent Belediye Başkanı): 

“İŞKUR’a talep yazısı yazdım, ‘ödeneğimiz yok’ denildi. Şuanda Doğankent Belediyesi’nde İŞKUR kanalıyla çalışan işçimiz yok. Selden etkilenen yerlere ilişkin yaptığımız projede kabul görmedi. Benden önceki dönemde çalışan 8 kişinin sözleşmeleri Ağustos ayında bitti, yenilenmedi. Açıkça söylüyorum; Ak Parti’nin vereceği listeye de karşı değilim, listeyi versinler biz çalıştıralım diyoruz, o da kabul görmüyor. Bizi halk seçti, halkın tercihi sonucundaki demokratik yarış sonucunda Doğankent Belediye Başkanı olarak hiçbir siyasi ayrım yapmaksızın halkımıza hizmet etmeye çalışıyorum. Muhalefet partisinden seçildim diye yasal taleplerimizin sudan bahanelerle engellenmesi doğru bir yaklaşım değil. Trabzon’da da muhalefet partisi belediyeleri var. Oradaki iktidar partisi yöneticileri ve yerel yöneticiler memleket meselelerinde ayrım yapmaksızın bir araya geliyorlar. Giresun’da yanlış işler yapılırken birileri seyrediyor. El ele verip güçlenmek varken, gücün bölünmesi hiç kimsenin işine yaramaz. Açıkça söylüyorum… Memleket meselesi olan konularda siyaset üstü davranmak lazım. Bir kez daha tekrarlıyorum; toplumsal meselelere siyaset üstü bakılsın. Kısır çekişmelerle kan kaybetmek Giresun’a hiçbir fayda getirmez. Giresun göç veren iller arasından çıksın istiyorsak, el ele vermeliyiz, ortak akılla hareket etmeliyiz. Büyüme kafada ve gönülde olursa Giresun çağ atlar. Küçük düşünmemek lazım. Giresun her alanda kan kaybederken, komşu iller iktidar-muhalefet ayrımı yapmadan hizmet alımı noktasında birleşirken Giresun’da bazıları küçük işlerle uğraşıyor. Muhalefet belediyesi olduğumuz için İŞKUR’dan AKP’li belediyeler gibi destek göremiyorsak bu Giresun’u yönetenlerin de ayıbıdır. Bu ayıp son bulsun, yanlıştan dönülsün istiyoruz”

giresunhaberci.net

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 871 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yöreden

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!”

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!” Adıgüzel, "Fındıkta Ferrero devlete paralel bir yapı gibi davranmaya başladı"

Hemşire, hastanede ölü bulundu

Hemşire, hastanede ölü bulundu Hemşire, görev yaptığı hastanede ölü bulundu

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı olayla ilgili 9 şüpheli tutuklandı.

Espiye'de uyuşturucu operasyonu

Espiye'de uyuşturucu operasyonu Uyuşturucu tacirleri 2 kişi tutuklandı

Giresun’da feci ölüm

Giresun’da feci ölüm Testereyle boynundan yaralanan genç hayatı kaybetti.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss