Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bedelli askerlik başvuruları başladı
15 Aralık 2014, 13:59

Bedelli askerlik başvuruları başladı

Bedelli askerliği bekleyenler başvuruların ilk gününde askerlik şubelerine akın etti

Bedelli askerlik başvuruları başladı

Merakla beklenen bedelli askerlik için başvurular bugün itibariyle başladı.

Bedelli askerliği bekleyenler başvuruların ilk gününde askerlik şubelerine akın etti.

Askerlik Kanunu ile Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmesinin ardından başvurular bugün itibariyle başladı. Bedelli askerlikten yararlanmak isteyen vatandaşlar, sabahın erken saatlerinde askerlik şubelerine akın etti. Bankaya 18 bin TL yatıran vatandaşlar buradaki işlemlerinin ardından askerlik şubelerine giderek diğer işlemlerini tamamladı. Halıcıoğlu'ndaki askerlik şubesine gelip işlemlerini tamamlayan bazı vatandaşlar, "Çok sıra var, sıranın bitmesini bekliyoruz” dedi.

Başvurusunu tamamlayıp askerliğini bitiren Berat Yılmaz, "Ben sağlık sebebi nedeniyle askere gidemiyorum. Mecburiyettendi. Devlet böyle bir şey tanıdı. Askerliğimi yapmış sayılıyorum. Devletimize çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

1 Ocak 1988 ve daha önce doğanlar 18 bin TL ödeyerek temel askerlik eğitimine tabi tutulmaksızın askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacak. Bedelli askerlikte başvuru için son tarih ise 13 Şubat 2015 olacak. (İHA)

Bedelli askerlik başvuru süresi- Başvurular ne zaman sona erecek?

Bedelli askerlikten yararlanmak isteyenlerin aklında şimdi bu soru var. Bedelli askerlik başvuru süresi ne zamana kadar devam edecek? Bedelli Askerlik yapmak isteyenler heyecanla başvuruların başlamasını bekliyor.

İşte bedelli hakkındaki son haberler…

TBMM Milli Savunma Komisyonu'nda Milli Mayın Faaliyet Merkezi Kurulmasına İlişkin Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşmelerine başlandı. Burada Milli Savunma Bakanı  İsmet Yılmaz, bedelli  askerlikle ilgili açıklamalarda bulundu.

Yılmaz, bedelli askerlikle ilgili düzenlemenin, Milli Savunma Komisyonu'nda bugün görüşmeleri başlayan Milli Mayın Faaliyet Merkezi kurulmasına ilişkin kanun tasarısına eklenmesi için bir teklif getirileceğini belirtti. Yılmaz, teklife göre; kanunun yürürlüğe girmesinden itibaren 2 ay içerisinde bedelli askerlikle ilgili başvuruların yapılabileceğini söyledi.

BEDELLİ ASKERLİK YAPANLAR KIDEM TAZMİNATI ALAMAZ

Kıdem tazminatı iş sözleşmesinin belirli nedenlerle sona ermesi durumunda işçilerin hak kazandığı bir tazminat türüdür. İşçilerin, bu tazminata hak kazanabilmeleri için belirli koşullar dahilinde işyerinden ayrılmaları gerekir.

Muvazzaf askerlik nedeniyle işinden ayrılmak zorunda kalan işçilerin kıdem tazminatı alma hakları var. Aynı işverene bağlı olarak en az 1 yıl çalışmışan işçi askere giderken kıdem tazminatını alabilir. Fakat buradaki koşul muvazzaf askerlik hali ile işyerinden ayrılmaktır.

Manevra veya herhangi bir diğer sebeple silah altına alınanlar bu haktan yararlanamaz. Bedelli askerlik şeklinde askerlik görevini yerine getiren kişiler de işlerinden ayrılmadıkları için kıdem tazminatına hak kazanamaz.

1 gün bile olsa birliğe gidilmesi gerekir

Bedelli askerlik durumunda, birliğe teslim olmak zorunluluğu olmadığı için işyerinden ayrılma durumu da sözkonusu değildir. Bu nedenle, 1 gün bile askerlik yapılmayacağı için bedelli askerlik yapacak işçiler işyerlerinden ayrılarak kıdem tazminatına hak kazanamaz.

Ancak 2011 yılındaki bedelli askerlik uygulamasında olduğu gibi 21 günlük bir temel  eğitim sonrası terhis belgelerinin verilmesi sözkonusu olursa, bu kez işyerinden ayrılma gerekliliği ortaya çıkacağı için kıdem tazminatı hakkı doğacaktı. Bedelli askerliğin Başbakan Davutoğlu’nun açıkladığı şekliyle yasalaşması halinde, bedelli askerlik yapmayı tercih edecekler kıdem tazminatına hak kazanamayacak.

Temel eğitim alan bedelliler tazminat aldı

Bedelli askerlik açıklaması Başbakan tarafından yapılınca 18 bin TL’lik bedelin karşılanması için pek çok kişinin aklına kıdem tazminatı geldi. Ne yazık ki bedelli askerlikten yararlanacaklar kıdem tazminatı alamayacak. Geçtiğimiz dönemde 21 gün temel askerlik eğitimi alarak ve belirli bir rakam ödeyerek bedelli askerlik yapanlar yargı kararıyla kıdem tazminatına hak kazanmışlardı. Bu kez doğrudan para ödenerek terhis olunacağı ve askerlik hizmeti yapılmayacağından dolayı, bedelli olarak askerlik hizmetini yerine getirecek işçiler bu bedeli ödemek için kıdem tazminatlarını kullanamayacak. İşçiler banka kredileriyle bedelli askerliği finanse etmek durumunda kalacak.

Kıdem tazminatı askere gitmeden önce

Muvazzaf askerlik görevi nedeniyle işyerinden ayrılan ve o işyerinde veya aynı işverene bağlı olarak en az 1 yıllık çalışması bulunan işçiler, askere giderken kıdem tazminatını alabiliyor. Kıdem tazminatı kural olarak peşin ve bir defada ödenmelidir. Dolayısıyla, işçi askere gitmeden önce kıdem tazminatını peşin olarak alabilir. Fakat işveren ödeme gücünün olmadığını beyan eder ve işçi de kabul ederse kıdem tazminatının taksitle ödenmesi mümkündür. İşçi kabul etmezse taksitle ödeme sözkonusu olamaz.

İşçi bu durumda noter kanalı ile işverene ihtarname çekerek bir an önce tazminatın ödenmesini isteyebilir. İhtarname kanalı ile de sonuç alınamazsa, işçi iş mahkemesinde dava açmalıdır. Kıdem tazminatı alacağında zaman aşımı süresi 10 yıldır. Bu süre hak düşürücü süredir. Dolayısıyla işçilerin bu süreyi geçirmemeleri gerekir. Aksi takdirde, kıdem tazminatı alamazlar.

Askerlik dışında kıdem tazminatı

Kıdem tazminatı için işten ayrılma biçimi çok önemli. Erkekler için askerlik, kadınlar için evlenme, malullük aylığına hak kazanma ve işçinin ölümü halinde kıdem tazminatı hakkı doğar. İşverenin ahlak ve iyi niyet kurallarına uymama hali dışında işten çıkardığı işçilerin de kıdem tazminatı hakkı bulunmaktadır. İşçi, haklı nedenle veya işverenin ahlak ve iyi niyet kurallarına uymaması durumunda da kıdem tazminatına hak kazanır.

İşsizlik maaşı askerden dönünce

Askerlik nedeniyle işten ayrılacak işçiler, eğer gerekli koşulları sağlamışlarsa işsizlik maaşına başvurabilirler. Fakat bu başvurularını askere giderken değil, askerden dönünce yapmalıdırlar. İşçiler açısından önemli olan husus, askerlik nedeniyle işten ayrılmaları durumunda İŞKUR’a bu bildirimin doğru kod ile yapılmasıdır. İşveren eğer askere giden işçisi için doğru olan ‘12’ kodu yerine istifa kodu olan ‘03’ ile bildirim yaparsa, işçi askere gidiyor olmasına rağmen işsizlik maaşından yararlanamaz.

Askere giden işçinin işsizlik maaşı alabilmesi için adına son 120 gün kesintisiz işsizlik sigortası primi yatırılmış olması gerekir. Bunun yanında, son 3 yıl içerisinde 600 gün prim ödeyenler 6 ay, 900 gün prim ödeyenler 8 ay, tamamında prim ödeyenler ise 10 ay işsizlik maaşından yararlanabilir.

AK PARTİ'NİN  TBMM'YE SUNDUĞU KANUN TEKLİFİ

"MADDE 1- 21/6/1927 tarihli ve 1111 sayılı Askerlik Kanununa aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

"GEÇİCİ MADDE 52- Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihte her ne sebeple olursa olsun henüz fiili askerlik hizmetine başlamamış ve 1 Ocak 1988 tarihinden (bu tarih dhil) önce doğan 1076 sayılı Yedek Subaylar ve Yedek Askeri Memurlar Kanunu ile 1111 sayılı Askerlik Kanununa tabi yükümlüler; istekleri halinde, bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren iki ay içinde askerlik şubelerine veya yurt dışı temsilciliklerine başvurmaları ve 18.000 Türk Lirası para veya T.C.  Merkez Bankası döviz satış kuruna göre ödeme tarihindeki karşılığı kadar konvertible yabancı ülke parasını defaten ödemeleri şartıyla temel askerlik eğitimine tabi tutulmaksızın askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılırlar.

Her ne sebeple olursa olsun daha önce bedelli veya dövizli askerlik hizmeti kapsamından çıkarılanlardan yaş şartını taşıyanlar, istekleri halinde birinci fıkra hükümlerinden yararlanırlar.

Bu uygulama kapsamında ödenecek paralar, Savunma Sanayii Destekleme Fonu adına T.C.  Ziraat Bankası, T. Halk Bankası ve T. Vakıflar Bankasında açılacak hesaba yatırılır. Bu madde hükümlerinden yararlanan yükümlüler hakkında saklı, yoklama kaçağı ve bakayadan dolayı idari ve adli soruşturma ve kovuşturma yapılmaz, başlatılmış olanlar sona erdirilir ve bu suçlara ilişkin kesinleşmiş idari para cezaları tahsil edilmez. Bedelin ödenmesine ilişkin usul ve esaslar  Milli Savunma Bakanlığınca belirlenir."

MADDE 2-10/3/2011 tarihli ve 6191 sayılı Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanununun 3 üncü maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. "(1) Sözleşmeli er kaynaklarını;

a) En az ilköğretim veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olup, askerlik hizmetini erbaş ve er olarak tamamlamış ve düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibarıyla yirmibeş yaşını bitirmemiş olanlar,

b) En az ortaöğretim ve yurt dışındaki dengi okul mezunu olup, askerlik hizmetine başlamamış veya askerlik hizmetini tamamlamamış olanlardan, düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibarıyla yirmi yaşından gün almış ve yirmibeş yaşını bitirmemiş olanlar, teşkil eder.

Ayrıca, (a) bendinde sayılanlardan askerlik hizmetine başlamamış veya askerlik hizmetini tamamlamamış olanların, (b) bendi kapsamında sözleşmeli erliğe alınıp alınmayacakları kaynak ihtiyacı dikkate alınarak Milli Savunma Bakanı tarafından belirlenir."

MADDE 3- 6191 sayılı Kanunun 6. maddesinin beşinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"(5) Askerlik hizmetini tamamlayanlar ile tamamlamış sayılanlardan sözleşmesi feshedilerek ilişiği kesilenler, yedekte erbaş ve er kaynağına alınırlar."

MADDE 4-6191 sayılı Kanuna aşağıdaki ek madde eklenmiştir. "Sevk tehiri, askerlik yükümlülüğünün yerine getirilmiş sayılması. EK MADDE 3- (1) Askerlik hizmetine başlamadan sözleşmeli erliğe kabul edilenlerin şevkleri; ilgili Kuvvet Komutanlığının,  Jandarma Genel Komutanlığının veya Sahil Güvenlik Komutanlığının teklifine istinaden, sözleşmeli er oluncaya kadar, Milli Savunma Bakanlığı tarafından tehir edilir. (2) Sözleşmeli erbaş ve erlerden, askerlik yükümlülüğünü daha önce tamamlamamış olanların, askerlik yükümlülüklerine ilişkin olarak uygulanacak hükümler şunlardır: A) Sözleşmeli erbaş ve erler ile sözleşmeli er adaylarından, ön sözleşme ve sözleşme süreleri içerisinde bu Kanunun 6. maddesinin (b) ve (c) bentleri hariç olmak üzere birinci fıkrası ile (f) ve (g) bentleri hariç dördüncü fıkrası gereğince ilişiği kesilenlerden; ön sözleşme ve sözleşme döneminde ay olarak hizmette geçen sürelerinin üçte biri 1111 sayılı Kanunun 5. maddesinin birinci fıkrasına göre belirlenen süreyi karşılayanlar, askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılır, bu süreyi karşılamayanların kalan süreleri tamamlattırılır. b) Yukarıdaki bentte belirtilen haller dışında herhangi bir nedenle sözleşmesi sona eren sözleşmeli erbaş ve erler ile sözleşmeli er adaylarından, ön sözleşme ve sözleşme döneminde ay olarak hizmette geçen sürelerinin üçte biri; 1) Sözleşmesinin sona erme tarihinde 1076 sayılı Kanuna tabi olanlardan, 1111 sayılı Kanunun 5. maddesinin ikinci fıkrasına göre belirlenen süreyi karşılayanlar, 2) Sözleşmesinin sona erme tarihinde 1111 sayılı Kanuna tabi olanlardan, söz konusu Kanunun 5. maddesinin birinci fıkrasına göre belirlenen süreyi karşılayanlar, askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılır, bu süreyi karşılamayanların kalan süreleri tamamlattırılır. c) Askerlik hizmetine devam ederken sözleşmeli er olarak alınanların, ön sözleşme imzaladıkları tarihe kadarki hizmet sürelerinin tamamı, kalan yükümlülük süresinin hesabından mahsup edilir. ç) Askerlik hizmetinin tamamlattırılması, ilgilinin ilişiği kesilmeden, kuvvet komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı veya Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından belirlenecek birliklerde, erbaş veya er olarak yerine getirilir."

BEDELLİ ASKERLİKTE YAŞA TAKILANLAR DİKKAT

Başbakan, uzun süredir beklenen bedelli askerlik müjdesini verdi. Peki hangi banka bedelli kredisi veriyor hangi şartlarda veriyor. Bedelli askerlikte yaşa takılanlar ne yapacak? İşte tüm detaylar

Büyük müjdeye her gün bir yenisi eklenerek kanun teklifi, kaçak ve bakaya durumda olanları ve 1 Ocak 1988'de doğanları da kapsayacak şekilde genişletildi. Sonuç olarak; 27 yaşını dolduranlar, askerliğini 18 bin lira bedel ödeyerek yapmış olacak.

ASKERE GİTMEYECEKLER YENİ BİR SAVAŞ BAŞLATTI!

Yaş sınırına takılmayanlar 18 bin TL'yi denkleştirme telaşına girdi. Birikimi olmayanlar 'Bu kadar parayı nereden bulacağım' diye düşünedursun, bankalar birbirinden cazip avantajlarla 'bedelli askerlik kredisi' hazırlamak için hummalı bir çalışmaya girdi. 700 bin kişinin başvurması beklenen bedelli askerlik, bankalar arasında faiz oranı savaşını başlattı. Bankalar kredi kampanyalarına 'bedelli askerlik' paketi ekleme telaşında. Tüm bankalar resmi olarak kampanya duruyurularını henüz yapmadı ancak önümüzdeki günlerde baktığımız her mecrada gülümseyen bir yüzün size özel bir teklif sunacağından şüphe yok.

HEDİYE ETMEK MÜMKÜN!

Bazı bankalar krediye şahsen başvuru şartını aramıyor. Bedelli asker adayının ailesinin ya da bir yakınının başvurmasına imkan tanıyor. Böylelikle yılbaşının yaklaştığı şu günlerde yılbaşı hediyesi olarak 'askerlik bedeli' hediye etmek mümkün oluyor.

KARAR VERMEDEN ÖNCE...

Hazırlanan kampanya paketlerinden yararlanmak için gerekli tüm esas ve koşulları banka ile iletişime geçerek öğrenmeniz kararınızda etkili olacaktır.

Kampanyaları incelerken sadece faiz oranını değil paketlerin içerdiği tüm özellikleri iyi değerlendirmek gerekiyor. Dosya masrafı, kredi tahsis ücreti,  hayat sigortası gibi ek ödemelerin göz önünde bulundurulması önemli. Sadece faiz oranından elde edeceğiniz avantajı ek ödemeler ile geri verebilirsiniz.

ONAYLANMAZSA ÜZÜLMEYİN

Başvurunuzun onaylanmasında; sigortalılık süresi, belgelenebilir gelir, devam eden kredi ödemeleriniz, kredi kartı düzenli ödeme skalanız gibi çeşitli kriterler söz konusu olsa da karar bankanın insiyatifinde alınır. Dolayısıyla bir bankadan red cevabı alsanız da üzülmeyin, bu başka bir bankadan onay almanızı etkilemeyecektir.

KAPI KAPI DOLAŞMAYIN! SİZİN İÇİN DERLEDİK...

Kimi tahsis ücretinden muaf, kimi 3 ay ertelemeli, kimi belge istemeyen çeşitli 'bedelli askerlik kredi kampanyaları'nı sizin için hazırladık...Revize edilen ya da yeni başlayan kampanyalar oldukça güncelleme yapmak üzere mevcut kampanyaları sizinle paylaşıyoruz...

ING Bank

* Faiz oranı: % 1,14

* Vade: 36 ay

* Kredi Tahsis Ücreti: Kredi tutarının binde 5'i

Türk Ekonomi Bankası (TEB)

* Faiz oranı: % 0,99

* Vade: 36 ay

* 3 ay ertelemek isteyenler için faiz oranı % 1,05

* Kredi Tahsis Ücreti: Tahsis ücreti kredi tutarının binde 5'i

Şekerbank

* Faiz oranı: % 1,15

* 20.000 TL'ye kadar kullanım imkanı

* Kredi Tahsis Ücreti: Alınmıyor

ABank

* 3-12 ay arasında vade için faiz oranı: % 1,09

* 13-36 ay arasında vade için faiz oranı: % 1,13

* Kredi tahsis ücreti ve kredi hayat sigortası gibi ek maliyetler kredi tutarına dahil edilebiliyor

Akbank

* Faiz oranı: % 1,17

* Vade: 36 ay

* Kredi Tahsis Ücreti: Alınmıyor

* 3 ay ertelemek mümkün

* Ek bir belge talep edilmiyor

* Asker adayının ailesi veya yakınları da başvurabiliyor

Denizbank

* 12 aylık vade için faiz oranı: % 1,09

* 24-36 ay vade için faiz oranı: % 1,19

* Kredi Tahsis Ücreti: 90 tl

* Bedelli askerlik başvurduğunu gösteren belge isteniyor

Tekstilbank

* Faiz oranı: % 1.05

* Dosya Masrafı : Alınmıyor

Finansbank

* 1-12 ay vadede faiz oranı: % 1,09

* 13-36 ay vadede faiz oranı: % 1,17

* Kredi Tahsis Ücreti: Tahsis ücreti kredi tutarının binde 5

* Bedelli askerlik başvurduğunu gösteren belge isteniyor

Garanti Bankası

* Faiz oranı: % 1.19

* Vade: 36 ay

ÖNEMLİ NOT: Bankanın henüz bedelli askerliğe özel bir kredi paketi bulunmadığından genel ihtiyaç kredisi bilgileri verilmiştir.

Yapı Kredi Bankası

* Faiz oranı: % 1.13

* Vade: 36 ay

ÖNEMLİ NOT: Bankanın henüz bedelli askerliğe özel bir kredi paketi bulunmadığından genel ihtiyaç kredisi bilgileri verilmiştir.

Türkiye İş Bankası

* Faiz oranı: % 1.16

* Vade: 36 ay

ÖNEMLİ NOT: Bankanın henüz bedelli askerliğe özel bir kredi paketi bulunmadığından genel ihtiyaç kredisi bilgileri verilmiştir.

T.C. Ziraat Bankası

* Faiz oranı: % 1.09

* Vade: 36 ay

ÖNEMLİ NOT: Bankanın henüz bedelli askerliğe özel bir kredi paketi bulunmadığından genel ihtiyaç kredisi bilgileri verilmiştir.

Halkbank

* Faiz oranı: % 1.19

* Vade: 36 ay

* Dosya Masrafı : 50 TL

ÖNEMLİ NOT: Bankanın henüz bedelli askerliğe özel bir kredi paketi bulunmadığından genel ihtiyaç kredisi bilgileri verilmiştir.

HSBC

* Faiz oranı: % 1.12 ile % 1.60 arasında kişinin 'Kredi Notu'na göre değişiyor.

* Vade: 36 ay (Vade süresi azaldıkça faiz oranı da düşüyor)

ÖNEMLİ NOT: Bankanın henüz bedelli askerliğe özel bir kredi paketi bulunmadığından genel ihtiyaç kredisi bilgileri verilmiştir.

YAŞ ENGELİNE TAKILANLAR TEK ÇARE: MARŞ MARŞ

'Yaşımı büyütürüm, ben de bedelli yaparım' diyenler hayal kurmayın! Size ne internetten ne de avukatlardan fayda var. 28 yaşından gün almadıysanız paşa paşa askere...

'Bedelli'ye yaşı yetmeyenler arayışta... Başbakan Davutoğlu, 1 Ocak 2015 itibariyla 28 yaşından gün alanların uygulamadan faydalanabileceğini açıklamıştı. Birkaç ayla fırsatı kaçıran on binlerce 'umutlu', soluğu internette aldı. Gençler arama motorlarında, 'bedelli askerlik öncesi yaş büyütme nasıl yapılır' gibi anahtar kelime ve cümlelerle çıkış aradı. Kesin sonuç isteyenler de hukuk bürolarına akın etti. Ama nafile...

HÂKİMLER ÇOK TİTİZ DAVRANIR

Uzmanlar, 'yaş büyütme'nin sanıldığı kadar kolay olmadığını söylüyor. Emekli Askeri Hâkim Ali Fahir Kayacan, "Doğum hastanede olmuşsa kaçış yok" diyor. Evde doğup nüfusa kaydı geç yapılanlar için 'yaş büyütme'nin mümkün olduğunu söyleyen Kayacan, yine de umutlu değil: "Bedelliden sonra bu tarz başvurular artar. Fakat hâkimler çok titiz davranır. Kardeşler arasındaki durumlara bakarlar." Kayacan, 'kemik yaşı' düzeltmesinin de bedelliye yaşı yetmeyenlere çare olmadığını anlattı: "18 yaşından büyük veya küçük' şeklinde rapor yazılır."

HÜKÜM ÇOK AÇIK, UĞRAŞMAYIN

Avukat İbrahim Sapan ise 'yaş büyütme'nin hiçbir işe yaramayacağını söylüyor. 1111 sayılı yasanın 81'inci maddesine atıf yapan Sapan, yaş düzeltmelerin kapsam dışında bırakıldığını belirtti. Mahkeme, yaşı düzeltse de askerlik şubelerinin önceki yaşa bakacağını vurgulayan Sapan gençleri uyardı: Hiç uğraşmayın.

Gazete vatan

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 822 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Haber

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun Fakıbaba, köyüne geri dönen çiftçi ailelere 300 damızlık koyun ile maaş verileceğini açıkladı

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor Uymayanlar hakkında 25 bin TL'den 1 milyon TL'ye kadar idari para cezası uygulanacak.

Seçime Girecek Partiler Açıklandı

Seçime Girecek Partiler Açıklandı İyi Parti listede yok

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar?

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar? Kış lastiği uygulaması 1 Aralık-1 Nisan arasında uygulanacak.

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası Sarma sigara satana, bulundurana ve nakledene 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss