Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sağlıkçılar grevde!
13 Aralık 2014, 02:47

Sağlıkçılar grevde!

Türk Tabipler Birliği ve diğer meslek örgütlerinin açıklamasına göre acil servis, kanser hastaları, diyaliz hastaları ve yatan hastalar dışında sağlık hizmeti verilmeyecek. Doktorlar "Lütfen destek için hastanelere gelmeyin" çağrısında bulundu

Sağlıkçılar grevde!

Sağlıkçılar sokağa çıktı,hastaneler boş kaldı.

Kamu emekçileri ve sağlıkçılar hükümetin eğitim ve sağlık politikalarını protesto için greve gitti. Bazı meslek odaları ve işçi sendikaları da greve destek verdi.

Hükümetin, sağlık ve eğitim başta olmak üzere temel kamu hizmetlerini ticarileştirdiğini, kamu çalışanlarını köleleştirmeye çalıştığını belirten KESK'e üye memurlar ve Türk Tabipleri Birliği bugün iş bırakma eylemi yaptı.

KESK'e bağlı sendikalar İstanbul'da sabahın erken saatlerinde belirledikleri noktalarda toplanmaya başladı.

Sağlık çalışanları, Cerrahpaşa ve Çapa Tıp Fakültesi’nin önünde iş bıraktı. Hastanelerde sadece acil servis ve yatan hastalara bakıldı.

İstanbul'da, Avrupa ve Anadolu yakasında toplanan sendika üyeleri ve sağlık çalışanları Beyazıt Meydanı'nda buluştu.

Meydanda yapılan basın açıklamasının ardından eylem sona erdi.

Ankara’da ''21 Aralık Grev'deyiz'' eylemi için Kolej Meydanı'nda toplanan KESK üyeleri, çeşitli pankart ve dövizler açarak, sloganlarla Ziya Gökalp Caddesi'ne yürüdü.

KESK Genel Başkanı Lami Özgen yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dört bir yanında, hak ve özgürlüklerine sahip çıkan kamu emekçileri olarak, sadece kendileri için değil insanca bir yaşamı hak eden ülkenin tüm insanları için ''grevde'' olduklarını söyledi.

Bütçe çalışmalarını eleştiren Özgen, bütçede grevli, toplu sözleşme mücadelesi yürüten kamu emekçilerinin, asgari ücretlilerin, işçilerin, çiftçi ve köylülerin, küçük esnafın düşünülmediğini öne sürdü.

Özgen, taleplerine olumlu yanıt alamamaları durumunda çok daha kararlı şekilde eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

Eyleme, CHP ve BDP'li bazı milletvekilleri, bazı siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları da destek verdi.

'PERFORMANS SAĞLIĞA ZARARLIDIR'

İbn-i Sina ve Hacettepe hastanelerinde toplanan bazı sağlık çalışanları da ''Sağlık hakkı satılamaz'', ''İthal hekime hayır'', ''Performans sağlığa zararlıdır'' yazılı dövizler, pankart ve benzer içerikli sloganlarla Sıhhıye'deki Abdi İpekçi Parkı'na yürüdü.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Eriş Bilaloğlu, burada grup adına yaptığı açıklamada, Türkiye'nin birçok yerinde bugün eylem yapıldığını söyledi.

Günler öncesinde ''Sağlık Hakkı Meclisi'' kuracaklarını söylediklerini anlatan Bilaloğlu, herkes için sağlık hakkı istediklerini kaydetti. Bilaloğlu, bunun güvenceli iş ve sağlıklı koşullarda çalışmadan geçtiğini belirtti. Bilaloğlu, ''Nitelikli, ulaşılabilir ve ücretsiz bir sağlık hizmeti vermektir hedefimiz ve hakkımızı almaktır'' dedi.

Eriş Bilalolu, 2 Kasım'da çıkarılan 663 sayılı ''Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK''yı da oylayacaklarını belirterek, bu kararnameye ''hayır'' derlerse sağlık hizmeti verilen her yerde ''iş yeri meclisleri'' kurulacağını bildirdi. Bilaloğlu, eğer talepleri gerçekleşmezse süresiz grevi oylayacaklarını ifade etti.

Sağlık çalışanlarının ve diğer konuşmaların ardından Bilaloğlu, 663 sayılı KHK'yı oyladı.

CHP'li vekiller de dahil eylemciler ''hayır'' oyu için el kaldırıp, kırmızı kart gösterdi.

Sağlık çalışanları ve diğer katılımcılar pankart ve dövizlerle Kızılay'a yürüyerek KESK'in eylemine katıldı.

MEMURLAR NE İSTİYOR?

Grev hakkının yasal teminat altına alındığı bir toplusözleşme düzeni

Kamu hizmetlerinin ticarileştirilmesine son verilmesi

GSS kapsamında sağlık primi dayatmasına ve katkı payı, fark ücreti gibi yollarla ilave ücret alınmasına son verilmesi

Her türlü güvencesiz çalıştırmaya son verilerek tüm çalışanlara kadrolu iş güvencesi sağlanması

Tüm çalışanlara insan onuruna yakışır bir ücret ve sağlıklı çalışma koşullarının sağlanması, çalışma yaşamının demokratikleştirilmesi

Ek ödemelerin tüm emekçiler için eşitlenerek emekliliğe yansıtılması

Net asgari ücretin açlık sınırı olan bin TL’ye çıkarılarak tüm ücret ve maaşlarda bu tutarın vergi kesintisi dışında bırakılması

Kıdem tazminatı başta olmak üzere işçi sınıfının kazanılmış haklarına dönük saldırıların durdurulması

Hukuksuz, haksız ve mesnetsiz biçimde yapılan gözaltı ve tutuklamalara son verilmesi ve tutukluların serbest bırakılması

Ntvmsnbc.com

Sağlıkçılar grevde!

Ülke genelinde hastanelere gelmeyin uyarısı yapıldı!

Doktor ve diğer sağlık çalışanları, yaşanan şiddet olaylarının her geçen gün daha da artmasını protesto etmek için, bir hasta yakını tarafından öldürülen Dr. Ersin Arslan'ın ölüm yıldönümünde yani bugün, eyleme gideceklerini açıkladı.

Türk Tabipler Birliği ve diğer meslek örgütlerinin açıklamasına göre acil servis, kanser hastaları, diyaliz hastaları ve yatan hastalar dışında sağlık hizmeti verilmeyecek. Doktorlar "Lütfen destek için hastanelere gelmeyin" çağrısında bulundu.

Yapılan açıklama şöyle:

"Tam bir yıl oluyor. Dr. Ersin Arslan Gaziantep’de bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak katledildi. Aradan bir yıl geçti, ancak sağlık çalışanları her gün ülkenin dört bir yanında dayak yemeğe devam ediyorlar.

Ortada sağlık çalışanları ve hastaları, hasta yakınlarını karşı karşıya getiren akıl dışı bir sağlık sistemi var.

Sağlık Bakanı değişti, sağlık sisteminde düzelme denecek hiçbir adım atılmadığı gibi atılma niyeti de yok. Ödeme güvencesini tamamen yitirmiş, çalışanları birbirine düşüren, sağlıkta kaliteyi düşüren performans uygulaması var!

Gittikçe ağırlaşan iş yükü ve angarya, 7/24 esnek, kuralsız ve baskı altında çalıştırılma var!

Birlik Hastaneleri arasında dama taşı gibi dolaşma, işyeri güvencesinin tamamen ortadan kalkması, görev tanımı dışında “sağlıkçı her işi yapabilir mantığı” ile çalıştırılma var!

Özel sektörde güvencesiz, parasını alamadan, kölelik koşullarında çalışma var!

Siyasetçiler, yöneticiler tarafından küçük düşürülme, hedef gösterilme var!

Tüm bunların sonucunda bozuk bir sağlık sistemi, tedavi olamayan hastalar, çalışanlara yönelmiş öfke ve şiddet var!

Böyle sağlık sistemi olmaz. Bu şartlarda iyi hekimlik, diş hekimliği, hemşirelik, ebelik, teknisyenlik yapamıyoruz. Nitelikli sağlık hizmeti veremiyoruz.

Eğitimimiz sürecinden başlayarak çok çalıştığımız, zor şartlarda hizmet vermeye gayret ettiğimiz  hastalarımızdan, hasta yakınlarından şiddet görmeyi kabul edemiyoruz.

17 Nisan 2013 günü öldürülen meslektaşımız Dr. Ersin Arslan’ı anıp Türkiye’de sağlık alanındaki şiddeti, nedenlerini, çözüm önerilerini tartışacağımızdan dolayı acil hastalar, kanser hastaları, diyaliz hastaları ve yatan hastalar dışında sağlık hizmeti sunamayacağız.

Sabah saatlerinde hastanelerimizin bahçelerinde toplanıp Dr. Ersin Arslan için saygı duruşlarında bulunacağız. Öğlen saatlerinde illerimizde belirlenen hastanelerin bahçelerinde toplanıp beyaz yürüyüşler ve basın açıklamaları gerçekleştireceğiz.

Bu eylem ve etkinliklerimizdeki temel amacımız önemli yanlışlar olduğu ortada bulunan Türkiye sağlık ortamına katkı sağlamaktır.

Tüm yurttaşlarımızı, sağlık bakanlığı ve özel hastane sahiplerini destek olmaya çağırıyoruz. Sağlık Bakanlığı’ndan öncelikli talebimiz yurttaşlarımızın mağdur olmaması amacıyla 17 Nisan 2013 Çarşamba günü için Merkezi Hastane Randevu Sistemi’nden randevu vermemeleri, verilmiş randevuları ertelemeleridir.

Yurttaşlarımızdan da 17 Nisan gününe randevu almamalarını, eylem ve etkinliklerde sağlık çalışanlarının yanında yer almalarını bekliyoruz."

İSTANBUL TABİP ODASI DA SESSİZ KALMADI!

İstanbul Tabip Odası da 17 Nisan eylemi için yazılı açıklamada bulundu. Türk Tabipler Birliği ile benzer dileklerin dile getirildiği açıklamada İstanbul'daki eylem planı açıklandı.

"Bizler; tüm sağlık çalışanları olarak şiddete yeter diyoruz. Dr. Ersin Arslan’ın öldürüldüğü gün olan 17 Nisan Çarşamba günü, TTB ve diğer sağlık meslek örgütlerinin çağrısıyla tüm ülkede olduğu gibi İstanbul’da da sağlık hizmeti sunamayacağız.

Hastanelerde sabah saat 09.00’da anma törenleri gerçekleştirecek, ardından 11.00’da İstanbul Tıp Fakültesi (Çapa) Temel Bilimler önünde toplanacak ve İl Sağlık Müdürlüğü’ne yürüyeceğiz. Dr. Ersin Arslan’ın saldırıya uğradığı saat olan 12.45’te İl Sağlık Müdürlüğü önünde olup, sağlıkta şiddetin son bulması talebimizi bir kez daha haykıracağız."

habertürk

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 976 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Sağlık-Beslenme

Giresun'da Virüs Yaygınlaşıyor!

Giresun'da Virüs Yaygınlaşıyor! Giresun'da pandemi yaygınlaşıyor

Sağlık Hizmetlerine %58 Zam

Sağlık Hizmetlerine %58 Zam laboratuar tahlil ücretleri yüzde 209 artırıldı

Tıbbi cihazlar artık ücretsiz

Tıbbi cihazlar artık ücretsiz Vatandaş ihtiyaç duyduğu tıbbi cihazları artık ücretsiz alacak

Sağlıkçılara Çirkin Saldırı

Sağlıkçılara Çirkin Saldırı Hasta yakınları sağlıkçılara saldırdı

Kalp krizinin belirtileri

Kalp krizinin belirtileri Vücudunuz Kalp Krizi Gerçekleşmeden 1 Ay Önce Sizi Uyarıyor

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss