Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Madenci Cumali Kodaç'ın cansız bedeni bir kamyonet kasasında
12 Aralık 2014, 12:22

Madenci Cumali Kodaç'ın cansız bedeni bir kamyonet kasasında

Karaahmetoğlu "Sayın Bakan bu görüntü bizi utandırdı ya sizi?"

Sayın Bakan bu görüntü bizi utandırdı ya sizi?

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu Osmaniye'de krom madeninde yaşamını yitiren Cumali Kodaç'ın cansız bedeni bir kamyonet kasasında brandaya sarılı ve düşmemesi için araca bağlanarak taşınmasına tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu Osmaniye'de krom madeninde yaşamını yitiren Cumali Kodaç'ın cansız bedeniniz bir kamyonet kasasında brandaya sarılı ve düşmemesi için araca bağlanarak taşınmasına tepki gösterdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in yanıtlaması için konuya ilişkin sorular yönelten Karaahmetoğlu bir işçi hayatını yitirince sıradan bir hadise gibi değerlendiren bir zihniyet mi bu utancı yaşatıyor diye sordu. Bu görüntü karşısında diğer Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları gibi ve ben de bunun utancını yaşadım diyen Karaahmetoğlu Bakan Faruk Çelik'e bu görüntüler karşısında siz de aynı duyguları yaşıyor musunuz diye sordu.

"6 Aralık 2014 tarihinde Osmaniye Akyar köyü Yağmurdede mevkisinde 17 gün önce açıldığı ve 6 işçinin çalıştığı belirtilen Göktürk Krom Madeni'nde meydana gelen göçükte bir işçimiz yaralanırken, bir işçimizde hayatını kaybetmiştir"

CHP Milletvekili Karaahmetoğlu’nun bakan Çelik’e olayla ilgili olarak şu soruları yöneltti:

Bu hususta:

1. Bahsedilen krom madeni ne zaman faaliyete geçmiştir? Madende kaç işçi çalıştırılmaktadır? Ermenek'te meydana gelen 18 madencimizin yaşamını yitirdiği kazanın ardından son madencimizin cansız bedeni çıkarıldıktan saatler sonra yeniden 2 madencimizin göçük altında kaldığı bir tablo henüz yeni açılan maden ocaklarında bile yeterli güvenlik tedbiri alınmadığını mı göstermektedir?

 

2. Göktürk Krom madeninde meydana gelen göçüğün sebepleri tespit edilmiş midir? Edilmişse bunlar nelerdir?

3. Göçük sırasında diğer madencilerimizin maden yakınındaki çadırda yemek molasında olduğu ifade edilmektedir? Bu iki madencimiz mola saatlerinde niçin çalıştırılmaktadır?

4. Göçükte hayatını yitiren madencimiz Cumali Kodaç'ın cenazesinin bir aracın kasasında bir brandaya sarılarak, düşmemesi için de bir iple araca bağlanarak taşınmasını doğru buluyor musunuz? İşçilerimizi kurtarma faaliyetlerinin yürütüldüğü bölgeye kaç kişi ve hangi araç gereçler sevk edilmiştir? İşçimizin cenazesi çıkarıldığında bölgede ambulans ya da cenaze aracı bulunmakta mıydı?

5. Bir işçinin ölümünü dikkate almayan bir anlayışa sahip ve maden kazalarını artık sıradan bir hadise gibi değerlendiren bir zihniyetin ihmali mi sizce bu utanca sebebiyet vermiştir? Basın yayın organlarında yer alan bu haber ve görüntüler sonrası ben de diğer Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları gibi ve bir Milletvekili olarak bunun utancını yaşıyorum, bu görüntüler karşısında siz de aynı duyguları yaşıyor musunuz?

Selahattin Karaahmetoğlu

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 611 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Haber

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun Fakıbaba, köyüne geri dönen çiftçi ailelere 300 damızlık koyun ile maaş verileceğini açıkladı

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor Uymayanlar hakkında 25 bin TL'den 1 milyon TL'ye kadar idari para cezası uygulanacak.

Seçime Girecek Partiler Açıklandı

Seçime Girecek Partiler Açıklandı İyi Parti listede yok

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar?

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar? Kış lastiği uygulaması 1 Aralık-1 Nisan arasında uygulanacak.

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası Sarma sigara satana, bulundurana ve nakledene 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss