Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AKP'nin eğitim seferberliğine karşı birlikte mücadeleye
08 Aralık 2014, 15:48

AKP'nin eğitim seferberliğine karşı birlikte mücadeleye

SYKP Giresun İl Temsilciliği AKP'nin eğitim seferberliğine karşı birlikte mücadeleye basın açıklaması

AKP’NİN EĞİTİM “SEFERBERLİĞİNE” KARŞI BİRLİKTE MÜCADELEYE

BASINA ve KAMUOYUNA,

AKP hükümeti “yeni” Türkiye tanımlı hırsızlık, talan, rantsal bölüşüm düzenini her alanda sağlamlaştırma çalışmasına devam ediyor.

Medyadan yargıya, sağlıktan kamu arazilerine değin yürütülen sınır ve hukuk tanımaz rantsal bölüşüm düzenine uygun insan profili yetiştirmenin birincil ayağı olan eğitim de bu talandan nasibini almak üzere yeniden tesis ediliyor.

4+4+4 eğitim modeliyle ilk ayağı hayata geçirilen AKP’nin eğitim anlayışı, ülkenin okullarının büyük bir kısmını hızla dini eğitim veren medreselere dönüştürürken, erkek ve kadın öğrencilerin büyük bir kısmını da bu imam hatip okulları aracılığıyla ayrı  okullara yerleştirerek karma eğitimi sessiz sedasız ortadan kaldırmış görünüyor. 

Ülkenin en yoksullarının gitmek zorunda bırakıldığı imam hatip okullarının yaygınlığı aynı zamanda, orta-üst gelir gruplarını da gerekirse banka kredisi çekerek özel okulların müşterisi haline getiriyor. AKP hükümeti finans kapitale ve özel okul sahibi sermayeye böylece alan açıyor.

Kırdan şehre göçün sonuçlarını hesaba katan AKP kadroları, gelişkin kent proleteryasının önümüzdeki yıllarda yaratacağı başkaldırıyı hesaba katan bir yerden kendisine oy verecek itaatkar, sorgulamayan, dini referansların biat kültürünü edinmiş bir gençliği yetiştirme derdinde.

Okulların idareci kadroları yandaş sendika EĞİTİM BİR SEN üyelerince işgal ediliyor; demokrat, sosyalist, muhalif eğitimciler hedef gösteriliyor; okullara mescid zorunluluğu getirilerek Alevi öğrenci ve öğretmenler başta olmak üzere tüm farklı inanç sahipleri dışlanıyor, yok sayılıyor. Okulların ders programları Cuma namazı saatine göre ayarlanırken, seçmeli adı altında sunulan derslere öğretmen ataması yapılmadığından, imamların kadro açığını doldurduğu dini içerikli dersler zorunlu-seçmeli ders haline getiriliyor.

Tarihe geçecek bu yılki şura toplantısında zorunlu din dersi uygulaması ilk okul 1. sınıftan itibaren okutulmak üzere reorganize edilirken, Kürtçe dili başta olmak üzere, farklı etnik kimliklerin dilleri yok sayılmaya devam ediyor.

Ders kitaplarındaki Türkçü-İslamcı, cinsiyetçi, homofobik anlayış AKP’nin eğitim alanındaki yeni organizasyonuyla düşmanlaştırıcı, kindar bir gençlik profilini daha da pekiştirmek üzere karşımızda.

EĞİTİM KAN AĞLIYOR

Çocukların, gençlerin hayatı beş olasılıktan ibaret görmesine hizmet eden sınav sisteminden nemalanan oligarşi, AKP hükümeti aracılığıyla yeni bir hamleye kalkışmış durumda. Orta-üst sınıfların kendi çocuklarını özel okullara göndererek bu eğitim sisteminin yarattığı/yaratacağı yıkımdan kurtulacağı var sayımı ise tam bir hayal.

Düşünmeyen, sorgulamayan, hayatı ve dünyayı yorumlayamayan, basit bir cümleyi kurmaktan aciz bırakılan çocukların ve gençlerin ise nefes boruları tıkanmış durumda, tıkanmaya devam ediyor.

“Yeni” eğitim modelinin ilk elden ve en çok vuracağı kadınlar, azınlıklar, farklı dini gruplar, yoksullar ve halklar olarak ortak mücadeleye ihtiyaç her zamankinden elzemdir.

KURTULUŞ YOK TEK BAŞINA, YA HEP BERABER, YA HİÇ BİRİMİZ.

Aykut Bingöl  - SYKP Giresun İl Temsilciliği sykpgiresun@farnakes.com 

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 650 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Eğitim

Sol Parti; Eşit, Parasız ve Laik Eğitim İstedi

Sol Parti; Eşit, Parasız ve Laik Eğitim İstedi Sol Parti Giresun İl Yönetim Kurulu yaptığı açıklama ile eğitimde eşit, parasız ve laiklik sözü verdi.

Sınav Merkezli Eğitime Son

Sınav Merkezli Eğitime Son Eğitimin niteliğini olumsuz etkileyen SINAV SİSTEMİNİN öncelikle sorgulanması gerekir.

Okullar ne zaman açılacak?

Okullar ne zaman açılacak? okulların başlama tarihini kesin olarak bildirdi

17 Nisan Okulların Tatil

17 Nisan Okulların Tatil Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın yaptığı açıklamayla son buldu

Diploması sahte çıktı

Diploması sahte çıktı R.G.S.'nin, 19 yıl sahte diplomayla öğretmenlik yaptığı ortaya çıktı.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss