Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Engelleri kaldırmayan belediyeler utandırılacak
28 Kasım 2014, 23:39

Engelleri kaldırmayan belediyeler utandırılacak

Engelliler; "Engelleri kaldırmayan belediyeleri utandırma cezasına mahkum edeceğiz"

Engelleri kaldırmayan belediyeler utandırılacak

ENGELLİLER;"ENGELLERİ KALDIRMAYAN BELEDİYELERİ,UTANDIRMA CEZASINA MAHKUM EDİYORUZ"

ARALIK Dünya Engelliler Günü öncesi engellilerin günlük hayatta yaşadığı zorlukları dile getirmek için, bir grup engelli İstiklal Caddesi’nde bildiri dağıttı. Engelliler, " Mimari engelleri kaldırmayıp, erişilebilir yaya yolları olmayan parka engelli salıncağı koyan belediyeleri, BM’nin en ağır cezası olan utandırma cezasına mahmum ediyor ve yüzleşiyoruz. 9 milyon engelli, ailelerimizle 40 milyon vatandaşız, 30 milyon seçmeniz. Şehirlerde engelsiz mimari düzenlemesi yapmayan belediyeye oy yok” dediler.

Öğlen saatlerinde Galatasaray Lisesi önünde basın açıklamasını okuyan Engelsiz Hayat Dayanışma Derneği Başkanı Adem Kuyumcu “Engellilerin eğitim, iş ve sosyal hayata katılabilmesi için birinci şart mimari ve fiziki engellerin kaldırılmasıdır. Belediyeler 2005 yılında çıkan kanunlar gereği kentleri ve binaları engelsiz, erişilebilir yapmak zorundadırlar. Ancak 2 - 3 belediye dışında kanunları ve TSE standartlarını uygulayan belediye yoktur. Belediyeler bütçelerinde ve stratejik planlarında engelsiz, erişilebilir mimari düzenlemeler için ödenek ayırmalıdırlar. Belediyeler toplumun engelli olmayan kesimine, ‘Engellileri düşünen duyarlı belediye’ imajı oluşturmak için toplumun acıma duygularını beslemek ve oy almak için engellileri acınacak zavallılar olarak göstermekten artık vazgeçmelidirler”dedi.

TOPLUMUN YÜZDE 60’I ENGELLİ KOMŞU İSTEMİYOR

Yapılan basın açıklaması sonrasında grup üyeleri tek tek taleplerini dile getirdi. Sayın başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun kanunun sahada uygulanması konusunda yetkilileri uyarmasını talep ediyoruz. Engellilerle ilgili konulardaki duyarlılığını bildiğimiz sayın Cumhurbaşkanımıza çağrımız şudur ;

“Ak Parti hükümetinin döneminde çıkması başarılmış olan Engellilerle ilgili kanunların hayata geçmesi için başbakanlığı döneminde yayınlattığı 2006/ 18 sayılı kararnamede, ‘Engellilerle ilgili düzenlemeler hızlıca yapılsın’ talimatındaki duyarlılığını daha etkin bir şekilde ve uygulamaların yapılmasını zorlayacak ölçüde yapmasını talep ediyoruz. Engelli komşu istemeyenlerin oranı yüzde 60 tan fazladır. İş hayatında ve sokakta engelli görmek istemeyenlerin oranı yüzde 70 civarındadır. Apartmanlarda mimari düzenlemelere izin vermeyen komşuları yaşam hakkına saygı göstermeye davet ediyoruz” dedi.

DHA

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 824 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Toplum-Yaşam

Isınmak bile lüks oldu!

Isınmak bile lüks oldu! Gittikçe yoksullaşan milyonlarca emekçi kışı nasıl geçirecek?

‘HES’ler suları yuttu’

‘HES’ler suları yuttu’ Dünya susuzluğa doğru hızla yol alıyor!

Yüzde 199 Zam

Yüzde 199 Zam Yeni Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi, Resmi Gazete’de yayımlandı

Evliliğinizin "raf ömrü" kaç yıldır?

Evliliğinizin Mehmet Yılmaz yazdı

Giresun'da 49 Köy Yolu Ulaşıma Kapandı

Giresun'da 49 Köy Yolu Ulaşıma Kapandı Kar Yağışı Nedeniyle İlimiz Genelinde 49 Köy Yolu Ulaşıma Kapandı

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss