Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çanakçı Kaymakamlığından Şengün HES'e uyarı
28 Kasım 2014, 15:20

Çanakçı Kaymakamlığından Şengün HES'e uyarı

Çanakçı Kaymakamlığı;şirketinizin kontrolsüz çalışmalarından dolayı meydana gelen bu olumsuzluğun,herhangi bir can ve mal kaybına sebebiyet verilmemesi açısından,sözkonusu tehlike arz eden kayaların şirketinizce berteraf edilmesi ve kontrollü bir şekilde zararsız hale getirilmesi gerekmektedir.

Çanakçı Kaymakamlığından Şengün HES’e uyarı

Çanakçı Kaymakamlığınca,Karabörg yolu üzerindeki tehlike saçan kayaların temizlenmesi istendi.

Çanakçı,Karabörk köyü,Kuşköy arasında,ŞENGÜN Enerji Üretimi Sanayi ve Ticaret A.Ş. uhdesinde yapımı halen devam etmekte olan Çanakçı 1 Regülatörü ve HES santrali çalışmaları esnasında şirketin çalışmaları sonucu çevreye verdiği zararlar ile ilgili olarak, Çanakçı Kaymakamlığı Şengün HES’i ikaz ederek,yolun ulaşıma açılmasını istedi.

Çanakçı Kaymakamlığınca Şengün HES şirketine gönderilen uyarı yazısı şöyle;

“DSİ 22.Bölge Müdürlüğü teknik elemanlarınca,şirketinizce yapımı devam eden Çanakçı 1 Regületörü ve HES inşaatının can ve mal güvenliği açısından tehlike oluşturduğu Kaymakamlığımıza bildirilmiştir. Halen şirketinizin çalışma alanında santral kapısının harfiyat temizliği hariç,herhangi bir çalışma yapılmadığı,santral kapısına inen cebri boru iniş güzergahında büyük kaya kütlelerinin bulunduğu,bu kayaların,içinde bulunduğumuz yağışlı mevsimde yuvarlanmasının muhtemel olduğu anlaşılmıştır.

Teknik elemanlarca hazırlanan raporda denildiği üzere,şirketinizin kontrolsüz çalışmalarından dolayı meydana gelen bu olumsuzluğun,herhangi bir can ve mal kaybına sebebiyet verilmemesi açısından,sözkonusu tehlike arz eden kayaların şirketinizce berteraf edilmesi ve kontrollü bir şekilde zararsız hale getirilmesi gerekmektedir.

Bu nedenle,şirketinizce acilen çalışmalara başlanmasını,santral bölgesinde meydana gelebilecek taş yada kaya düşmesi,su baskını,taşkın,sel vb.olaylardan,ayrıca bu olaylardan sonra yaşanabilecek can ve mal kayıplarından şirketinizin sorumlu olacağının bilinmesini”deniliyor.

ULAŞIM SORUNU YAŞAYAN 6 KÖY MUHTARI ŞENGÜN HES’İ PROTESTO ETMİŞTİ

6 Köy muhtarının yaptığı basın açıklaması şöyle;

“Şengün Şirketler Grubu uhdesinde yapımı devam eden Çanakçı 1 santralı inşaatı yaklaşık 6 yıldır devam etmektedir.Karabörk-Kuşköy-Deregözü-Çağlayan-Kahraman köyleri 6 yıl boyunca sürmekte olan çalışmalar nedeniyle,çalışmalardan 1.derecede olumsuz etkilenmiştir. Bugün,özellikle Kuşköy köylülerinden Halil İbrahim ŞENGÜN tarafından mağdur edilen ve mahkemeye intikal etmiş 60-70 mağdur vatandaşımız vardır.Kaymakamlık tarafından Karabörk,Kuşköy arası 1. ve 2. kat asfalt yapılmış idi.Ancak HES şirketinin usulsüz çalışmalarından dolayı grup yolundan araç gidemez hale geldi.Kendisi ile görüşmelerimiz tamamen sonuçsuz kaldı.Hiçbir şekilde bölge halkını muhatap almadı.Yaptığı işin projesine uygun olduğunu da düşünmüyoruz.Çünkü 18/19 Ekim 2014 tarihinde meydana gelen aşırı yağışlar da HES barajı patladı.Köy yollarımız onun yüzünden ulaşıma kapandı.Ambulanslar hastalarımıza ulaşamadı. Yolun trafiğe kapalı olmasından dolayı cenazelerimizi mezarlığa nakledemedik,düğünlerimizi iptal etmek zorunda kaldık.Şayet barajdan su taştığında grup yolundan toplu taşıma aracı yada öğrenci servisi geçmiş olsaydı,Allah muhafaza ölümlü kaza olurdu.Acaba,Allah korusun çocuklarımızın başına bir kaza geldiğinde mi bu şirket önlem alacak.Biz Köy Muhtarları olarak Halil İbrahim ŞENGÜN’e ait bu santralin bir an önce gereğinin yapılmasını istiyoruz.Kapatılacaksa kapatılsın,açılacaksa açılsın ama kimseyi mağdur etmesin.Bunun yüzünde herkes perişan. Önümüz kış ayı.Bu şirketin boru hattından itibaren büyük heyelanlar geleceği kesindir.Gerekli önlemler alınmaz ise ölümlü kesinlikle can kaybı yaşanması muhtemeldir.Köy Muhtarları olarak bu sorumluluğumuzu kamuoyuyla paylaşmak bizim görevimizdir.Herhangi bir ölümlü kaza olmadan yetkilileri ve şirketin gerekli önlemleri almasını istiyoruz.Yetkilileri göreve davet ediyoruz”dediler.

Mehmet BEBEK  - Çağlayan Köyü Muhtarı   

Avni KÖÇEK  - Kuşköy Muhtarı 

Coşkun YILMAZ -  Düzköy Muhtarı  

Salih KIR - Deregözü Muhtarı          

Ali YILMAZ  -  Çağlayan Köyü Muhtarı

Hayrettin AYDIN - Kahraman Köyü Muhtarı

 

Haber : Ali Dursun www.gorelesol.com

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 2475 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Görele

Oto Faresi Tutuklandı

Oto Faresi Tutuklandı Görele’de çalışan oto faresi, oto boya ustası Mehmet Türkmen tutuklandı.

Görele Halkı Kazandı

Görele Halkı Kazandı Hastane branşlarına doktorlar gelmeye başladı.

Çöp Eylemine Ara Verildi

Çöp Eylemine Ara Verildi Çavuşlu çöp eylemine 15 gün ara verildi.

Görele'de İmar Vurgunu

Görele'de İmar Vurgunu Akpli Başkandan Görele'de İmar Vurgunu

Yeğen Katili Oldu

Yeğen Katili Oldu Öz yeğenini bıçaklayıp öldürdü

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss