Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hes'ler için ne kadar ağaç kesildi?
27 Kasım 2014, 20:21

Hes'ler için ne kadar ağaç kesildi?

Selahattin Karaahmetoğlu HES lerin zararlarını sordu

HES'LER İÇİN GİRESUN'DA NE KADAR AĞAÇ KESİLDİ

Selahattin Karaahmetoğlu Giresun'da yürütülen HES projelerinde enerji taşımak için kesilen ağaç sayısını ve karşılığında enerji şirketlerinin DSİ'ye ne kadar para yatırdığını sordu.

Sorular şunlar:

1.Giresun İlinde, yürütülen HES projelerinden enerji taşımak üzere bu güne kadar ne kadar alandan ne kadar ağaç kesilmiştir?

2.Bu ağaçlara karşılık enerji şirketleri DSİ'ye ne kadar para yatırılmıştır? Kesilen ağaçlara karşılık Giresun ilinde hangi bölgelerde ne kadar alan ağaçlandırılmıştır?

GİRESUNDA ÇEVREYE ZARAR VEREN HES'LERE UYGULANAN YAPTIRIMLAR

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu HES inşaatları ile Giresun'da doğaya ve çevreye zarar verdiği için kaç enerji şirketine hangi yaptırımlar uygulandığını sordu. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na bu sebeple Giresun'da kaç inşaat durduruldu, bunlar neden oldukları zararı giderdiler mi? diye sordu.

HES projesinde gerekli önlemleri almadığı ve doğayı tahrip ettiği, çevreye zarar verdiği gerekçesiyle Giresun ilinde bu güne kadar kaç enerji şirketine hangi yaptırımlar uygulanmıştır? Bu şirketlerin hangilerine kaç Türk Lirası ceza uygulanmış bu sebeple kaç HES projesi inşaatı durdurulmuştur? Bu firmalar neden oldukları zararları gidermek üzere hangi çalışmaları yürütmüştür?

VADİLERE CAN SUYU BIRAKMAYAN HES'LERE VERİLEN CEZA VAR MI?

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na HES projesi ile içme ve sulama suyu ihtiyacına yönelik havzaya yeterli su bırakmayan kaç firma tespit edildi ne ceza verildi diye soran Karaahmetoğlu Bakan Veysel Eroğlu'na şu soruları yöneltti:

HES projeleri yürütülen havzalarda vatandaşlarımız tarafından en sık dile getirilen şikâyetler inşaatlar sonrasında içme ve sulama suyu sorunlarının arttığı şeklindedir. Bu hususta:

1.Su Kullanım Hakları Yönetmeliği kapsamında, DSİ Alan Gözlem İstasyonları ve diğer kurumlar tarafından, vatandaşlarımızın içme ve sulama suyu ihtiyacına yönelik yeterli miktarda su bırakmadığı gerekçesiyle, HES projesi yürütülen hangi ilimizde kaç enerji şirketi tespit etmiştir?

2.Bu şirketler,hakkında hangi cezai müeyyideler uygulanmıştır?

YARGI KARARLARINA RAĞMEN İNŞAATI DEVAM EDEN HES PROJELERİ

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na yargının yürütmeyi durdurma ya da iptal kararlarına rağmen devam eden HES inşaatlarını sordu. Bu projeler hangileri diye soran Karaahmetoğlu yargı kararlarına rağmen tamamlanmış işletme aşamasında olanlar hangileri diye sordu.

HES'lere karşı yürütülen hukuksal süreç ile bu güne kadar, hangi ilimizde hangi proje için yürütmeyi durdurma ya da iptal kararı verilmiştir? Bu projeler hangi ilimizin hangi ilçesinde ve hangi havzalarda yer almaktadır? Bunlardan yargı kararlarına rağmen inşaatı devam eden, tamamlanmış ya da işletme aşamasında olanları hangileridir?

Selahattin Karaahmetoğlu

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 734 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Çevre

Çavuşlu Halkı Dilekçe Yağdırdı

Çavuşlu Halkı Dilekçe Yağdırdı Giresun Valiliğine dilekçe yağdırdılar.

Balık stoku tükeniyor

Balık stoku tükeniyor Prof. Dr. Sarı: “Balık bu sene olsa seneye olmaz."

Giresun Valiliği Suç İşliyor!

Giresun Valiliği Suç İşliyor! Mahkemenin kesin kapatma kararını tanımayan Vali Ünlü Çavuşlu'ya çöp dökmeye devam ediyor.

Dere Talanı İstifa Getirdi

Dere Talanı İstifa Getirdi Özel İdare sekreteri vekil Öztürk tartışması istifa ettirdi

Çanakçı'da HES Mücadelesi

Çanakçı'da HES Mücadelesi Nihat Öztürk yazdı

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss