Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Protokolden öğretmenler günü mesajı
23 Kasım 2014, 12:30

Protokolden öğretmenler günü mesajı

Giresun ve Görele protokolü öğretmenler günü mesajı yayınladı

Öğretmenler Günü Mesajı

Vali Hasan Karahan’ın 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı;

Millet Mekteplerinin 1928 yılında açılışı ve Ulu Önder Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından beri büyük bir coşkuyla Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.

Bu anlamlı günde öğretmenlerimizi; sevgi ve hürmetle üzerimizdeki emeklerini ve haklarını bir kez daha anmanın kıvancını yaşamaktayız.

Bir milletin çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi; ancak eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile mümkün olabilir. Kalkınmanın da temel şartı hiç şüphesiz eğitim ve öğretimdir.

Öğretmenler; daha aydınlık bir gelecek için yılmadan, yorulmadan vefakarca çalışarak çocuklarımızı yetiştiren, geleceğimize ışık tutan, yarınlarımıza yön veren kişilerdir.

Milli birlik ve bütünlüğün sağlanmasında en önemli aktörlerden biri olan öğretmenlerimiz, aynı zamanda gençlerimizin ve çocuklarımızın ahlaki erdem ve insani değerlere ulaşması konusunda da çok önemli roller üstlenmişlerdir. 

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın yetişmesinde fedakârca, vefakârca ve özverili bir biçimde gayret gösteren, çaba sarf eden öğretmenlerimiz her türlü takdire fazlasıyla layıktırlar.

Toplumun şekillenmesinde ve bizlerin yetişmesinde hayati bir rolü olan öğretmenlerimizin üzerimizde büyük emekleri bulunduğundan, haklarını ödeyebilmemiz mümkün değildir.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, ilimizde görev yapan ve emekliye ayrılan öğretmenlerimizin ‘Öğretmenler Günü’nü kutlayarak başarı ve mutluluklar diliyorum.

Öğretmenler Makamda

24 Kasım Öğretmen Günü kutlamaları bugünden başladı. Kutlamalar çerçevesinde İl Milli Eğitim Müdürü Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt başkanlığında bir grup idareci ve öğretmen bugün Vali Hasan Karahan’ı makamında ziyaret etti. 

Öğretmenlik mesleğinin hiçbir maddi kıymetle ölçülemeyecek kadar saygın ve kutsal bir meslek olduğunu belirten Vali Karahan, tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayarak başarılar diledi.

Ziyarette; İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, Müdür Yardımcısı Ertuğrul Tosunoğlu, Şube Müdürleri ve bazı okul müdürleri ile öğretmenler hazır bulundu.

Öğretmenler günü kutlamaları 24 Kasım 2014 Pazartesi günü saat 09:30’da Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunumu ve aynı gün saat 10:00’da Giresun  Üniversitesi Güre Yerleşkesi Konferans Salonunda devam edecek.

Selahattin Karaahmetoğlu'nun Öğretmenler Günü Mesajı 

 

Yeni eğitim sistemi ile birlikte sadece öğrencileri değil öğretmenleri de laik, demokratik, çağdaş eğitim sisteminden koparmayı hedefleye bir siyasi iktidar ile yönetilmekteyiz.

Öğretmenlerimizin daha özgür bir ortamda, bilimsel eğitim verebileceği koşulların sağlanması, ekonomik sorunlarının çözülmesi, özlük haklarının iyileştirilmesi gerekirken dinci bir eğitim anlayışına teslim edilmesini kabullenmek mümkün değildir. İktidara gelmeden önce atanamayan öğretmen olmamalı diyenlerin bugün yüz binlerce öğretmenin mağduriyetini görmezden gelmeleri manidardır. Sosyal bir yara haline gelen eş durumu mağduru öğretmenlerimizin taleplerine de bir an önce cevap verilmelidir. Bu düşüncelerle tüm eğitimcilerin ve öğretmenlerimizin 24 kasım öğretmenler gününü kutlar saygılarımı sunarım.

BAŞKAN KERİM AKSU ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Belediye Başkanı Kerim Aksu, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle mesaj yayınladı. Aksu Mesajında şu görüşlere yer verdi:

Savaş yıllarında, kurtuluş mücadelesinde ve Cumhuriyet’in kurulmasında canlarını ortaya koyarak yeni bir Türkiye kurulmasında önemli bir rol oynayan öğretmenlerimiz Başöğretmen Atatürk’ün çizdiği yolda yılmadan yürümesini bilmiştir.

Bugünlere geldiğimizde; öğretmenlerin sadece 24 Kasım’larda hatırlanmasının, özverili ve fedakârca bu kutsal mesleği yerine getirenlere haksızlık olduğuna inanıyorum. Gelirleri her geçen gün geriye giden, bilimsel gelişmeleri takip etmekte zorlanan, kendi ailesinin geleceğini hazırlamakta zorlanan öğretmenlerimizin bir çoğu ek iş yapmaya mahkum edilmiştir.Öğretmenlerimizi bu durumdan çıkarmak, toplumun en saygın katına yükseltmek, hepimizin görevidir.

Bizleri yetiştiren,yaşamını yitiren öğretmenlerimizi saygıyla anıyor, sağlık sorunları olanlara şifalar diliyor, emekli öğretmenlerimizin ,öğretmenlik hayali ile eğitimini tamamlamış, ancak atanamayan öğretmenlerimizin, çocuklarımızı geleceğe hazırlayan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, saygılar sunuyorum.

Kerim AKSU -Giresun Belediye Başkanı

GÖRELE KAYMAKAMI ÜNAL KILIÇARSLAN’DAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Cumhuriyetimizin kurucusu, yurdumun tüm öğretmenlerinin Başöğretmeni Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün 24 Kasım 1928 yılında Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul etmesi nedeniyle, 1981 yılından bu yana “Öğretmenler Günü” kutlanmaktadır.

 “Milletleri kurtaranlar; yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet; henüz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır.”  diyen Atatürk çağdaş Türk eğitiminde çok büyük anlam ve önem taşıyan Millet Mektepleri Başöğretmenliğine kabul ederek öğretmenlik mesleğine çok somut ve etkin bir biçimde katılmıştır. Bu katılımıyla Öğretmenlik mesleğine verdiği değeri göstermekle birlikte, onur ve saygınlık kazandırmış öğretmenlik mesleğini yüceltmiştir.

Bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerin üstün çalışmalarına bağlıdır. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenlerdir. Çocuklarımızı ham bir madde olarak ele alan öğretmenler, üzerimizde titiz, dikkatli ve sabırlı çalışmalar yaparak, onları şekillendirir.

Ağır ve büyük bir sorumluluk olmakla birlikte eşsiz bir gurur vesilesi olan bu onurlu mesleğin tüm mensuplarına güvenimizin sonsuz olduğunu önemle vurgular, bu sorumluluklarını eksiksiz olarak yerine getireceğine inancımı belirterek tüm öğretmenlerimizin ve öğretmen adaylarımızın Öğretmenler gününü kutlar, hayatta olmayanlara Allahtan rahmet dilerim.

GÖRELE BELEDİYE BAŞKANI TOLGA ERENER’DEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ olması nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Erener, mesajında, öğretmenliğin insanlık tarihinin en önemli ve en ölümsüz mesleği olduğunu söyledi.

Öğretmenlerin topluma arkasını dönmeden, toplumun sürekli önünde giden bir gönül eri olduğunu belirten Erener, “Yeri doldurulmaz öğretici, eserine kıymet biçilemeyen varlık, kendini tüketerek etrafını aydınlatan mum, tahammülü seven idealci, her an muhtaç olduğumuz doktor, gerçeğin ve idealin üstadı, dünyanın en büyük sorumluluğuna sahip insandır öğretmen. Bu günü değil yarını düşünürsek, gelecek çok daha iyi olacaktır. Bunu da siz öğretmenler başaracaktır. Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutlar, öğretmenlerimize yaşamları boyunca başarı,sağlık ve mutluluklar” dedi.

Tolga Erener – Görele Belediye Başkanı

Haber : Ali Dursun www.gorelesol.com

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 743 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yöreden

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!”

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!” Adıgüzel, "Fındıkta Ferrero devlete paralel bir yapı gibi davranmaya başladı"

Hemşire, hastanede ölü bulundu

Hemşire, hastanede ölü bulundu Hemşire, görev yaptığı hastanede ölü bulundu

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı olayla ilgili 9 şüpheli tutuklandı.

Espiye'de uyuşturucu operasyonu

Espiye'de uyuşturucu operasyonu Uyuşturucu tacirleri 2 kişi tutuklandı

Giresun’da feci ölüm

Giresun’da feci ölüm Testereyle boynundan yaralanan genç hayatı kaybetti.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss