Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Giresun,AKSA'nın çiftliği mi?
23 Kasım 2014, 00:40

Giresun,AKSA'nın çiftliği mi?

Yaylalarda baraj,hidroelektrik santralleri ve elektrik nakil hatları olmasına rağmen AKSA elektrik vermiyor.

Giresun,AKSA Elektrik'in çiftliği mi?

Binlerce kişinin yaşadığı yaylalarda baraj,hidroelektrik santralleri ve elektrik nakil hatları olmasına rağmen AKSA elektrik vermiyor. 

GİRESUN SİZİN ÇİFLİĞİNİZ DEĞİL,YA İŞİNİZİ YAPIN,YA DA GİRESUN'U RAHAT BIRAKIN.

BİR İDDİA AKSA JENERATÖR SATMAK İSTİYOR.

BU YÜZDEN ELEKTRİK İŞLERİNİ HEP OYALIYOR.

Giresun’da binlerce yaşadığı yaylada baraj,hidroelektrik santralleri ve elektrik nakil hatları olmasına rağmen elektriksiz yaşamak zorunda bırakılan vatandaşlar yetkililere tepki gösterdi.

GÜNEYDOĞU'DA % 90 KAÇAK VAR. GİRESUNLULAR DİREKLERİ KENDİ DİKİYOR,KABLOYU KENDİ PARASIYLA ALIYOR VE ÇEKİYOR,TRAFOYU KENDİ PARASIYLA ALIYOR.SADECE AKSA EFENDİ BİZE ELEKTRİK BAĞLA DİYOR.EFENDİLER YOK DİYOR.YA İŞİNİ YAP AKSA,YA DA BIRAK GİT İŞİNİ YAPAN GELSİN.

GİRESUN'DA ELEKTRİK VE AKSA İSYANI BÜYÜYOR.

Tirebolu,Doğankent,Görele ve Eynesil ilçelerinin obalarının bulunduğu Yaşmaklı Ağaçbaşı yaylasında yaşayan 3 bin kişi,elektrik olmadığı için televizyon,lamba,şofben gibi aletleri kullanamamanın olumsuzluğunu yaşıyor.

SİYASETÇİLER VE AKSA NE YAPMAK İSTİYOR?

CANLARIMIZI VE DOĞAL GÜZELLİKLERİMİZİ ALAN HES'LERDEN YAYLALARIMIZ NEDEN İSTİFADE EDEMİYOR.ELEKTRİK ALMAK İÇİN YAKIP,YIKIP DÖKMEK VE KAÇAK OLARAK MI YAKMAK ZORUNDAYIZ.

Giresun halkı isyanlarda,"Barajlar hem doğal güzellikleri aldı götürdü,hem canlarımızı alıyor, fakat biz barajlardan hiç istifade edemiyoruz" diyor.

Yaz mevsimini yaylada geçiren yaylacıların en fazla tepki gösterdiği hidroelektrik santrallerinin, elektrik nakil hatlarının obalarından geçmesine rağmen bürokratik sorunları aşamamak.Kendi imkanlarıyla obaların trafolarını,obalar arası kendi nakil hatlarını çekmelerine rağmen yetkili firmanın bürokrasiyi aşarak abone yapmaması da şaşkınlıkla karşılanıyor.

AKSA'YI VE SİYASETÇİLERİ BU HALKIN EMEĞİ ÇARPAR.

Halk elektrik tellerini kendileri çekmiş,Trafoları kendileri almış,bağlamış,sadece elektrik kablosunu bağlamak işi AKSA'ya kalmış,fakat bir türlü taleplerine cevap verilmiyor.

Yaşmaklı Ağaçbaşı yaylasında dokuz obada yaklaşık 3 bin kişinin yaşadığını belirten Sekü Köyü Muhtarı Hasan Aydın şöyle konuştu;

“Bu yaylamızda,Tirebolu,Doğankent ilçeleri başta olmak üzere Görele ve Eynesil ilçelerinin oluşturduğu 9 obada 3 bine yakın kişi yaşıyor.Hemen bitişiğimizdeki Gümüşhane’nin bütün obaları elektrik kullanırken, biz elektriksiz yaşamaya mahkum edildik.Üstelik elektrik üreten baraj, hidroelektrik santralleri bizim obamızda. Elektrik yüksek gerilim hattı bizim obamızdan geçiyor.Bu nakil hatları geçerken, barajlar yapılırken bizlere kendi trafolarınızı alırsanız, obalar arası nakil hatlarınızı çekerseniz size elektrik dağıtımı yapılır denildi.Bizlerde bütün obalar bir araya gelip istenileni yaptık.Ancak,iki yıldır mücadele etmemize rağmen elektrik verilmedi”

AKSA'YA VE SİYASETÇİLERE YAZIKLAR OLSUN.HER TÜRLÜ MASRAFI ÜSLENİP PARASIYLA ELEKTRİK YAKAMIYORLAR.DEFOLUN GÜNEYDOĞUYA GİDİN SİZLERE ARADIĞINIZ DERS ORADA VERİLİYOR. BİZİM HALKIMIZ MASUM VE DEVLETİNE SAYGILI.AKLINIZI BAŞINIZA ALIN BU SABRI DAHA FAZLA ZORLAMAYIN.YETERRR YETERRR ARTIK.

Bazı vatandaşlarımız "AKSA'yı elektriklerin %95 inin kaçak yakıldığı (Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız itiraf ediyor) Güneydoğu'yu görmeye davet ediyor. Kendi paramızla direklerimizi diktik, kablolarımızı çektik,Trafolarımızı bağladık,paramızla elektrik yakmak istiyoruz" diyerek haklı sitemlerini dile getiriyorlar.

Yaylalarının elektrik sorununu çözmek adına ilgili makama yazı yazdıklarını fakat yine bürokrasiyi aşamadıklarını ileri süren Ataköy Köyü Muhtarı Asım Koç; sözlerini şöyle sürdürdü: “Bize, AKSA firması il müdürü kendi nakil hatlarımızı çekmemiz halinde elektrik verileceğini söyledi. Biz para toplayıp bunu yerine getirdik.Fakat yaylamızın tapusu olmadığı gerekçesiyle abone yapılmıyoruz.Bu konuda ilgili bakanlığa dilekçe yazdık. Gelen yazıda 2004 yılı öncesi yapılan binalarda ruhsat,tapu gibi evraklara gerek olmadığı belirtildi. Bizim yayla evleri de en yenisi yarım asırlık.Buna rağmen yine obada hiçbir kimse elektrik kullanamıyor.Bu evlerin hepsi mi 2004 yılı sonrası yapıldı anlayamıyoruz”

ELEKTRİK TELLERİ GEÇTİĞİ YERLERE IŞIK VERMEYİ HİÇ DÜŞÜNMÜYOR.

Çoğu vatandaşın evlerini gaz lambasıyla aydınlattığını ifade eden vatandaşlar “Devletimiz uzaya uydu gönderiyor, denizlerin altından tüp geçit yapıyor. Ancak, yaşamını yaylada sürdürenleri gaz lambası ışığına mahkum ediyorlar” diye konuştu.

Obaların altında elektrik üreten barajlar mevcut,obalar karanlıkta.

Barajlar bütün doğal güzellikleri bozmasına rağmen halk elektrik alma uğruna ses çıkarmamış. Fakat gelinen noktada halk isyanda.

TRABZON'DA AKSA'DAN ŞİKAYETÇİ

Aksa Elektrik Başbakan'a şikayet edildi

Trabzon'da uzun zamandan bu yana sürekli kesilen eletrikler Aksa Elektrik'in başını ağırttı.

Trabzon'un ilçe ve köylerinde kış gününden bu yana uzun süreler eletriklerin kesik kalması milleti çileden çıkarmıştı. Giresun Ak Parti İl Başkanı tarafından şikayetler Başbakana götürülünce Aksa Çoruh Elektrik sorguya alındı.

Bakanlıkta AKSA Toplantısı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız milletvekillerinin de katılımıyla AKSA yetkilileriyle toplantı yaptı. AKSA’dan geniş rapor istendi” dedi.

AKSA Hatalarını Kabul Etmiş

Öte yandan AK Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi,Bakanlık nezdinde yapılan toplantıda, AKSA’nın uygulamada yaptıkları hatalarını kabul ettiği açıklandı.

Elektrik Sayaçları AKSA'yı ağır cezalık etti

Giresun Lozan Mübadilleri ve Balkan Kültürünü Araştırma Derneği Başkanı Ahmet Coşkun, elektrik dağıtım şirketi AKSA'nın abonelerin elektrik sayaçlarını izinsiz olarak sökmesi konusunun Ordu Ağır Ceza Mahkemesine taşındığını açıkladı.

Coşkun konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada elektrik dağıtım yüklenici firmasının konutlardaki çalışan elektrik sayaçlarını izinsiz sökerek yerine yeni elektrik sayaçlarını fahiş fiyatla takılması konusunu yargıya taşıdıklarını belirtti. Coşkun, şikâyet dosyasının Giresun Cumhuriyet savcılığınca Ordu Ağır Ceza Mahkemesine gönderildiğini bildirdi. 3516 sayılı ayarlar kanunu, sayaçların 10 yılda bir bakımı yapılır konusundaki açıklamanın yüklenici firma tarafından yanlış değerlendirildiğini savunan Ahmet Coşkun ”Giresun Lozan Mübadilleri ve Balkan Kültürü Araştırmaları Derneği olarak bilim sanayi ve teknoloji bakanlığı Giresun il müdürlüğüne sayaç bakım ve onarım fiyatları hakkında yazılı müracaat ta bulunduk. Aldığımız bilgilerle aksa firmasının açıkladığı bilgiler arasında çok büyük fark olduğunu gördük. Üyelerimiz ve hemşerilerimizin mağdur olmamaları için mücadelemizi sürdürüyoruz. Bizim hiçbir kurumla sıkıntımız yoktur. Dava Ordu Ağır Ceza Mahkemesine taşınmıştır. Nihai kararı yüce mahkememiz tayin edecektir” dedi.

www.yenigiresun.com

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 1063 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yöreden

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!”

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!” Adıgüzel, "Fındıkta Ferrero devlete paralel bir yapı gibi davranmaya başladı"

Hemşire, hastanede ölü bulundu

Hemşire, hastanede ölü bulundu Hemşire, görev yaptığı hastanede ölü bulundu

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı olayla ilgili 9 şüpheli tutuklandı.

Espiye'de uyuşturucu operasyonu

Espiye'de uyuşturucu operasyonu Uyuşturucu tacirleri 2 kişi tutuklandı

Giresun’da feci ölüm

Giresun’da feci ölüm Testereyle boynundan yaralanan genç hayatı kaybetti.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss