Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Amerika'daki Giresun'lular kemençeye doydu
20 Kasım 2014, 01:05

Amerika'daki Giresun'lular kemençeye doydu

Sanatçılarımız,yöresel ezgileriyle unutulmaz anlar yaşattılar

Amerika’daki Giresun’lular kemençeye doydu

Amerika'da 7. Giresun gecesi gerçekleşti

Amerika Birleşik Devletlerinde, New Jersey eyaletinde gerçekleştirilen geleneksel Giresunlular gecesi yoğun katılımla gerçekleşti.

Yedincisi gerçekleştirilen Geleneksel Giresunlular, tanışma ve Dayanışma Gecesi coşkulu ve kalabalık geçti.

Çok sayıda Giresunlu ve Giresun dostları unutamayacakları kadar güzel gece yaşadılar.

Amerikan ulusal ve Türk İstiklal marşımızın okunmasının ardından Giresunlular gecesi renkli görüntülere sahne oldu.

Amerika genelinden çok sayıda iş adamımızda geceye katılarak destek verirken, Amerika'da yaşayan Giresunlu gurbetçilerinde geceye yoğun ilgisi gözlerden kaçmadı.

New Jersey Eyaletinde, Perth Amboy kasabasında Giresunlu iş adamı Mustafa Kılıç'a ait gemide gerçekleştirilen geceye çok sayıda Türk dostu Amerikalılar da katılırken, gurbetçilerimizin yedinci kez bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadılar ve bol bol sohbet edip hasret giderdiler.

Dernek Başkanı Nurettin Oflu, gecede bir konuşma yaparak Giresunlular Derneğinin bu yıl yedincisini düzenlemiş oldukları geceye katılımlarından dolayı herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Oflu;

“Hepimiz yıllar önce baba ocağından, Ana vatanından koparak belirli umutlarla buraya gelmiş bulunuyoruz. Yeşil Giresun'umuzdan binlerce kilometre uzakta, bedeni burada ama ruhu baba topraklarında olan değerli arkadaşlarım. Bu dernek çatısı altında bulunan hemşerilerimize, Türk kültürünü yaşatmak için, kemençe sesini duyurabilmek için Karadeniz fırtınasını hissettirmek için bizden önce görev yapan yönetimler gibi canla başla çalışmakta olduklarını anımsatan Oflu,Şöyle devam etti:

"Amerika'da iş adamı olduk aile kurarak baba olduk, dede olduk, oturduğumuz evlerde iş yerlerimizde arabalarımızda Türkçeye sevdalandık, Türk müziği dinledik, gönlümüz Türkiye'de gözümüz al bayrakta, kulağımız ezan sesinde ağzımızda pancar çorbasının tadı, Mısır ekmeğinin kokusu, kuzinede kızarmış hamsinin buğusu ile yaşıyoruz. Her sabah kalktığımızda sobada demlenen çayın özlemi ile evimizden besmele ile çıkıyoruz. Derneğimiz yeri geldi aş evi oldu, ramazanda iftar sonrası, vakit okununca mescit çaresizlere umut oldu. Hemşehrilerimizi derneğimizi çotanak logosu altında saflarımızı sıkıştırmaya davet ediyorum. Sizlerin birkaç adım atması bize biraz daha zaman ayırması daha da güçlü kılacaktır." şeklinde konuştu .

Gece boyunca konuklar Murat Çelik, Eşref Gönder, Gökhan Küpüç, Baransel, Elifçe,Adem Kodalak, Herem  ile coştular. Daha sonra derneğe katkıda bulunanlara plaket verildi.yeşilgiresun

BARANSEL; “ÇOK MUTLU DÖNDÜK,AKLIMIZ ORDA KALDI”

Yöresel ezgileriyle unutulmaz anlar yaşatan sevilen yöresel kemençe sanatçımız Barensel duygularını şöyle ifade etti;

“Sanatçı arkadaşlarımızla gittiğimiz Amerika’da,kendi evimize gelmiş gibi olduk.Bizleri en güzel bir şekilde ağırlayan,ticari bir amaç gütmeden gerçek bir kültür elçisi olan Türk-Amerika Giresunlular Derneği Başkanı Nurettin Oflu,yardımcıları İlhan Kodalak ve Fahrettin Özdemir ve yönetim kurulu üyelerine şükranlarımızı sunuyoruz”dedi.

Haber : Ali Dursun www.gorelesol.com

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 2208 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yöreden

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!”

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!” Adıgüzel, "Fındıkta Ferrero devlete paralel bir yapı gibi davranmaya başladı"

Hemşire, hastanede ölü bulundu

Hemşire, hastanede ölü bulundu Hemşire, görev yaptığı hastanede ölü bulundu

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı olayla ilgili 9 şüpheli tutuklandı.

Espiye'de uyuşturucu operasyonu

Espiye'de uyuşturucu operasyonu Uyuşturucu tacirleri 2 kişi tutuklandı

Giresun’da feci ölüm

Giresun’da feci ölüm Testereyle boynundan yaralanan genç hayatı kaybetti.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss