Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Giresun'da yasadışı dinlemeyi sordu
12 Kasım 2014, 04:02

Giresun'da yasadışı dinlemeyi sordu

Karaahmetoğlu yasadışı dinleme soruşturması kapsamında Giresun'dan hangi bilgiler istendi diye sordu

GİRESUN'DA YASADIŞI DİNLEME SORUŞTURMASI

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu yasadışı dinleme soruşturması kapsamında Giresun'dan hangi bilgiler istendi diye sordu.

Karaahmetoğlu Başbakan Ahmet Davutoğlu'na 2010-2014 yıllarında Giresun'da kaç kişinin dinlendiğini bunların kimler ve hangi görevi yürüten kişiler olduğunu soran Karaahmetoğlu bununla ilgili olarak yürütülen bir soruşturma bulunuyor mu diye sordu.

2010-2014 YILLARINDA GİRESUN'DA İÇİŞLERİ, VALİLİK EMRİYLE DİNLEME

2010-2014 yıllarında İçişleri Bakanlığı ve Valilik emri ile kimler ne sürelerle dinlendi diye soran Selahattin Karaahmetoğlu Giresun İlinde yasadışı dinlemelerle ilgili devam eden bir soruşturma var mı dedi. Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu Başbakan Ahmet Davutoğlu'na şu soruları yöneltti:

1. 2010-2014 yılları arasında Giresun İlinde mahkeme kararıyla kaç kişinin telefonu dinlenmiştir? Yürütülen soruşturma kapsamında ve mahkeme kararıyla dinlenen, dinleme sonucunda suç unsuru bulunmayan kaç kişiye, telefonlarının dinlendiği bilgisi verilmiştir? Verilmediyse sorumlular hakkında hangi işlem yapılmıştır?

2. Giresun'da aynı yıllar itibarıyla mahkeme kararı olmaksızın dinlenen kişi sayısı nedir?

3. Bu yıllar itibarıyla Giresun'da telefon ve ortam dinlemesi biçiminde siyasi parti ve yöneticileri, belediye personeli ve yöneticileri ile başkanları, yargı mensupları, askeri personel, emniyet mensubu, eğitim ve öğretim kurumu ve yöneticileri, sivil toplum ve meslek kuruluşları ve yöneticileri ile diğer vatandaşlarımız dâhil dinlenilen kişiler ve meslekleri, görev ve unvanlarıyla kimlerdir? Dinleme kayıtları ve tarihleri, kimlerin ne kadar süre dinlendiğine ilişkin bilgiler mevcut mudur?

4. Dinleme hangi Bakanlık ya da kurumlar tarafından talep edilmiştir? Giresun Valiliğinin emri ile dinleme gerçekleştirilmiş midir? 2010-2014 yıllarında Valilik emri ile gerçekleştirilen dinleme sayıları ve gerekçeleri nelerdir? Bu şekilde İçişleri Bakanlığı ya da Valilik emri ile dinlenmiş kişiler kimlerdir? Bu kişiler hangi yıllarda ne sürelerle dinlenmiştir? Bununla ilgili olarak yürütülen bir soruşturma bulunmakta mıdır?

5.2010-2014 yılları itibarıyla Giresun İlinde yasadışı dinlemelerle ilgili devam eden bir soruşturma bulunmakta mıdır? Bu hususta bu güne kadar neticelenmiş soruşturma bulunmakta mıdır? Soruşturma neticesinde haklarında dava açılan kişi ya da kişiler var mıdır? Bu kişileri, görev ve unvanlarını belirtir misiniz?

6.Yasadışı dinleme soruşturması kapsamında, delil olarak kullanılmak gerekçesiyle Hâkim ve Savcılar Yüksek Kurulu, Adalet Bakanlığı ve diğer Bakanlıklarınız tarafından Giresun Valiliğinden bilgiler istenilmiş midir? Giresun'da kamu görevlisi, siyasi parti üye ve yöneticisi, belediye başkanı, askeri personel, yargı personeli sivil toplum örgütü temsilcileri ve diğer vatandaşlarımız olmak üzere kimlik numarası, iş yeri görev ve unvanı, ev adresi, sabit telefon ve cep telefonları istenilmiş midir? Hangi amaçla istenilmiştir?

Selahattin KARAAHMETOĞLU  SELAHATTIN.KARAAHMETOGLU@tbmm.gov.tr

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 658 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yöreden

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!”

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!” Adıgüzel, "Fındıkta Ferrero devlete paralel bir yapı gibi davranmaya başladı"

Hemşire, hastanede ölü bulundu

Hemşire, hastanede ölü bulundu Hemşire, görev yaptığı hastanede ölü bulundu

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı olayla ilgili 9 şüpheli tutuklandı.

Espiye'de uyuşturucu operasyonu

Espiye'de uyuşturucu operasyonu Uyuşturucu tacirleri 2 kişi tutuklandı

Giresun’da feci ölüm

Giresun’da feci ölüm Testereyle boynundan yaralanan genç hayatı kaybetti.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss