Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Giresun'da Herkes İçin Engelsiz Hayat paneli
12 Kasım 2014, 02:09

Giresun'da Herkes İçin Engelsiz Hayat paneli

Engelli çocukların gösterileri ilgiyle izlendi

Giresun'da Herkes İçin Engelsiz Hayat paneli

Adem Kuyumcu'nun da sunumlarıyla,GİRKON Başkanı Sıtkı Ada ve Giresun Üniversitesi işbirliğiyle Giresun'da “Engeller Kalkıyor” paneli düzenlendi.

“Herkes İçin Engelsiz Hayat”paneline Giresun Üniversitesi Rektörü Aygün Attar ve Rektör yardımcıları,İl Jandarma Komutanı,İl Emniyet Müdürünün eşi,GİRKON Başkanı Sıtkı Ada,engelli danışmanı Adem Kuyumcu,Giresun Üniversitesi idarecileri ve yerel basın mensupları katıldı.

“Herkes İçin Engelsiz Hayat”paneli 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak başladı.

Giresun Üniversitesi Rektörü Aygün Attar’ın açış konuşmasıyla başlayan “Herkes İçin Engelsiz Hayat”paneli izleyenleri büyüledi.

Giresun Üniversitesi Güre yerleşkesinde düzenlenen panele çok sayıda öğrencinin yanısıra vatandaşlarda ilgi gösterdi.

Giresun Üniversitesi Sosyal Bilimler bölümü tarafından hazırlanan ve engelliler tarafından sunulan birbirinden güzel oyunlar izleyenler tarafından alkışlarla karşılandı.

ENGELLİ ÇOCUKLARIN GÖSTERİLERİ VE KONFERANS İLGİYLE İZLENDİ

Giresun Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen “Herkes İçin Engelsiz Hayat” konulu konferans ve özel çocuklar tarafından hazırlanan gösterilerin sunulduğu program, Güre Yerleşkesi Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleşti. İl ve ilçelerimizdeki engelli derneklerinin, bakım ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim gören çocukların aileleriyle birlikte katıldıkları program, ilgiyle izlendi.  

Programda bir konuşma yapan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, “Toplumun engellilere tutumu hoş değil. Onlara acımak değil, sevgi göstermeli, hayatlarını kolaylaştırmalıyız “dedi.

ATTAR:" ENGELLİLERİN TOPLUMA KAZANDIRILMASI İÇİN HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ"

8,5 milyon engelli olduğuna dikkat çeken Attar, “bu önemli bir nüfus. Hem engellilere, ailelerine ama en çok da topluma eğitim verilmeli. Hayat içinde kullanılan alanları onların aktivitelerini düşünerek düzenlemeliyiz. Biz üniversite olarak yeni binalarımızda engelsiz hayatın koşullarını hazırladık. Bütün binalarımız ulaşılabilirliliğe sahip. Ancak yeterli değil. Bütün kamu kuruluşları, engellilerle, vatandaşlarla işbirliği yaparak bu sorunu çözmeliyiz” diye konuştu.

Engelli kadınlarla ilgili tespitler de yapan GRÜ Rektörü,”onlar işlevsel engelinin yanında cinsiyet ayrımına da maruz kalmaktadırlar. Toplumun tutumu onların durumunu daha da zorlaştırmaktadır. Bu kesimle ilgili projeler üretilmesi, farkındalık yaratan davranışlarda bulunulması şarttır” ifadesinde bulundu. "Herkes gibi engelliler de temel hak ve  özgürlüklerden eşit olarak yararlanmalı" diyen Aygün Attar  GRÜ Devlet Konservatuarı’nın yaptığı etkinliklere Rehabilitasyon Merkezi’ndeki çocukları da katacaklarını söyledi ve “ Üniversite olarak onların sosyalleşmesi, topluma kazandırılması için her türlü desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.

Herkes İçin Engelsiz Hayat Programı; Rehabilitasyon Merkezinde eğitim gören çocukların sunduğu gösterilerle devam etti. Özel çocukların öğretmenleri eşliğinde sunduğu Semah Gösterisi, Halk Oyunları, Kovboylar ve Sıra Gecesi Gösterileri ve parodiler izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

Progam Engelsiz Hayat Dayanışma Derneği Başkanı ve Sosyal Pedegog Adem Kuyumcu’nun konferansıyla sona erdi . 

Programı,İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk’ün eşi Sabiha Öztürk ,İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda Yarbay Saadettin Şahin,Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürü Mustafa Tosun,Giresun Dernekler Federasyonu Başkanı Sıtkı Ada,Giresun  Özel Sporcular Kulübü Başkanı Eğitimci Osman Şeyranlıoğlu,Başkan Yardımcısı Reyhan Pirdal,STK temsilcileri, üniversitenin bazı akademik ve idari personelleri,veliler ve öğrenciler katıldı.

Haber : Ufuk Kekül

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 1129 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yöreden

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!”

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!” Adıgüzel, "Fındıkta Ferrero devlete paralel bir yapı gibi davranmaya başladı"

Hemşire, hastanede ölü bulundu

Hemşire, hastanede ölü bulundu Hemşire, görev yaptığı hastanede ölü bulundu

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı olayla ilgili 9 şüpheli tutuklandı.

Espiye'de uyuşturucu operasyonu

Espiye'de uyuşturucu operasyonu Uyuşturucu tacirleri 2 kişi tutuklandı

Giresun’da feci ölüm

Giresun’da feci ölüm Testereyle boynundan yaralanan genç hayatı kaybetti.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss