Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Nasuh Mitap'ı kaybettik
04 Kasım 2014, 09:45

Nasuh Mitap'ı kaybettik

Devrimci Yol hareketi önderlerinden Nasuh Mitap'ı kaybettik

NASUH MİTAP ‘I KAYBETTİK

Devrimci Yol hareketi önderlerinden Nasuh Mitap’ı kaybettik.

Tedavi gördüğü hastaneden yaşamını yitiren Nasuh Mitap THKP/C’den Devrimci Yol’a kadar Türkiye halklarının eşitlik ve özgürlük mücadelesinde ön saflarda yer almıştı.

Devrimci Yol Ana Davası’nda şunları söylemiştir:

“Savunmalarımda suçlu değil haklı olduğumuzu,Devrimciliğimden dolayı yargılanıyor olduğumu anlattım. Evet ben Devrimciyim, halkıma ve bütün insanlara sömürüsüz, baskısız, özgürlük, bolluk ve mutluluk dolu bir gelecek sağlamak için mücadele etmeyi insanlığın ulaşabileceği en yüce ideal ve dava olarak görüyorum. Ve böyle bir davanın saflarında yer almaktan onur duyuyorum. Mahkemenizin vereceği karar ne olursa olsun esas olarak tarih önünde Devrimciliğimin gereklerini yerine getirememekten dolayı yargılanacağımı biliyorum. Ve bu yargılamada aklanmayı umut ediyor ve diliyorum, Sosyalizme, ülkemin ve halkımın özgür, bağımsız ve aydınlık geleceğine olan inancımı tekrar bildiriyorum. İnsanlığın en yüce değerleri için, bütün dünya işçilerinin ve ezilen halkların kurtuluşu için mücadele eden bütün Devrimcilere buradan selam ediyorum”

Oğuzhan Müftüoğlu,Mehmet Ali Yılmaz ve Nasuh Mitap birarada…

Sami Evren,duygularını şöyle ifade ediyordu;

“Devrimci Yol geçmiş tarihimiz açısından çok şey,çok şey ifade eder.77 Devrimci Yol bildirgesinin çıkışı 1981 darbe süreci ,tarihin bu kısa kesitinde,mücadele etmiş ve var olmuş bir hareketin yiğit önderini kaybettik.Kendini devrimci hisseden ,Devrimci Yolcuların gönlünde Nasuh Mithap ‘ın başka bir yeri vardır.Sol içi tartışmalarda insanlar ı bir birine düşman eden bir yaklaşımı hiç olmamıştır.Nasuh Mitap ‘ın ,farklı fikirlerine rağmen bütün yoldaşlarını kucaklamıştır,ayrım yapmamıştır.Bu yönü ayrıca taktir edilir.Nasuh Mithap 80 sonrası örgütlü siyasal mücadelenin için de olmadı,mütevazi bir yaşam sürdü, zaman zaman sohbetlerimizde beni etkileyen bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum. 90’lı yıllarda tartışma süreci başladığın da geniş olmayan bir toplantı yapıldı,6 kişi toplantıya çağrılmıştı.Toplantıyı Nasuh Mithap istemişti ,tartışma sürecine kendisi dahil olmadığı için,dahil olan bizlerle görüşmek istedi,bu tartışmalarda genellikle Devrimci Yol süreci ana gündem olmak durumundaydı. Merkez komite ile ilgili tartışmalarda,kendisinin ve adı geçenlerin gerçekte hiçbir zaman merkez komite üyesi olmadıkları , gerçek merkez komite üyelerinin Necdet Bozkurt lar,Soner İlhanlar  ve mücadelenin ön saflarında olan devrimci gençler olduğunu ,kendilerini 12 eylül mahkemesinin lider yaptığını söylemişti.Evet şimdi onu devrimci önderlerin yanına uğurluyoruz,tüm yoldaşlarımıza selam söyle Nasuh abi ,sana uğurlar olsun”dedi.

www.gorelesol.com olarak,Nasuh Mitap'a bizde "uğurlar olsun"diyoruz,ışıklar yoldaşın olsun.

Haber : Ali Dursun www.gorelesol.com

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 1406 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Haber

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun Fakıbaba, köyüne geri dönen çiftçi ailelere 300 damızlık koyun ile maaş verileceğini açıkladı

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor Uymayanlar hakkında 25 bin TL'den 1 milyon TL'ye kadar idari para cezası uygulanacak.

Seçime Girecek Partiler Açıklandı

Seçime Girecek Partiler Açıklandı İyi Parti listede yok

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar?

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar? Kış lastiği uygulaması 1 Aralık-1 Nisan arasında uygulanacak.

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası Sarma sigara satana, bulundurana ve nakledene 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss