Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Giresun'da taşocağında göçük
30 Ekim 2014, 01:53

Giresun'da taşocağında göçük

Göçük altında kalan işçi kurtarıldı

GİRESUN'DA TAŞ OCAĞIN DA GÖÇÜK

Giresun'da taş ocağında çalışma yapıldığı sırada kayaların iş makinesinin üzerine kayması sonucu göçük altında kalan işçi kurtarıldı.

Çaldağ köyünde İnişdibi-Çaldağ karayolu güzergahındaki bir taş ocağında, Kamil Peker idaresindeki iş makinesi kayaların olduğu bölgede çalıştığı sırada göçük meydana geldi.

İş makinesinin etrafında bulunan aracın bakımcısı Mutlu Özdemir, kayaların altındaki boşlukta sıkıştı. Operatör Peker ise kendi imkanlarıyla iş makinesinden çıktı. Diğer işçilerin jandarmaya ihbarı üzerine olay yerine gelen 112 Acil ambulansı, Peker'i hastaneye kaldırdı.

Daha sonra olay yerine gelen AKUT, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, UMKE ve itfaiye ekipleri, kayaların altında kalan Özdemir'i çıkarmak için çalışma başlattı. Özdemir, sıkıştığı yerden yaklaşık 1 saat süren çalışmanın ardından kayaların kırılması sonucu çıkarıldı.

Yaralanan Özdemir, sedyeyle fındık bahçesinden yaklaşık 100 metre aşağıya taşınarak ambulansla Giresun Prof.Dr.İlhan Özdemir Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Vali Karahan bölgeyi inceledi

Kazanın meydana geldiği bölgede incelemelerde bulunan Giresun Valisi Hasan Karahan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, kazanın yol duvarı için kullanılacak malzemenin çıkarılması esnasında olduğunu söyledi.

"Ne kadar tedbiri alınmış, ne kadar eksiklikler var, ne kadar uygulamacıların eksiklikleri var araştıracağız, inceleyeceğiz" diyen Karahan, "Varsa bir eksiklik, kusur onu araştıracağız. Sevindirici olan iki arkadaşımızın herhangi bir sıkıntı olmadan kurtarılmasıydı. Onun için hemen törenden çıktık geldik. Sevindik, bu vesileyle geçmiş olsun diyorum" ifadesini kullandı.

AA

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 657 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yöreden

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!”

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!” Adıgüzel, "Fındıkta Ferrero devlete paralel bir yapı gibi davranmaya başladı"

Hemşire, hastanede ölü bulundu

Hemşire, hastanede ölü bulundu Hemşire, görev yaptığı hastanede ölü bulundu

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı olayla ilgili 9 şüpheli tutuklandı.

Espiye'de uyuşturucu operasyonu

Espiye'de uyuşturucu operasyonu Uyuşturucu tacirleri 2 kişi tutuklandı

Giresun’da feci ölüm

Giresun’da feci ölüm Testereyle boynundan yaralanan genç hayatı kaybetti.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss