Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İktidar olmak için gurbetçi dolandırmak!
18 Ekim 2014, 00:08

İktidar olmak için gurbetçi dolandırmak!

Türkiye Tarihinin En Büyük Vurgunu,gurbetçileri dolandırmak!

İKTİDAR OLMAK İÇİN GURBETÇİ DOLANDIRMAK!

Türkiye Tarihinin En Büyük Vurgunu

Uydurma şirketler üzerinden kırk yıldır dolandırılan gurbetçi vatandaşlara yönelik en büyük soygun AKP'nin iktidar olması sürecinde yaşandı. Tarikatlar ve yurtdışı mafyaları üzerinden 100 milyonlarca Euro AKP kasalarına akıtıldı. Seçimlerde oy avcılığının rüşvetleri olarak kullanıldı. Milli görüş tuzağıyla tarikat denetimine alınan gurbetçiler, Kombasan Holding, Yimpaş Holding, Sayha Holding gibi şirketlere "kâr ortaklığı" adı altında sözde ortak edildiler.

"Tayyip Erdoğan'ların bu olayla ilişkisi, AKP'nin kurulduğu dönem öncesine kadar uzanıyor. Gurbetçilerimizi dolandıranlardan Demirkaya GmbH sahibi H. Demirkaya, Tayyip Erdoğan ile kol kola çekilmiş, samimi pozlarını dağıtarak büyük paralar topladı.

"Tayyip Erdoğan'ın siyaset sahnesine atıldığı günlerde, Almanya'da Demirkaya GmbH’nın reklamları ortalığı kapladı. Şirketin sahibi H. Halil Demirkaya, elimizde bulunan tanıtma kitapçığının ilk sayfalarına gördüğünüz gibi Tayyip Erdoğan ile birlikte çekilmiş samimi pozdaki fotoğraflarını yerleştirerek, yaygın bir reklam kampanyası başlattı. Şirketin broşür ve kitapçıklarında; Demirkaya GmbH'ye ortak olacaklara yıllık yüzde 40'ı aşan oranlarda kâr payı vaat ediliyordu. Şirketin Almanya'daki bürolarında H. Halil Demirkaya'nın, Tayyip Erdoğan'la samimi pozlarda çekilmiş fotoğrafları, ilk bakışta göze çarpacak duvarlara asılmıştı. Gurbetçilerimizi aldatmak üzere kullanılan malzemeler arasında, Hazine Müsteşarlığı'nın 'damgalı, mühürlü' izin belgesi de bulunuyordu. Reklamlarda H. Halil Demirkaya’nın, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda İstanbul Sanayi Odası Başkan Vekili olduğunu ifade eden propaganda malzemelerine özellikle yer veriliyordu.

"Demirkaya GmbH, Almanya'nın tanınmış şirketleri ile ortak olduğuna dair uydurma ilanları da çekinmeden dağıttı. Serbestçe hisse senetleri sattı. Yılların emeği ve göz nuruyla biriktirilmiş paralara el koydu. 3 Kasım 2002 seçimleri ile AKP, Türkiye'nin tepesine oturtulduktan sonra Demirkaya GmbH, hızla Almanya'daki bürolarını kapattı. Demirkaya GmbH'ye ortak olduğunu zanneden gurbetçi vatandaşlarımız dolandırıldıklarını anladılar, ama iş işten geçmişti. Demirkaya, ne tanınmış Alman firmalarının ortağıydı, ne de sınırsız mal varlığına sahipti."

Dolandırıldıklarını somadan anlayan vatandaşlar Almanya'da ve Türkiye'de adli makamlara başvurdular.

Demirkaya, AKP'nin seçim çalışmalarına yüksek miktarlarda sıcak para yolluyordu. Demirkaya ve diğer bazı holdinglerin 3 Kasım 2002 seçiminde Tayyip Erdoğan'ların seçim giderlerini karşıladıkları saptanmıştı. Dolandırılan gurbetçiler her yerde karşısına çıktılar ve "İslamcı Holdinglere ve dolandırıcı şirketlere kaptırdığımız paralar ne olacak?" diye sordular.

Seçim giderlerini büyük ölçüde Almanya'daki holdinglerin topladığı paralarla karşılayan Tayyip Erdoğan bu feryatlara şu cevabı veriyordu:

"Bana mı sordunuz da kaptırdınız,kaptırmasaydınız."

Akçalı Telefon Görüşmeleri

H. Halil Demirkaya'nın kendisini tanıtırken kullandığı fotoğraflardan, Tayyip Erdoğan'la en az 10 yıldır yakın ilişkisi olduğu anlaşılıyordu. H. Halil Demirkaya özel sohbetlerinde Tayyip Erdoğan'la kişisel dostluğunun yanında, aileler arasında da yakın dostluk ilişkisi bulunduğunu ısrarla vurguluyor. İki ahbabın eşleri çok yakın arkadaşlar. Halil Demirkaya ile Tayyip Erdoğan arasındaki akçalı telefon görüşmelerine tanık olanlar var.

Dolandırıcılık sanığı, İSO'da Başkanvekili, TOBB'nde Yönetim Kurulu Üyesi H. Halil Demirkaya, gurbetçi vatandaşlarımızı dolandırdığı iddiasıyla halen İstanbul-Şişli Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyor. Şişli Cumhuriyet Savcısı T. Tunç Onat tarafından hazırlanan 7 Kasım 2002 tarihli, 2002/4864 Esas sayılı iddianamede, H. Halil Demirkaya'nın; "yurtdışındaki işçiler arasında çeşitli vaatlerle para topladığı, vaatlerini yerine getirmediği gibi, topladığı paraları da iade etmediği" belirtilerek, bu eylemlerin kasıtlı dolandırıcılık suçunu oluşturduğu kaydedildi.

10 Milyar Dolar Topladılar

"Gurbetçilerimiz din sömürücülüğü yoluyla ve tarikat örgütlenmesi kullanılarak dolandırıldı. Dolandırılan gurbetçilerimizin sayısı yüz binlercedir. Bu yolla bazı hesaplara göre 50 milyar Euroluk bir kaynak, Tayyip Erdoğan'ların ve diğer dinci örgütlenmelerin dayandığı holdinglere yasadışı yollardan aktarılmıştır. Yalnız YİMPAŞ, Yöneticisi Dursun Duyar'ın verdiği rakama göre 2,9 milyar Dolar toplamıştır. YİMPAŞ'ta yöneticilik yapmış olan Faruk Asiltürk, bu holdingin topladığı paranın 10 milyar dolar olduğunu belirtmektedir. Tayyip Erdoğan'ı iktidara taşıyan ABD güdümlü operasyonda rol alan holdinglerin dayandığı parasal gücün önemli bir kesimi, gurbetçilerin dolandırılmasıyla yaratılmıştır. Gurbetçilerimizin alınterine tarikat örgütlenmesiyle el konulması, son 20 yıllık Türkiye tarihinin en büyük dolandırıcılık suçudur."

"Çağırın Şu Sahtekârı"

İslami holdinglere para kaptıran vatandaşların kurduğu Avrupa Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Muhammed Demirci, "1 milyon kişinin holdinglere para kaptırdığını ve Tayyip Erdoğan'ın gurbetçilerle toplantı yapacağı Adlon Oteli'nin önünde protesto gösterisi yapacaklarını" söyler.

Tayyip Erdoğan, bu toplantıda dernek başkanı Demirci'yi provokatörlükle suçluyordu. Sonra mikrofonun açık olduğunu unutup Devlet Bakanı Ali Babacan'a "Çağırın şu sahtekârı, derdi neymiş anlayalım... " diyordu. Sahtekâr dediği İslami holding temsilcisi değil, İslami holdingler tarafından dolandırılan yurttaşların dernek başkanıydı.

Aynı basın toplantısının devamından:

"Para verirken açtın da bana mı sordun? Bu toplantıyı provoke ediyorsun. Elinde belgen, bilgin varsa gelirsin. Ne demek otelin önüne gelmek, otelin önüne gelerek gösteri yapmak. Kullandığınız rakamlar o kadar tutarsız ki. '1 milyon kişi para verdi' deniliyor. 1 milyon kişi bu parayı verirken, hangi evrak karşılığında verdi? Hukuki geçerliliği var mı? Burada duygu sömürüsüne girmeyelim. Yüzde 30-35, hatta yüzde 40 nema alanların hoşuna gidiyor muydu bu? Nema adı altında bunlar da alındı. Bunları da bilen birisiyim ben.

Yüzde 40'ların alındığı zamanda dünyada hiçbir yerde faiz oranı yüzde 6-7'den fazla değildi... Benim adımı kullanarak para toplamak isteyenler olabilir. Sen bana açtın da sordun mu? Ben Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak buraya geliyorum."

"Bir YİMPAŞ Modası Çıkardılar"

Bu soygun faaliyetlerinin adli makamlara ve belgeleriyle basma yansımasının üzerine Tayyip Erdoğan "Son günlerde yeni bir YİMPAŞ modası çıkardılar" diye açıklama yapıyordu.

Konuşması her zamanki gibi tehditle bitiyordu:

"Tabii medya da bu işin içerisinde. Ben yine sesleniyorum medyaya. Özellikle bundan bize vurmaya çalışan medyaya sesleniyorum. Bak kendinize yanlış malzeme seçiyorsunuz, yanlış aktörler buluyorsunuz. Buralardan AKP'yi vuramazsınız. Bu yanlış yollara girenler hesaplarını iyi yapsınlar. Kaybeden AKP olmaz, kaybeden kendileri olur."

YİMPAŞ'ın adını anmadan, dolandırılan paraların AKP'ye kanalize edildiği Alman Die Welt gazetesinde de yayımlandı.

Erdoğan,açıklanan haberle ilgili demeci ve yine basın özgürlüklerine ilişkin nefretini yansıtıyordu:

"Medya bu konuyla AKP'yi vuramaz. AKP'nin kuruluşunda bu tür holdinglerin parası var gibi yanlış yollara girmeyin.

"... Kendilerine bazı maşalar buluyorlar. Tabii medya da bu işin içinde yine. Özellikle bundan bize vurmaya çalışan medyaya sesleniyorum. Yanlış malzeme seçiyorsunuz, yanlış aktörler buluyorsunuz.

"... 'Hakkında tutuklama yok' denmesine rağmen hâlâ kendilerine göre bir şeyler uydurmak suretiyle çamur atmaya kimsenin hakkı yok."

Gurbetçileri dolandıranlar AKP iktidarı boyunca himaye edildi. Dava süreçlerinde hükümet müdahalesiyle gerçekler gizlendi. Çünkü bu olayda da bütün işaretler AKP kasalarını işaret ediyordu.

Kaynakça

Kitap: TAYYİP'İN VOLELERİ, Cemaat Ekonomisinin işleyişi: "Peçeli Holding" Ağı (Telefon Kayıtları, Resmi Yazılar, Wikileaks Kriptoları)

Yazar: Deniz Yıldırım

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 7668 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Haber

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun Fakıbaba, köyüne geri dönen çiftçi ailelere 300 damızlık koyun ile maaş verileceğini açıkladı

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor Uymayanlar hakkında 25 bin TL'den 1 milyon TL'ye kadar idari para cezası uygulanacak.

Seçime Girecek Partiler Açıklandı

Seçime Girecek Partiler Açıklandı İyi Parti listede yok

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar?

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar? Kış lastiği uygulaması 1 Aralık-1 Nisan arasında uygulanacak.

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası Sarma sigara satana, bulundurana ve nakledene 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss