Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sanat sokağı 29 ekim'e hazır
17 Ekim 2014, 00:09

Sanat sokağı 29 ekim'e hazır

Belediye Başkanı Kerim Aksu, Gazi Caddesi, Alpaslan Caddesi, Fındık Pazarı ve şimdi de Ali Osman Sönmez Sokağını, "Sanat Sokağı" na dönüştürdüklerini söyledi

SANAT SOKAĞI 29 EKİM' E HAZIR

Giresun Belediyesi şehir merkezinde bulunan cadde ve sokakları cazibe merkezi yapmaya devam ediyor.

Belediye Başkanı Kerim Aksu, Gazi Caddesi, Alpaslan Caddesi, Fındık Pazarı ve şimdi de Ali Osman Sönmez Sokağını, "Sanat Sokağı" na dönüştürdüklerini söyledi.

Belediye Çözüm ve Koordinasyon Birimi ekipler tarafından yürütülen çalışmaları yerinde gören Belediye Başkanı Kerim Aksu, Gazi Caddesi'ni Bekir Paşa Caddesi'ne bağlayan Cumhuriyet İlkokulu öğretmenlerinden Başöğretmen Ali Osman Sönmez'in adını taşıyan sokağın baştan aşağıya yenileceği ifade etti.

Başkan Aksu yaptığı açıklamada, Ali Osman Sönmez Sokağın, sanatçıların buluşma noktası, eserlerin sergilenme alanı olacağını belirterek; “Sokağın altyapısı ile yağmursuyu, kanalizasyon, elektrik ve doğal gaz hatları çekildi. Merdivenler yeniden düzenlenecek ve yaşlı vatandaşlarımızın daha rahat kullanabilmeleri için demir korkuluklar yapılacak. Dokuya uygun aydınlatma sağlanacak. Sokak üzerinde bulunan binaların giriş bölümleri doğal taşlarla giydirilecek. Peyzaj çalışmalarından sonra Gazi Caddesi ve Bekirpaşa Caddesi girişine kapı yapılacak. Başöğretmen Ali Osman Sönmez'in sanata verdiği değer "Sanat Sokağı" ile anıtlaştırılacak. Amacımız şehir merkezinde yeni cazibe alanları oluşturmak. Ekonomik, sosyal ve kültürel hareketlilik kazandırmak” dedi.

Sanat Sokağı olarak tabelalar konulacak sokağın yapımı öncesi çevrede bulunan esnaf ve mülk sahiplerinin de görüşlerinin alındığı, sokağın yeni haliyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda açılışının yapılmasının planlandığı kaydedildi.

Giresun Belediyesi

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 497 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yöreden

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!”

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!” Adıgüzel, "Fındıkta Ferrero devlete paralel bir yapı gibi davranmaya başladı"

Hemşire, hastanede ölü bulundu

Hemşire, hastanede ölü bulundu Hemşire, görev yaptığı hastanede ölü bulundu

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı olayla ilgili 9 şüpheli tutuklandı.

Espiye'de uyuşturucu operasyonu

Espiye'de uyuşturucu operasyonu Uyuşturucu tacirleri 2 kişi tutuklandı

Giresun’da feci ölüm

Giresun’da feci ölüm Testereyle boynundan yaralanan genç hayatı kaybetti.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss