Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
9 Eylül Platformu kuruluş bildirisi ve çağrı
15 Ekim 2014, 22:29

9 Eylül Platformu kuruluş bildirisi ve çağrı

Türkiye,bir karşıdevrim sürecindedir

Türkiye,bir karşıdevrim sürecindedir

9 EYLÜL HAREKETİ KURULUŞ BİLDİRİSİ ve ÇAĞRI

Türkiye, bir karşıdevrim sürecindedir. Karşıdevrim, ulusal ve laik Cumhuriyet rejimini tasfiye etmeye bir yandan da Türkiye’nin tüm kaynaklarını yağmalamaya dalmış bir gericiliktir. Şimdi de uluslararası savaş koalisyonlarına ortak olarak ülkemizi karanlık bir belirsizliğe sürüklemektedir.

Tasfiyeciler, 2015 seçimlerinin ardından yapacakları yeni anayasayla Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyet’ini tarihe gömmeyi hesaplamaktadırlar. Bunların bir kolu ulus yerine ümmet ideali peşindeki neo-osmanlıcı dinci gericilik, diğer kolu ulus yerine etnik kimlikçilik peşindeki bölücü gericiliktir. Karşıdevrimin iki kolu da amaçlarına, enerji kaynaklarının kontrolü için komşularımızı ateş çemberine almış küresel sömürgecilerin yardımı, desteği, yönlendirmesi ve hatta yönetimi altında ulaşma gayretindedir.

İlerici ve Cumhuriyetçi hareketlerde ise büyük bir dağınıklık, sessizlik, karamsarlık vardır. Muhalefetin geniş oy tabanlı siyasal partileri, en hafif deyişle, felç olmuş durumdadır. Bu yolda mücadele eden toplumsal örgütler etkisizleştirilmiş, bazıları son olarak cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin kararlar temelinde görüldüğü üzere parçalanmış, halen varlıklarını sürdürebilenler ise ihanetler ve beceriksizlikler karşısında umutsuzluğa düşmüştür.

Seçmen, Mustafa Kemal Atatürk’ün hatıralarıyla heykellerine, bayrağımıza yönelmiş saldırılar ile Andımız’ın silinmesi karşısındaki aciz suskunlukları nedeniyle partileri tarafından terk edildiği düşüncesindedir. Siyaset dünyasının içine düştüğü bu teslimiyetçi hal ortadan kaldırılmadıkça, 2015 seçimlerinin de çıkışla değil çöküşle sonuçlanacağı endişesi yaygınlaşmıştır.

Yaşanan çözülme sürecini durdurarak halkımızın umutlarını yükseltmekle görevli olan Cumhuriyet Halk Partisi, gericiliğin çizdiği sınırları kırmak için mücadele etmek bir yana, şaşılacak bir hızla o çizgilerin içine gömülmüştür. Yeni CHP, ‘laiklik tehlikede değildir’ diyerek günlük ve siyasal yaşamı mezhepçiliğin yıkıcılığına terk etmiştir. Etnik bölücülüğü ‘demokrasi ve özgürlük sorunu’ diye tanımlayıp, bunun artık bir ulusal devlet, üniter toprak, sınır çizgileri zorlaması haline geldiğine gözlerini kapamıştır. Yeni CHP, uluslararası savaş koalisyonlarına girmek için açık çek vererek, CHP’nin ‘yurtta barış dünyada barış’ felsefesine ters düşmüştür.

Toplumsal muhalefet diridir. Toplumun ilerici ve Cumhuriyetçi güçleri, toparlanmak ve harekete geçmek zorunda olduğumuzu her yerde ve sürekli dile getirmektedir. Siyasetteki teslimiyetçilik, bu muhalefetin önünde engele dönüşmüştür.

Günümüzde halkımızın büyük çoğunluğu, “Yeni Türkiye” adı verilen karşıdevrimci süreci kaygıyla izlemektedir. Halkımız, belli başlı partilerin teslimiyetçiliğine ve kendisinin yalnız bırakılışına kızgındır. Son on yıl içinde milyonlarca insanın sokağa dökülmekten yılmaması, mahkemeler ve demir parmaklıklarla susturulmaya çalışılan yüzlerce aydının yaşamları pahasına direnmekten vazgeçmemesi, gözler önündedir. İnternet dünyasında teslimiyetçiliğe ve ihanete karşı sergilenen isyan ortadadır.

Günümüzün temel siyasal görevi karşıdevrimi geri püskürtmek ve Cumhuriyet’i yükseltmektir. Savaş davullarını susturmanın ve üzerimize doğru gelen büyük iktisadi çöküşü önlemenin tek yolu, artık bir anayasal zorlama fırsatı arayan karşıdevrimi durdurmaktır.

Bunun için siyasetteki teslimiyetçiliğe son vermek ve Cumhuriyetçi güçlerin büyük toparlanışını sağlamak zorundayız. Ülkemizin kuruluşuna önderlik etmiş CHP’nin içine düşürüldüğü teslimiyetçiliğe son vermek ve yeni değil “Gerçek CHP” olarak üstüne düşeni yapmasını sağlamak gerekir. Ülkemizin dört bir yanında, birbirinden haberli ya da habersiz varlığını sürdüren çok sayıda ilerici ve Cumhuriyetçi oluşum vardır. Bunların ideolojik birlik temelinde tek vücut halinde hareket etme zamanı çoktan gelmiştir.

9 Eylül Hareketi Platformu, günümüzün siyasal görevini üstlenmek ve siyasal – toplumsal muhalefetin bir araya gelmesini sağlamak üzere çalışmak için kurulmuştur. 9 Eylül, Cumhuriyet’in öncüsü ve kurucusu partimizin kuruluş yıldönümü ve aynı zamanda ülkemizin bağımsızlık savaşımızın zafer taşıdır. Platformun adı, düşünce gücümüzün iki temel kaynağıdır.

Artık yitirilecek zaman kalmamıştır.

Bizler, 9 Eylül Hareketi Platformu olarak, başta CHP olmak üzere tüm muhalefet parti yönetimlerini uyarıyor ve devrimci Cumhuriyetçi tüm örgütlenmeleri, sıkıştığımız gericilik çemberini kırmaya çağırıyoruz.

Toplumsal ve siyasal muhalefetin tüm fedakar unsurlarını;

1. Gerici ve bölücü, her türden sözde ‘yeni’ci karşıdevrime geçit vermemek için;

2. Bölgemizde ve ülkemizde savaş davullarını susturmak için;

3. Belimizi kırmış borçlanmayla hızla yaklaşan iktisadi çöküşü durdurmak için;

4. Bağımsızlığımızda açılmış tüm gedikleri onarmak için;

5. Halkçı-sosyal devletle hakkaniyete dayalı kalkınmayı başarmak için;

6. Parlamenter demokratik rejimde hukuk devletini yükseltmek için;

7. Ulusal ve laik toplum yaşamımızı, yurttaşların eşitliğini yeniden inşa için;

8. Bağımsızlığımızın yüzüncü yılını Bağımsız Türkiye ile karşılamak için omuz omuza toplumsal ve siyasal mücadele vermeye çağırıyoruz.

9 Eylül Platformu Hareketi

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 536 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Haber

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun Fakıbaba, köyüne geri dönen çiftçi ailelere 300 damızlık koyun ile maaş verileceğini açıkladı

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor Uymayanlar hakkında 25 bin TL'den 1 milyon TL'ye kadar idari para cezası uygulanacak.

Seçime Girecek Partiler Açıklandı

Seçime Girecek Partiler Açıklandı İyi Parti listede yok

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar?

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar? Kış lastiği uygulaması 1 Aralık-1 Nisan arasında uygulanacak.

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası Sarma sigara satana, bulundurana ve nakledene 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss