Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Fındık altına dönüştü
15 Ekim 2014, 04:22

Fındık altına dönüştü

Demirci: "Artık fındık altına dönüşmüş,hak ettiği değeri bulmuştur"

Fındık altına dönüştü

Ticaret Borsası Başkanı Demirci:

"Artık fındık altına dönüşmüş,hak ettiği değeri bulmuştur.Üreticilerimizin de verimi artıracak,randımanı artıracak şekilde fındık bahçelerine bakma zamanları gelmiştir. Bugüne kadar 'fındık para etmiyor' diyerek arazilerine yeterince özeni göstermeyen üreticilerimizi fındığa karşı duyarlı olmaya davet ediyoruz"dedi.

Giresun Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Demirci, fındıkta serbest piyasa koşullarının üreticinin yüzünü güldürdüğünü belirtirken, ziraat odalarını da eleştirdi.

AK Parti İktidarı döneminde fındık fiyatlarının hak ettiği değeri bulduğunu ifade eden Giresun Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Demirci, üreticilerin arazilerine daha özenle bakma zamanının geldiğini kaydetti.

Borsa Başkanı Demirci;

"AK Parti iktidarından önce 2001 yılında 1 dolar olan fındık fiyatı bugün 7 dolara yükselmiştir. Bizim daha önceden ifade ettiğimiz taban ve tavan fiyatı bulun-mayan fındıkta fiyatın serbest piyasada arz ve talebe göre oluşmasıydı. Bugün arz ve talebe göre fındık fiyatı 7 dolara ulaşmıştır. Yerli ve yabancı firmalar bu fiyata fındık alıyorsa demek ki piyasada bir talep var" dedi. Fındığın hak ettiği değeri bulmasıyla fındık bahçelerine daha özen göstermesi gerektiğini de belirten Demirci "Artık fındık altına dönüşmüş, hak ettiği değeri bulmuştur. Üreticilerimizin de verimi artıracak, randımanı artıracak şekilde fındık bahçelerine bakma zamanları gelmiştir. Bugüne kadar 'fındık para etmiyor' diyerek arazilerine yeterince özeni göstermeyen üreticilerimizi fındığa karşı duyarlı olmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

BAŞKANDAN ELEŞTİRİ

Ziraat odalarına yönelik eleştirilerde de bulu-nan Giresun Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Demirci;

"Ziraat Odaları fındık fiyatında spekülasyon yapmak yerine üreticileri bilgilendirici çalışmalarda bulunsalar daha faydalı olacaklar-dır. Ziraat Odalarımızın üreticilerimize üretimlerini artıracak eğitici bilgiler vermelerini öneriyoruz. Ancak Ziraat Odaları bunu yapmak yerine fındık fiyatları üzerinden spekülasyon yapmaya çalışıyor. Oysa-ki fındık fiyatları serbest piyasa da arz ve talebe göre bugün olduğu gibi zaten hak ettiği değerini bulmaktadır" diye konuştu.

www.giresunileri.com.tr

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 437 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yöreden

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!”

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!” Adıgüzel, "Fındıkta Ferrero devlete paralel bir yapı gibi davranmaya başladı"

Hemşire, hastanede ölü bulundu

Hemşire, hastanede ölü bulundu Hemşire, görev yaptığı hastanede ölü bulundu

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı olayla ilgili 9 şüpheli tutuklandı.

Espiye'de uyuşturucu operasyonu

Espiye'de uyuşturucu operasyonu Uyuşturucu tacirleri 2 kişi tutuklandı

Giresun’da feci ölüm

Giresun’da feci ölüm Testereyle boynundan yaralanan genç hayatı kaybetti.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss