Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Görele köyü
15 Ekim 2014, 01:26

Görele köyü "Hükümet İstifa" dedi

Beykoz,Görele Köyü 2-B Rayiç bedellerine sonunda isyan etti

Görele köyü "Hükümet İstifa" dedi

Beykoz'un önemli köylerinden biri olan 70 yıllık kuruluş, mazisiyle de en eski köylerinden Görele Köyü 2-B Rayiç bedellerine sonunda isyan etti.

300 Köylü Yolu Kapattı

Yaklaşık 2000 nüfusu olan köy, 300 kişiye yakın bir katılımla, 2-B rayiç bedellerinin çok pahalı olması nedeniyle köyün ana caddesini trafiğe kapatarak yürüdü.

7'sinden 70'ne Tüm Köylü Hükümeti protesto etti.

Görele Köyü 7'inden 70'ine tüm köylüler olarak 2-B rayiç bedellerinin yüksek oluşunu haykırarak eleştirdi.

70-80 yaşındaki yaşlı kadınlardan tutunda 7-8 yaşındaki çocuğuna, erkeğine, kadınına kadar Görele'de herkes "Hükümet İstifa" diye isyanlarını demokratik yollarla halka duyurdular.

Hayrullah USTA (CHP Meclis Üyesi):

Hayrullah USTA yaptığı konuşmada Görele Köyündeki 2-B fiyatlarının diğer köylere göre çok fazla olduğunu, eylemi yapma nedenlerinin sadece bu konudan dolayı olduğunu dile getirdi.

"Görele'de Fiyatlar 435 ile 610 TL Arasında, Köylünün %95'i Alamaz."

Görele Köyü'nde fiyatların metrekare olarak bedeli 435 ile 610 TL arasında, köylünün %95'i alamaz."

Görele Köyünde fiyatların metrekare olarak bedeli 435 ila 610 TL arasında olduğunu, köylünün yaklaşık %95'i yerlerini alamayacağını, suçlarının Acarkent'e yakın oturmak mı olduğunu söyledi.

Bizlerin mektupları çoktan geldi,3 aylık sürelerimiz bitmek üzere. Daha önce Görele köyü muhtarımız Halil İbrahim Kepoğlu'nun çalmadığı kapı neredeyse kalmadı. Hepsinden aldığı cevap "tamam bakarız" şeklindeydi, başka hiçbir şey olmadı. Örneğin; AKP Beykoz İlçe Başkanlığı, Beykoz Belediye Başkanlığı, Devlet Bakanı, Başbakan Yardımcıları, Grup Başkanvekilleri, Genel Başkan Yardımcıları, Milletvekilleri, Milli Emlak Genel Müdürü gibi, yani sizlerin anlayacağı ben de dâhil çalmadığımız kapı nerdeyse kalmadı. Söyledikleri adeta dalga geçer gibi "siz bu paraları ödeyebilirsiniz" oldu. Bizlerin bu haklı mücadelemizi sonuna kadar vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Gerekirse buradan Ankara'ya yürüyeceğiz. Demokratik eylem haklarımızı kullanacağız. Hepinize saygılarımızı sunarız.

Görele Köyünde yaşayan vatandaşlar Ulusal Kanal'a konuştu.

1950 anayasasının bize vermiş olduğu orman köylüsü barınma hakkını kullanarak yıllar yılı buralarda fındık bahçesi yaptık, tarımla uğraştık, ektik biçtik ama ormanı da koruduk ve kimseye talan ettirtmedik. Yani anlaşıldığı gibi buralar kuş uçmaz kervan geçmez yerlerdi, bizler bu bedelleri çoktan ödedik. Bizler Görele köylüsü olarak onların dediği gibi işgalci değiliz. Biz onların dediği gibi kimsenin yetim hakkını yemedik. Onlar bizim haklarımızı yiyorlar, halan daha yemeye devam ediyorlar.

Bizler Görele köyü olarak; bu arsalar bizlere bedava verilsin demiyoruz. Diğer köyler ve mahallelerdeki gibi alabileceğimiz fiyatlara çekilmesini talep ediyoruz.

Rivarehber.com

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 587 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Görele

Oto Faresi Tutuklandı

Oto Faresi Tutuklandı Görele’de çalışan oto faresi, oto boya ustası Mehmet Türkmen tutuklandı.

Görele Halkı Kazandı

Görele Halkı Kazandı Hastane branşlarına doktorlar gelmeye başladı.

Çöp Eylemine Ara Verildi

Çöp Eylemine Ara Verildi Çavuşlu çöp eylemine 15 gün ara verildi.

Görele'de İmar Vurgunu

Görele'de İmar Vurgunu Akpli Başkandan Görele'de İmar Vurgunu

Yeğen Katili Oldu

Yeğen Katili Oldu Öz yeğenini bıçaklayıp öldürdü

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss