Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Milli Eğitim Müdürlerine baskı yapılıyor
06 Ekim 2014, 00:29

Milli Eğitim Müdürlerine baskı yapılıyor

AKP'li yönetici ve yakınlarının çocuklarına kolaylık sağlanması yönünde Milli Eğitim Müdürlerine baskı yapıldığı iddialarını sordu

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİNE BASKI YAPILIYOR

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu bazı illerde Anadolu Liselerinin kontenjanlarının artırılarak, duyuru yapılmadan başvuru saatleri dışında bazı kişilere haber verilerek yakınlarının istediği okula girmesinin sağlandığı iddialarını Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI'ya sordu.

AKP'li yönetici ve yakınlarının çocuklarına kolaylık sağlanması yönünde Milli Eğitim Müdürlerine baskı yapıldığı iddialarını soran Karaaahmetoğlu nakil ve başvuruların şeffaf, adil olması hususunda vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizin Bakanlığınıza güven duyması için bir açıklama yapar mısınız dedi.      

" TEOG nakil sıkıntısını aşmak için bazı Anadolu liselerinin kontenjanlarının artırıldığı, başvuru saatleri dışında sisteme giriş ve başvuru imkânı verildiği, Milli Eğitim İl ve İlçe Müdürlükleri vasıtasıyla sadece belirli kişilere haber verilerek başvuru yapmaları sağlandığı iddiaları gündeme gelmiştir. Örnek olarak, 25 Eylül'de 17.00'de nakil başvurularının bitmesinden sonra saat 17.30'da e-okul sisteminin duyuru yapılmadan açıldığı ve saat 19.00'a kadar açık kaldığı zaman diliminde yalnızca belirli kişilere haber verildiği başvuru yapmalarının sağlandığı, ardından gelen tepkiler neticesinde işlemin iptal edildiği belirtilmektedir. Fakat iddiaların İstanbul'la sınırlı olmadığı benzer şikâyetin birçok ilimizden geldiğini görmekteyiz."

BU ŞEKİLDE YAPILAN BAŞVURULARIN HEPSİ İPTAL EDİLDİ Mİ?

Bakan Avcı'ya, yüksek puanlı öğrenciler yerine çok düşük puan almış, AKP yakını öğrencilerin de başvuru yapılan okullara girmesi sağlanarak yandaş eğitim sisteminin son vukuatını hayata geçirme girişimi devam edecek mi diyen Karaahmetoğlu şu soruları yöneltti:

1.25 Eylül'de 17.00'de nakil başvurularının bitmesinden sonra saat 17.30'da e-okul sisteminin duyuru yapılmaksızın açılması sonrası hangi ilimizde hangi okulumuza kaç başvuru yapılmıştır? Bu başvuruların kaçı iptal edilmiştir?

2.Bu uygulamadan yalnızca bazılarının haberdar olması nasıl sağlanmıştır? Bu parlak, haksız ve adaletsiz fikri uygulama talimatı sizin tarafınızdan mı verilmiştir?

3.TEOG kapsamında yapılan nakil işlemlerinde boş kontenjanlara puan esasına göre bir sıralama yapılması yanında, düşük puan alıp istediği okullara giremeyen AKP'li yönetici ve yakınlarının çocuklarına kolaylık sağlanması yönünde İl Milli Eğitim Müdürlerine baskı yapıldığı iddiaları doğru mudur?

4.Belirli kişilere "acil olarak nakil başvurusu yapın" mesajı gönderilmesi bunun sistemsel bir hata olmayıp bilinçli ve talimatlı bir girişim olduğunu göstermekte değil midir? Bu hususta bir soruşturma yürütülmekte midir?

5.Gelen tepkiler ile uygulamanın sona erdirildiği, kontenjan artırımından da vazgeçildiği ifade edilmektedir Yüksek puanlı öğrenciler yerine çok düşük puan almış, yandaş yakını öğrencilerin de başvuru yapılan okullara girmesi sağlanarak yandaş eğitim sisteminin son vukuatını hayata geçirme girişimi devam edecek midir?

6.Benzer girişimlerin tekrar etmemesi, nakil ve başvuruların şeffaf, adil olması hususunda vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizin Bakanlığınıza güven duyması için bir açıklama yapar mısınız? ​

Selahattin Karaahmetoğlu - Selahattin Karaahmetoğlu@tbmm.gov.tr

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 561 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Eğitim

Sol Parti; Eşit, Parasız ve Laik Eğitim İstedi

Sol Parti; Eşit, Parasız ve Laik Eğitim İstedi Sol Parti Giresun İl Yönetim Kurulu yaptığı açıklama ile eğitimde eşit, parasız ve laiklik sözü verdi.

Sınav Merkezli Eğitime Son

Sınav Merkezli Eğitime Son Eğitimin niteliğini olumsuz etkileyen SINAV SİSTEMİNİN öncelikle sorgulanması gerekir.

Okullar ne zaman açılacak?

Okullar ne zaman açılacak? okulların başlama tarihini kesin olarak bildirdi

17 Nisan Okulların Tatil

17 Nisan Okulların Tatil Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın yaptığı açıklamayla son buldu

Diploması sahte çıktı

Diploması sahte çıktı R.G.S.'nin, 19 yıl sahte diplomayla öğretmenlik yaptığı ortaya çıktı.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss