Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kurbana acı çektirilmemelidir
01 Ekim 2014, 15:35

Kurbana acı çektirilmemelidir

Bu yılki Kurban Bayramı,Dünya Hayvanları Koruma Günü'ne denk geliyor

Kurbana acı çektirilmemelidir

Doğa Koruma ve Milli Parklar Giresun Şube Müdürlüğü kurban kesimiyle ilgili bir bülten yayınladı.

Bültende şunlar kaydedildi:

Kurban Bayramı’na sayılı günler kaldı. Ancak, bu yılki Kurban Bayramı, Dünya Hayvanları Koruma Günü’ne denk geliyor. Kurban kesim ile ortaya çıkan görüntüler nedeniyle pek çok tartışmaya neden olacak bayram, bu yıl dikkat çekici bir tesadüfle bayramın 1. günü olan 4 Ekim Cumartesi gününe yani aynı zamanda Dünya Hayvanları Koruma Gününe denk gelmesi beraberinde birçok spekülatif tartışmayı da getirecektir kuşkusuz.  Bu ‘çakışma’ Türkiye’de bir süredir çokça tartışılan usulsüz Kurban kesimi ve hayvanların kurban edilmeden önce karşılaşılan olumsuz görüntüler konusunda tekrar gündeme getirmemesi açısından,  önceki yıllarda da ‘usulsüz ve sağlıksız kurban kesimi’, ‘hayvanlara eziyet/acı çektirme’, ‘çocukların kesim alanlarında bulunması’ gibi nedenlerle eleştirilere konu olan uygulamaların olmaması için bu yıl daha çok tartışılacak gibi görünüyor. Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da “hayvana en az acı çektirecek şekilde kurban kesilmesi” çağrısında bulunuyoruz.

Bu konuda her yıl Kurban Bayramında, Orman ve Su İşleri Bakanlığı birimlerimizin de içinde bulunduğu Bakanlıklararası ‘Kurban Hizmetleri Kurulu’na düşen görev ile 07.07.2014 tarihli ve 29081 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ” in amacı, 2014 yılı Kurban Bayramı münasebetiyle ibadet amaçlı kurban kesmek isteyenlerin kurbanlarını dinî hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun olarak hayvana en az acı verecek şekilde kesmelerine yardımcı olunması, kurban satış ve kesim yerlerinin belirlenmesi, kesim yapacak kişilerin eğitilmesi ve bu konulara ilişkin diğer hususlarla ilgili tedbirlerin alınmasıdır. Bu tebliğ kapsamında Orman ve Su İşleri Bakanlığı/Giresun Şube Müdürlüğümüzce bir dizi tedbirler alınarak denetimler yapılacaktır. Bu tebliğe aykırı hareket edilmesinin tespiti durumunda 910.-TL ile  2281.-TL arasında idari para cezası uygulanacaktır. 

Bu nedenle; Kurban kesimi öncesi ve esnasında vicdan taşıyan herkesi ve tüm samimi Müslümanları derinden yaralayan ve yüce dinimiz İslam'a yakışmayan görüntülerin oluşmaması ve Kurbanlık hayvanların bilinçsizce kesilerek onlara acı çektirilmemesi gerekmektedir.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Giresun Şube Müdürlüğü

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 613 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Af Yasası Çıktı

Af Yasası Çıktı Yaklaşık 100 bin kişi tahliye olacak.

Yaşasın 8 Mart

Yaşasın 8 Mart Bize diyorlar ki,

Ad/Soyadını değiştirmek isteyenler 1 hafta kaldı

Ad/Soyadını değiştirmek isteyenler 1 hafta kaldı Ad ve soyadlardaki yanlış yazımlar mahkeme kararı olmaksızın değiştirilmesi süreci devam ediyor.

23 Nisan Sadece Tören Değildir

23 Nisan Sadece Tören Değildir Çocukların Yaşadığı Ağır Sorunlara Kalıcı Çözümler Üretilmelidir!

İşte referandumun oy pusulaları

İşte referandumun oy pusulaları Türkiye'de ise seçmenler 16 Nisan'da sandık başında olacak.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss