Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Dosya ücretini geri aldı!
23 Eylül 2014, 14:40

Dosya ücretini geri aldı!

Savcılığa suç duyurusunda bulundu,banka görevlisi ceza aldı

Dosya ücretini geri aldı!

Isparta Barosu avukatlarından İsmail Özer Özgül'ün, müvekkilinden kesilen dosya masraflarına ait belgeleri talep ettiğinde, talebinin banka tarafından reddedilmesi üzerine suç duyurusunda bulundu.

Isparta Barosu avukatlarından İsmail Özer Özgül, ilgili bankadan tüketici kredisi alan müvekkilinden tahsil edilen dosya masraflarına ilişkin belgeleri bankadan talep etti, ancak banka belgeleri avukat ile paylaşmadı. Konu ile ilgili savcılığa suç duyurusu yapan avukat o banka görevlisine idari para cezası aldırdı. Bankacı cezayı ödedi; üstelik bankanın yaptığı kesintiler de müşteriye jet hızı ile ödendi.

Dinçer Gökçe'nin Hürriyet'te yer alan özel haberine göre, Ispartalı Ö.Ö., bir bankadan tüketici kredisi aldı. Aldığı krediden bir miktar dosya masrafı kesildi. Ö.Ö. yapılan kesintilerin detayını öğrenmek için bankaya başvurdu ancak olumsuz yanıt aldı. Avukatı İsmail Özer Özgül aracılığı ile bankaya başvurdu. Av. Özgül, avukatlık kanunun ilgili maddesi gereği bankanın anılan belgeleri paylaşması gerektiğini ifade etti. Ancak banka çalışanı B.K. söz konusu belgeleri avukat ile paylaşamayacağını söyledi.

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU

Av.Özgül, bankadan olumsuz yanıt alması sonrası soluğu Isparta Adliyesi’nde aldı. Savcılığa yapılan şikâyet başvurusu dilekçesinde banka görevlisinin ‘emre aykırı davrandığı’ görüşü savunuldu.

SEHVEN VERMEDİM!

Soruşturmayı Savcı Ali Çakmak yürüttü. Banka görevlisi B.K. savcılık ifadesinde söz konusu evrakları avukat ile paylaşmamasını sehven (yanlışlık) sonucu olduğunu öne sürdü.

BANKA GÖREVLİSİNE CEZA

Savcı Çakmak soruşturmasını tamamladı; 3 Eylül günü idari yaptırım kararını hazırladı. Karara göre B.K., 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu gereği ‘İdari Para Cezası’na çarptırıldı. Buna göre B.K. toplam 150,75 TL’lik ceza ödeyeme mahkûm edildi. Edinilen bilgilere göre B.K. karara itiraz etmedi ve 16 Eylül’de cezayı ödedi, makbuzu da savcılığa teslim etti.

DOSYA MASRAFI İADE

Av. Özgül, savcılık kararı sonrası ikinci bir gelişmenin ise banka cephesinde yaşandığını söyledi. Buna göre banka, müşterisi Ö.Ö.’nün çektiği krediden yaptığı 720 liralık dosya masrafını müşterinin hesabına iade etti.

BANKA BELGELERİ VERMEK ZORUNDA

Kararın önemli olduğuna işaret eden Av.Kemal Özdemir “Bankacılık Kanunu’na göre bankalar, kredi sözleşmelerinin onaylı bir örneğini müşterilerine vermek zorundadır. Talepleri hâlinde müşteri ile yapılan diğer işlemlere ilişkin her türlü belgenin bir örneği de müşterilere verilir. Kendisine daha evvel sözleşme örneği verilmemiş müşteri bankadan ücretsiz bir şekilde sözleşme örneğini ve iyi niyet kuralıyla bağlı olarak bankayla yaptığı diğer tüm işlemlerin belgelerinin bir örneğini de talep edebilir. Yine Tüketici Kanunu’na göre banka müşterilerinin başvurularını inceleyen tüketici hakem heyetleri de bankalardan her türlü bilgi ve belgeyi isteyebilir” dedi.

Yargıtay'ın son aldığı bir karara göre, banka müşterilerinin dosya masrafı iadesi için 10 yıllık süre zarfında dava açma hakkı bulunuyor. Bu süre daha önce 3 yıl ile sınırlandırılmıştı.

haberler

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 842 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Ekonomi-Çalışma Hayatı

Fındıkta Fiyat Oyunu

Fındıkta Fiyat Oyunu Taban fiyat 54 lira olarak açıklandı, 46 liradan alım yapılıyor.

Tüm-Bel-Sen'den Kadro Çağrısı

Tüm-Bel-Sen'den Kadro Çağrısı Tüm-Bel-Sen, kamuda çalışan sözleşmeli personele kadro verilmesini talep ediyor

Başvuru süresi 29 Ocak'a uzatıldı

Başvuru süresi 29 Ocak'a uzatıldı Memur emeklisine ikramiye için son gün 29 Ocak

Adalet Bakanlığı 3.611 Personel Alacak

Adalet Bakanlığı 3.611 Personel Alacak Adalet Bakanlığına 3.611 personel alımı yapılacaktır.

Bağ-Kur'luya erken emeklilik

Bağ-Kur'luya erken emeklilik Emekli olamayan Bağ-Kur'lulara iyi haber

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss