Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Alkol denetimine itiraz eden yandı!
22 Eylül 2014, 23:04

Alkol denetimine itiraz eden yandı!

Giresun Emniyet Müdürlüğü alkol denetimleri konusunda Basın Duyurusu

Alkol denetimine itiraz eden yandı!

Giresun Emniyet Müdürlüğü Basın Duyurusu

Ülkemiz genelinde trafik görevlileri tarafından (24) saat esasına göre yapılan alkol denetimlerinde sürücüler üzerinde teknik cihaz (alkolölçer) kullanılarak yapılan alkol ölçümlerinde yasal sınırın üzerinde tespit edilen ölçümlere sürücülerin itiraz etmeleri halinde kolluk görevlilerince Sağlık Bakanlığına bağlı herhangi bir sağlık kuruluşuna sevk edilerek kandan alkol tespiti veya doktor muayenesi yapılma zorunluluğu var iken 24.05.2013 tarih ve 6487 sayılı Resmi Gazete’de Yayımlanarak yürürlüğe giren 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 48’nci maddesinde yapılan değişiklik ile;

“Uyuşturucu veya uyarıcı maddelerin kullanılıp,kullanılmadığı yâda alkolün kandaki miktarının tespiti amacı ile kollukça teknik cihazlar kullanılmasını kabul etmeyen sürücülere 2.000 TL. (2014 yılı içerisinde güncel miktar 2.078 TL) idari para cezası verilir ve sürücü belgesi (2) yıl süre ile geri alınır” hükmü getirilmiştir.

Bu doğrultuda,Giresun İlimiz genelinde trafik görevlilerimiz tarafından yapılan kontrollerde;

Yasal sınırın üzerinde (otomobil sürücüleri için 0,50 promil, diğer tüm araç sürücüleri için 0,20 promil) alkollü olduğu Polisin alkolölçer cihazı ile tespit edilen sürücülerin itiraz etmeleri halinde, Polisce ikinci bir ölçüm yapılmayacak ve sürücü polis ile birlikte sağlık kuruluşuna ikinci bir ölçüm için götürülmeyecektir.

Vatandaşlarımız Polisin yaptığı işleme itiraz için kendileri herhangi bir sağlık kuruluşuna giderek alkol tespit raporu alarak ilgili mahkemelere başvurabilirler.Polis vatandaşımız ile birlikte sağlık kuruluşuna gitmeyecektir.

Alınan alkol ile birlikte araç sürücülerinin araçları ile seyir halinde iken, araçları üzerindeki hâkimiyet performansını olumsuz yönde etkilediği ve sürücülerin hata yapma riskleri arttığından, tek taraflı, yoldan çıkma,devrilme ve arkadan çarpma ile sonuçlanan kazalara sebebiyet verilmemesi konusunda sürücülerimizin alkollü olarak araç kullanılmamasının alışkanlık hale getirilmesi önem arz etmektedir.   

Kamuoyunun bilgisine duyurulur.

GİRESUN EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 588 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Haber

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun Fakıbaba, köyüne geri dönen çiftçi ailelere 300 damızlık koyun ile maaş verileceğini açıkladı

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor Uymayanlar hakkında 25 bin TL'den 1 milyon TL'ye kadar idari para cezası uygulanacak.

Seçime Girecek Partiler Açıklandı

Seçime Girecek Partiler Açıklandı İyi Parti listede yok

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar?

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar? Kış lastiği uygulaması 1 Aralık-1 Nisan arasında uygulanacak.

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası Sarma sigara satana, bulundurana ve nakledene 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss