Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Savaşların Ortasında Barışı Haykıralım!
01 Eylül 2014, 23:58

Savaşların Ortasında Barışı Haykıralım!

Yaşasın Barış

Savaşların Ortasında Barışı Haykıralım!

Savaş üzerine yazılan onca kitap, şiir, türkü varken savaşı kazanmak için geliştirilen  yığınla strateji, formül ve teori arasında barış diye haykırabilmek cesaret işidir. Gücünü  silahtan değil; fikirlerinden alanlar tarihte iz bırakacaktır. Silahların gölgesinde  büyüyenler olarak bizlerin barış üzerine düşünmeye ve onu yaşamaya ihtiyacımız var.  Barışı unutursak eğer özgürlük, eşitlik ve demokrasi kavramları her zaman eksik olacaktır. Hep savaşta bir taraf olmakla kurulan cümleler bizi yeni bir geleceğe taşımayacak. Çünkü barışın kazanıp kaybedeni olamaz; barış bütün dillerin, kültürlerin, halkların ve inançların birlikte yaşamayı öğrenme sürecidir. Hepimizin hem öğrenci ve hem de öğretmen olmayı aynı anda başarabildiği noktada barışın tarihi yazılır.

Savaşlarla çizilen sınırlar bugün yeni savaşların doğmasına neden oluyor. Ortadoğu’da  acının ve zulmün ortasında yaşayan halklar bugün özellikle Filistin, Irak ve Suriye’de kör bir vahşetin ortasında yaşam mücadelesi vermektedir. Yanı başımızda IŞİD çeteleri tarafından soykırıma uğratılmak istenen Rojavalılar, Araplar, Türkmenler ve Ezidiler’in yaşadıklarına seyirci kalındığı sürece bu topraklar ölüm kusmaya devam edecektir.

İslam’ı maske olarak kullanan IŞİD çeteleri bugün kadın, çocuk, yaşlı veya hasta demeden büyük bir katliam yapmaktadır. Savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınanlar ise savaşın farklı bir boyutuyla karşılaşmaktadır. Beslenme ve barınma ihtiyaçlarını karşılayamayan sığınmacılar, ucuz işgücü olarak değerlendirilmekte; kadınlar ve çocuklar satılmaktadır.IŞİD’in silahlarla yaptığı kimliksizleştirme politikaları Türkiye’de temel ihtiyaçlarını karşılamaya mecbur bırakılmakla başarılmak istenmektedir. İnsanlığın doğum yeri olan Afrika’da Boko Haram adlı örgüt okula giden 200’ün üzerinde kız çocuğunu kaçırarak türlü işkencelerde bulunmaktadır. Üzerinden aylar geçmesine rağmen hala evlerine dönmeyen kız çocuklarının şahsında insanlık tarihinin savaşla imtihanı hiçbir kazananın olmayacağı bir denkleme sürükleniyor.

Dünya’mızda barışı gerçekleştirmek için yapılacak onca iş, atılacak yığınlaadım varken savaşın yaşattığı travmalardan medet umulmaktadır. Savaşı kışkırtan duygular hep canlı tutulmakta, savaşın yarattığı yaraları sarmak bir yana daha fazla kan akıtılmaktadır. Her yerde artan şiddet, zorbalık, taciz ve tecavüzler savaşların doğrudan sonucudur.

Ancak barışla birlikte;

• Özgür, eşit ve demokratik bir toplumda yaşayabiliriz.

• Kadınların ekonomik, sosyal, politik ve toplumsal hayata eşit katılımını sağlayabiliriz.

• Çocukların haklarına saygılı olabiliriz.

• Adil bölüşüm ilişkilerini tesis edebilir, emekçilerin insan onuruna yakışır şekilde çalışmaları ve yaşamaları için savaşa değil; eğitime, sağlığa ve geleceğimize bütçe ayırabiliriz.

• Vergilerimizle gaz bombaları, ilaçlı sular, mermiler, bombalar alınmaz; beslenme ve barınma gibi temel ihtiyaçlarımız ücretsiz şekilde sağlanabilir.

Savaşa karşı barışı savunma cesaretini gösterdiğimiz anda silah tüccarlarının çıkarlarına karşı yaşamın değerini ortaya çıkarabiliriz. Savaşa bağlı yerinden edilen halkların göç yollarında yaşadıkları zulmü ortadan kaldırabiliriz. Savaşa karşı barışın tarafı olursak hakikatlerle yüzleşebilir, geçmişte yapılan hataların tekrarlanmaması için adım atabiliriz. Militarizmin ve şiddetin yaşamımızı kuşatan egemenliğine karşı barışla yaşamlarımızı şekillendirebiliriz.

Barışı savunmak insanın insan gibi yaşamasını savunmaktır. Barışı savunmak umudumuzu bilincimizle besleyerek savaşa karşı mücadeleyi yükseltmektir. Eğitim Sen olarak; şimdiye dek olduğu gibi barışı savunmaya devam edeceğiz.

YAŞASIN BARIŞ !

GİRESUN EĞİTİM SEN ŞUBE YÜRÜTME KURULU

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 500 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Eğitim

Sol Parti; Eşit, Parasız ve Laik Eğitim İstedi

Sol Parti; Eşit, Parasız ve Laik Eğitim İstedi Sol Parti Giresun İl Yönetim Kurulu yaptığı açıklama ile eğitimde eşit, parasız ve laiklik sözü verdi.

Sınav Merkezli Eğitime Son

Sınav Merkezli Eğitime Son Eğitimin niteliğini olumsuz etkileyen SINAV SİSTEMİNİN öncelikle sorgulanması gerekir.

Okullar ne zaman açılacak?

Okullar ne zaman açılacak? okulların başlama tarihini kesin olarak bildirdi

17 Nisan Okulların Tatil

17 Nisan Okulların Tatil Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın yaptığı açıklamayla son buldu

Diploması sahte çıktı

Diploması sahte çıktı R.G.S.'nin, 19 yıl sahte diplomayla öğretmenlik yaptığı ortaya çıktı.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss