Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İkametgâh artık internetten
29 Ağustos 2014, 00:52

İkametgâh artık internetten

İkametgah artık e-devlet üzerinden alınacak

İkametgâh artık internetten

İçişleri Bakanlığı’nın hazırladığı yeni kanun taslağına göre; Nüfus cüzdanını kaybeden, doğumu zamanında bildirmeyen 81 liralık cezadan kurtulacak. İkametgah için muhtara gidilmesine gerek kalmayacak; ikametgah e-devlet üzerinden alınacak.

İlçe Nüfus Müdürleri, İl Nüfus Müdürü Hasan Kahraman başkanlığında Vali Hasan Karahan’ı makamında ziyaret etti.

Müdür Kahraman, bugün nüfus müdürleriyle Valilikte yapılan toplantıyla ilgili Vali Karahan’a bilgi sundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Vali Karahan, müdürlere çalışmalarında başarılar diledi.

Ziyaret öncesi Valilik toplantı salonunda bir araya gelen Nüfus Müdürleri, 2008/8 No’lu Başbakanlık Genelgesi ve 31.07.2009 tarih ve 27305 sayılı Bürokrasinin Azaltılması ve İşlemlerin Basitleştirilmesi Yönetmeliği gereğince her kurum Kimlik Paylaşım Sistemine bağlanması gerektiğinden nüfus müdürlüklerinden nüfus kayıt örneği ve yerleşim yeri belgesinin verilmemesi gerektiği konusundan bilgilendirildi.

Toplantıda kurumlarla yapılan ikili anlaşma sayesinde kamu kurum ve kuruluşları ile kamu hizmeti veren diğer kurum ve kuruluşların vatandaşın kimlik bilgilerine elektronik ortamda doğrudan ve hızlı bir şekilde ulaşmaları, sisteme bağlanan kurumlar ihtiyaç duydukları nüfus kayıt örneklerini ve yerleşim yeri belgelerini doğrudan ve anında temin edebilecekleri için vatandaşlarımızın ilçe nüfus müdürlüklerine başvurarak nüfus kayıt örnekleri ve yerleşim yeri belgeleri gibi belge taleplerinin kurumlar açısından sona erdirilmesi gerektiği hususunda bilgi alışverişinde bulunuldu.

BÜROKRASİ AZALIYOR

İçişleri Bakanlığı, nüfus ve vatandaşlık hizmetlerinin daha kaliteli, daha hızlı sunulması ve bürokratik işlemlerin azaltılması için yasal düzenlemeye hazırlanıyor. Nüfus Hizmetleri Kanunu ve Diğer İlgili Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Taslağı, nüfus cüzdanlarından pasaporta, soyadı hatalarının düzeltilmesinden ikametgah alımına kadar vatandaşı yakından ilgilendiren kolaylıklar öngörüyor. Yapılacak değişikliklerle bundan böyle nüfus cüzdanını kaybeden, doğumu zamanında bildirmeyen 81 liralık cezadan kurtulacak. İkametgah için muhtara gidilmesine gerek kalmayacak; ikametgahlar e-devlet üzerinden alınacak. Pasaport başvuruları polise değil; Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne yapılacak.

Nüfus ve Vadandaşlık işleri Genel Müdürlüğü

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 535 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Haber

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun Fakıbaba, köyüne geri dönen çiftçi ailelere 300 damızlık koyun ile maaş verileceğini açıkladı

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor Uymayanlar hakkında 25 bin TL'den 1 milyon TL'ye kadar idari para cezası uygulanacak.

Seçime Girecek Partiler Açıklandı

Seçime Girecek Partiler Açıklandı İyi Parti listede yok

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar?

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar? Kış lastiği uygulaması 1 Aralık-1 Nisan arasında uygulanacak.

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası Sarma sigara satana, bulundurana ve nakledene 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss