Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Giresun'lu genç HES'e kurban gitti
24 Ağustos 2014, 11:00

Giresun'lu genç HES'e kurban gitti

Tunceli'nin Elazığ sınırındaki Pembelik HES İnşaatında İş Cinayeti

Giresun’lu genç HES’e kurban gitti

Pembelik HES İnşaatında İş Cinayeti

23 yaşındaki Şirin Bulduk adlı işçi 30 Mart 2014'te iş cinayeti sonucu yaşamını yitirdi.

Giresun'dan çalışmak üzere Tunceli'nin Elazığ sınırındaki HES inşaatına gelen Şirin Bulduk adlı işçi, 30 Mart 2014 tarihinde mazot tankerini kullanırken, tankerin yoldan çıkması sonucu meydana gelen bu iş kazasında olay yerinde can verdi.

Tunceli'nin Elazığ sınırındaki Peri Suyu üzerinde inşa edilen Pembelik HES Barajı'nda çalışan 23 yaşındaki Şirin BULDUK adlı işçinin 30 Mart 2014'te tanker kullanma ehliyeti olmamasına rağmen kullandığı aracın yoldan çıkması sonucu meydana gelen iş kazasında can verdiği belirtildi.

Tunceli'nin Elazığ sınırındaki Peri Suyu üzerinde, Bilgin Enerji ve Limak ortaklığı olan Darenhes Elektrik tarafından yapılan Pembelik Barajı'na karşı mücadele eden Peri Suyu Koruma Platformu, HES'lerin yol açtığı doğa katliamları kadar, bu şantiyelerde yaşanan sömürü koşulları ve iş cinayetlerine de dikkat çekmeye çalışıyor.

Bu konuda dikkat çekilen son acı örneklerden biri 23 yaşındaki Şirin Bulduk adlı işçinin 30 Mart 2014'te iş cinayeti sonucu yaşamını yitirmesi oldu. Bu güne kadar herhangi bir yerde bu konuda bir bilginin yer almadığı olaya göre, Giresun'dan çalışmak üzere Tunceli'nin Elazığ sınırındaki HES inşaatına gelen Şirin Bulduk adlı işçi, 30 Mart 2014 tarihinde mazot tankerini kullanırken, tankerin yoldan çıkması sonucu meydana gelen bu iş kazasında olay yerinde can verdi.

Yaptığı yazılı açıklama ile olayı duyuran Platform,

"İş cinayetlerinin sık sık yaşandığı HES sektöründe, bu konuda sicili bozuk olan LİMAK şirketinin, taşeron firma tarafından işçilerin çalıştırıldığı ve tankeri kullanan bu işçinin, tanker kullanma ehliyetine sahip olmadığı, kazanın üzerinden 30 dakika geçtikten sonra, şantiye sahası içerisinde ancak kazadan haberdar olunduğunun belirtilmekte" olduğunu kaydetti.

Platform açıklamasında şunlar ifade edildi:

"Türkiye'nin dört bir yanındaki vadilerin altını üstüne getiren HES katliamları, sermayenin çıkarları için hız kesmeden devam ediyor. Bir yandan yaşam alanlarını katleden Hidroelektrik Santral (HES) projelerinin 'enerji' üretimi adı altında, vadileri, dereleri, meraları, köyleri ele geçirme, kültürleri ortadan kaldırma, toplumları asimile etme ve sulara el koyma projeleri kuralsız bir şekilde devam ederken, diğer yandan emeği hiçe sayarak, taşeronlar eliyle hiçbir güvencesi olmayan kölelik koşullarında çalıştırılan emekçilerin canlarından can alıyor" (Tunceli/DİHA)

Kerasus Haber'den Başsağlığı Mesajı: Giresun Kerasus Haber Sitesi İmtiyaz Sahibi ve Yazı İşleri Müdürü Fatma Bulduk Uğurlu'nun yeğeni olan Şirin Bulduk'a Allah'tan rahmet; Bulduk ailesi'ne, sevenlerine, arkadaşlarına ve başsağlığı mesajları ile acımızı paylaşan tüm dost ve akrabalara sabırlar dileriz. Mekanı Cennet Olsun İnşallah...

Kerasus Haber

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 819 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Çevre

Çavuşlu Halkı Dilekçe Yağdırdı

Çavuşlu Halkı Dilekçe Yağdırdı Giresun Valiliğine dilekçe yağdırdılar.

Balık stoku tükeniyor

Balık stoku tükeniyor Prof. Dr. Sarı: “Balık bu sene olsa seneye olmaz."

Giresun Valiliği Suç İşliyor!

Giresun Valiliği Suç İşliyor! Mahkemenin kesin kapatma kararını tanımayan Vali Ünlü Çavuşlu'ya çöp dökmeye devam ediyor.

Dere Talanı İstifa Getirdi

Dere Talanı İstifa Getirdi Özel İdare sekreteri vekil Öztürk tartışması istifa ettirdi

Çanakçı'da HES Mücadelesi

Çanakçı'da HES Mücadelesi Nihat Öztürk yazdı

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss