Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Fındık fiyatı rekora gidiyor
19 Ağustos 2014, 01:10

Fındık fiyatı rekora gidiyor

Üreticilerimiz emanete fındık bırakmasınlar,ihtiyaçları kadar fındık satsınlar

Fındık fiyatı yükseliyor

Fındığı bekletin çağrısı

Bu yıl yaşanan olumsuz hava şartları sebebiyle ortaya çıkan rekolte düşüklüğü sonucu fiyatın yükseleceğini belirten Musa Keskin,

“Bu yıl bir çok ilçemizde fındık olmadı. Sahil kesiminde geçen yılki rekoltenin ancak 3′te 1′i oldu. Hasat yapılan fındığın çoğu da koruk dediğimiz yani herhangi bir randımanı olmayan, çürük ve yanmış durumda. Üreticiler fındık hasadını tamamlamış olsalar bile, en azından pazara hemen indirmesinler, en azından emanete vermesinler” diye konuştu.

“SADECE İHTİYAÇLARI KADAR KULLANSINLAR”

Keskin şöyle devam etti:

“Fındık fiyatları gün geçtikçe artacak. Fındığa olan ihtiyaç üst seviyelere çıkacak. Üreticilerimiz sadece ihtiyacı kadar kullansınlar. Fındık 10 liradan açılışını yaptı ve yukarı doğru da tırmanmaya devam edecek ve önümüzdeki günlerde daha da artacaktır. Mümkün olduğu kadar fındığınızı satmayın bu yılın fındığı gelecek yılın da fındığının etkileyecektir.

Üreticilerimiz bize kulak versinler, emanete fındık bırakmasınlar, ihtiyaçları kadar fındık satsınlar.”

“FINDIK BU YIL DEĞERLENECEK”

Fındık rekoltesinin az oluşunun çikolata fiyatlarını da etkileyeceğini belirten Keskin, bu yıl Türkiye ve dünya da fındığa önemli oranda ihtiyaç olacağına dikkat çekti. Keskin, “Fındığın az oluşu bütün fındık mamullerini etkileyecektir. Fındık olmaması Türkiye’de ve dünya da çikolata fiyatlarında artışa sebep olacaktır. Bu da üreticinin lehine bir durum olacaktır. Bizim istediğimiz ne eksik ne de fazla tam ortada bir fiyat olması” şeklinde konuştu.

Fındık fiyatı rekora gidiyor

Fındık rekoltesinin beklenenden az olduğu belirtilirken, fiyatlarının yeni sezonda 15 liradan yukarı çıkacağı sinyalleri verildi.

30 Martta soğuk havanın etkisi ile rekolte düşüklüğü yaşanan fındık, tarihinde en yüksek fiyata ulaştı.

Fındık rekoltesinin beklenenden az olduğu belirtilirken, fiyatlarının yeni sezonda 15 liradan yukarı çıkacağı sinyalleri verildi. 30 Marttan sonra 10 liraya kadar yükselen 2013 yılı mahsulü fındık fiyatı, 2014 yılı mahsulünde 15 liranın üzerine çıkması bekleniyor.

Hiçbir kurum yâda kuruluş tarafından fındıkta fiyatın belirlenmediğini söyleyen Eynesil Ziraat Odası Başkanı Mustafa Reşat Ustaoğlu,

“Fındık fiyatını arz talep dengesi belirleyecektir. Pazara fındık gelmeye başladı, ancak fiyattaki artış devam ediyor. Önümüzdeki günlerde arz talep dengesiyle fiyatlar makul seviyeye ulaşacaktır. Üreticilerimizin emanete fındık vermemelerini konusunda da sürekli olarak uyarıda bulunuyoruz.” dedi. Üreticilerin fındığı pazara çok getirmeleri halinde fiyatların düşeceğini hatırlatan Ustaoğlu,“ Üreticilerimizi bu konuda sürekli olarak uyarıyoruz. Fındığın bol gelmesi ile fiyatlarda artışlar duruyor. 10 liradan açılan fındık piyasası 11 lira 200 kuruşa kadar yükseldi. Üretici fındığını pazara çok getirse fiyatlardaki yükselme gerçekleşmeyecektir. Fındığın birkaç ay içinde 13 lira olacağını tahmin ediyoruz. Aralık ayından sonra ise 15 liraya kadar yükselmesini bekliyoruz.”dedi.

gunebakis-gazetesi

FINDIĞI BEKLETİN ÇAĞRISI !

Giresun Ziraat Odası Başkanı Musa Keskin, fındık üreticisine seslenerek, "Fındık fiyatı önümüzdeki günlerde artacak. Fındığınızı emanete bırakmayın ve mümkün olduğu kadar satmayın" dedi.

Bu yıl yaşanan olumsuz hava şartları sebebiyle ortaya çıkan rekolte düşüklüğü sonucu fiyatın yükseleceğini belirten Musa Keskin, "Bu yıl bir çok ilçemizde fındık olmadı. Sahil kesiminde geçen yılki rekoltenin ancak 3'te 1'i oldu. Hasat yapılan fındığın çoğu da koruk dediğimiz yani herhangi bir randımanı olmayan, çürük ve yanmış durumda. Üreticiler fındık hasadını tamamlamış olsalar bile, en azından pazara hemen indirmesinler, en azından emanete vermesinler" diye konuştu.

"SADECE İHTİYAÇLARI KADAR KULLANSINLAR"

Keskin şöyle devam etti: "Fındık fiyatları gün geçtikçe artacak. Fındığa olan ihtiyaç üst seviyelere çıkacak. Üreticilerimiz sadece ihtiyacı kadar kullansınlar. Fındık 10 liradan açılışını yaptı ve yukarı doğru da tırmanmaya devam edecek ve önümüzdeki günlerde daha da artacaktır. Mümkün olduğu kadar fındığınızı satmayın bu yılın fındığı gelecek yılın da fındığının etkileyecektir.

Üreticilerimiz bize kulak versinler, emanete fındık bırakmasınlar, ihtiyaçları kadar fındık satsınlar."

"FINDIK BU YIL DEĞERLENECEK"

Fındık rekoltesinin az oluşunun çikolata fiyatlarını da etkileyeceğini belirten Keskin, bu yıl Türkiye ve dünya da fındığa önemli oranda ihtiyaç olacağına dikkat çekti. Keskin, "Fındığın az oluşu bütün fındık mamullerini etkileyecektir. Fındık olmaması Türkiye'de ve dünya da çikolata fiyatlarında artışa sebep olacaktır. Bu da üreticinin lehine bir durum olacaktır. Bizim istediğimiz ne eksik ne de fazla tam ortada bir fiyat olması" şeklinde konuştu.yeşilgiresun

Sanal basın

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 978 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yöreden

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!”

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!” Adıgüzel, "Fındıkta Ferrero devlete paralel bir yapı gibi davranmaya başladı"

Hemşire, hastanede ölü bulundu

Hemşire, hastanede ölü bulundu Hemşire, görev yaptığı hastanede ölü bulundu

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı olayla ilgili 9 şüpheli tutuklandı.

Espiye'de uyuşturucu operasyonu

Espiye'de uyuşturucu operasyonu Uyuşturucu tacirleri 2 kişi tutuklandı

Giresun’da feci ölüm

Giresun’da feci ölüm Testereyle boynundan yaralanan genç hayatı kaybetti.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss