Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Görele Ekonomisine Büyük Darbe
16 Ağustos 2014, 12:29

Görele Ekonomisine Büyük Darbe

Demirciler Gıda Sanayinin yaklaşık 8 aydır üretimi durdurması ilçe ekonomisine büyük darbe vurdu.

Görele Ekonomisine Büyük Darbe

Türkiye’de geçen yıl ihracatta ilk 500 firma arasına giren Demirciler Gıda Sanayi’nin yaklaşık 8 aydır üretimi durdurması ilçe ekonomisine büyük darbe vurdu.

Merkezi Görele’de bulunan ve ilçe nüfusunun yüzde 20’sine hitap eden 2 bin kişinin geçimini sağladığı Demirciler Gıda A.Ş’ye ait fındık fabrikası üretimine ara verdi. İlçe ekonomisine her ay yaklaşık bir milyon TL sıcak para girdisi sağladığı belirtilen fabrikanın üretimini durdurması 500 kişinin de işsiz kalmasına neden oldu. Geçtiğimiz yıl 170 milyon TL cirosu ile Türkiye’nin ilk 500 firması arasına girmeyi başaran Demirciler Gıda A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Demirci, yeniden ayağa kalkmak için çalışmaların sürdüğünü söyledi. Kendi adına değil, ilçede istihdam sağladığı aileler adına büyük bir kayıp olduğunu ifade eden Demirciler Gıda A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Demirci “Dönem dönem bu güne kadar zor günler yaşadık. Her defasında Allah bir kolayını verip yeniden ayağa kalktık. Bu dönemde de bir takım ekonomik koşullardan dolayı üretimimizi durdurmak zorunda kaldık. Ancak yeniden üretime geçmek için bir takım girişimlerimiz ve arayışlarımız devam etmektedir” dedi.

İlçede yaklaşık 2 bin ailenin geçimini sağlayan bir firma olduklarını da ifade eden Demirci “Biz doğduğumuz, var olduğumuz memleketimizde yatırıma girdik ve burada devam etmek istiyoruz. İlçe nüfusumuz yaklaşık 15 bin civarında. Fabrikamızda toplamda 500 kişi istihdam edilmektedir. Her çalışan ailesinde 4 kişiye baksa bu ilçe nüfusunun yüzde 20’sinden fazladır. İlçe ekonomisine ise her ay maaş ve ikramiyelerle birlikte bir milyon TL para girdisi sağlanmaktadır. Bu bir milyon TL ev kirasından, bakkalına, manavına kadar ilçe ekonomisine katkı sağlamaktadır. Temennimiz ilçemiz adına kısa zamanda üretim faaliyetine yeniden başlayabilmektir” diye konuştu.



haber - Foto : Ahmet  BİLGE

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 633 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Görele

Oto Faresi Tutuklandı

Oto Faresi Tutuklandı Görele’de çalışan oto faresi, oto boya ustası Mehmet Türkmen tutuklandı.

Görele Halkı Kazandı

Görele Halkı Kazandı Hastane branşlarına doktorlar gelmeye başladı.

Çöp Eylemine Ara Verildi

Çöp Eylemine Ara Verildi Çavuşlu çöp eylemine 15 gün ara verildi.

Görele'de İmar Vurgunu

Görele'de İmar Vurgunu Akpli Başkandan Görele'de İmar Vurgunu

Yeğen Katili Oldu

Yeğen Katili Oldu Öz yeğenini bıçaklayıp öldürdü

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss