Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Özel bilgilerimiz AKP eliyle ABD'ye verilecek
05 Ağustos 2014, 09:50

Özel bilgilerimiz AKP eliyle ABD'ye verilecek

Türk vatandaşının bilgileri Amerikan firmalarına gidecek

Özel bilgilerimiz AKP eliyle ABD’ye verilecek

Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü’nün yeni T.C. kimlik kartı için çıkacağı ihaleye yalnızca Gate Elektronik katılabilecek.Bunun sonucunda da Türk vatandaşının bilgileri Amerikan firmalarına gidecek.

Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü’nün yeni T.C. kimlik kartı için çıkacağı ihaleye yalnızca Gate Elektronik katılabilecek. Bunun sonucunda da Türk vatandaşının bilgileri Amerikan firmalarına gidecek

Yeni kimlik kartı projesi için 4 Ağustos’ta yapılması planlanan ihaleye, şartname gereği sadece Gate Elektronik katılacak. Yeni Kimlik Kartı projesinde veritabanı, biyometrik veri alma ve doğrulama süreçleri için yabancı şirket yazılımları ile çözümleri kullanılacak. Özel hastanelerde uygulamaya koyulan “avuç içi damar okuma” teknolojisi bu uygulamada zorunlu tutulacak. Ulusal güvenlik açısından ülkenin geleceğini riske atılacak.

Kartların ihalesi için gerekli şartnamenin, önceki aylarda görevden alınan ve Cemaat’e yakınlığıyla bilinen Hasan Palaz’ın TÜBİTAK BİLGEM Başkanlığı döneminde bu kurum tarafından hazırlandığı da kaydedildi. Bu şartname hâlâ geçerliliğini koruyor.

KİMLİK BİLGİLERİMİZ YURTDIŞINDA

Biyometrik nüfus cüzdanı uygulaması için toplanan verilerin Amerikan istihbaratına kaynak olan bazı şirketlerin veritabanında saklanması zorunlu. Biyometrik veri kontrolünü sağlayacak firma olarak da Amerikan şirketi gösteriliyor. Böylece, Türk vatandaşlarının kimlik bilgileri yurtdışında rahatça dolaşabilecek.

‘İHALE TEMELDEN YANLIŞ’

Konuyu Aydınlık’a değerlendiren sahte dijital delillerle Balyoz’dan yıllarca esir edilen eski Yüzbaşı Bilgisayar Yüksek Mühendisi Hasan Ataman Yıldırım, böyle büyük bir ihalede tek bir firmanın alacağı şekilde ihale şartnamesinin hazırlanmasına dikkat çekerek şunları söyledi: “Bir tek o firma değil başka firmalar da yapıyordur. Şayet yapmıyor olsa bile, şimdi teknoloji şöyledir; bir firma yapar, başka firmalarda bunu inceler. 3 buçuk ay sonra birkaç firma daha çıkar. Dünyada teknoloji bu şekildedir. Dolayısıyla ihale şartnamesi hazırlanırken tek bir firma adres gösterilecek, bir tek bu firmanın bu işe girişini sağlanacak; böyle bir ihale yapılması temelden yanlış. Şayet hakikaten tek firmaysa yapılacak işlemde avuç içi hariç geri kalan özellikler sisteme konulabilir.”

‘DİJİTAL SAHTEKÂRLIKTA KULLANILABİLİR’

 “Tabii hem avuç içi hem parmak izi gibi şeylerin konulması yurtdışına gidişte, ilerde yapılacak birçok dijital sahtekarlıkta kullanılabilir. Biz bu davalardan dolayı âlâ da Askeri Casusluk’tan yatan arkadaşlarımız var. Bu tip bilgilerin hele yabancı kişilerin eline geçmesi daha da tehlikeli. Açıkcası bu, devlet içerisinde çekişmenin de olduğunu gösteriyor.”

‘SUİKAST KOLAYLAŞIR’

Her bakımdan Türkiye’deki vatandaşlarla ilgili her şeyin istenilen ellere geçeceğini ifade eden Yıldırım, şöyle devam etti: “Mesela bir vatandaş Amerika’ya gitti, bir parmak izinden onun kim olduğunu hemen tespit ederler. Yani birçok mahsuru, zararı var.

Esasında bu ufak kimlik kartlarının üzerinde ufacık çip var, bunların hafızaları var. Bizim normalde kullandığımız banka kartları üzerindeki hafıza kapasitesi sınırlı. Ama bu kimlik kartı olduğu zaman daha fazla bilgi yüklenebilir. Kişinin fotoğrafını, özgeçmişini... Sağlık muayenelerindeki bilgiler de olur. Mesela; alerji olduğu gibi, her şey yer alabilir. Yani bütün bilgilerin yabancıların eline geçmesi çok tehlikelidir. Sağlık bilgileri de olacağı için bunlar tehlikelidir. Örneğin, devlet büyüklerimizin problemlerini tespit edip bir yurtdışı seyatinde ona suikast yapmak kolaylaşır. İşin böyle çok tarafı var”

Aydınlık

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 589 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Haber

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun Fakıbaba, köyüne geri dönen çiftçi ailelere 300 damızlık koyun ile maaş verileceğini açıkladı

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor Uymayanlar hakkında 25 bin TL'den 1 milyon TL'ye kadar idari para cezası uygulanacak.

Seçime Girecek Partiler Açıklandı

Seçime Girecek Partiler Açıklandı İyi Parti listede yok

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar?

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar? Kış lastiği uygulaması 1 Aralık-1 Nisan arasında uygulanacak.

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası Sarma sigara satana, bulundurana ve nakledene 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss