Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tarihi evi restore ettiler
31 Temmuz 2014, 22:52

Tarihi evi restore ettiler

Öztürk kardeşler doğdukları evi aslına uygun olarak restore ettiklerini söyledi

“DEDE YADİGARI” DİYE 150 YILLIK TARİHİ EVİ RESTORE ETTİLER

Giresun’un Tirebolu ilçesine bağlı Yukarı Boğalı köyünde doğan ve ilkokulu burada bitiren ve daha sonra İstanbul’a giden İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Deniz Biyolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bayram Öztürk ve İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Maden Yatakları Jeokimya Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Öztürk  kardeşler doğdukları evi aslına uygun olarak restore ettiklerini söyledi.

Kadıoğlu sülalesinden olan ve Dedelerinin dedeleri olan Molla Hüseyin Kadıoğlu’ndan kalan 150 yıllık tarihi 2 katlı evini eskiye bağlı kalarak restore eden kardeşler Kanada'da Yatırım fonu firmasında analist olarak çalışan Fatma Derya Öztürk ve Marinpak Denizcilik şirketi sahibi Mehmet Öztürk İstanbul’dan gelen diğer kardeşleriyle birlikte Ramazan bayramlarını köydeki dede evinde geçirdiler.

Köy yaşamını ve kültürel geçmişlerini çocuklarına da göstermenin çok önemli olduğunu ve önümüzdeki yıllarda bölgemize gelecek olan araştırmacıların da bu tarihi köy evini kullana bileceklerini ifade eden Prof. Dr. Öztürk, bayram süresince babaları ve anneleriyle birlikte 13 kişi olarak tarihi olan iki evde konakladılar.

2010 -2014 yılları arasında İki dönem Jeoloji Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanlığı yapan Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, 2014 yerel seçimlerinde CHP İstanbul Beykoz Belediye başkanı aday adayı olduğunu ve halen İstanbul Üniversitesinde Maden Yatakları - Jeokimya Anabilim Dalı Başkanı olan Öztürk, Giresun’ un madenler üzerine incelemelerine devam ettiğini söyledi.

Prof. Dr. Öztürk, doğdukları çevre ve ülke sorunlarının bir bütün olduğunu ve bununla politik düzlemlerle de ilgilendiğini belirti. Karadeniz bölgesinin kalkınma, çevre ve halk sağlığı sorunlarının iç içe olduğunu ve yeni yönetim yaklaşımlarına ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, “Somut adım olarak dere ve havza içinde kalan köylerin bir aya gelerek dernekleşmesi gerekir. Havza içinde yer alan köylerin, ilçelerin ve illerin hatta ülkelerin kaderlerinin aynı, birbirine bağlı olduğunu biliyoruz, bugünün ve gelecek planların havza ölçekli olması gerekir. Bu konuda Ordu Mesudiye demokrasi formunda yaptığım“ Havza temelli yeni bir kalkınma ve yönetim modeli “ başlıklı konuşmam bazı gazetelerde çıktı. Karadeniz’ de havza bazlı yönetime geçmemiz önemli” dedi.

Köylerin parçalı arazi yapısı nedeniyle kooperatifleşerek, arazilerini kullanılması gerektiğini de dile getiren Öztürk, bundan sonra bölgesel sorunlara daha fazla ilgi göstereceklerini ve 2014 Ekim ayında Havza temelli yeni bir yönetim kalkınma modeli başlıklı bir konuşmayı Görele veya Tirebolu’da yapacağını aktardı.

Haber - foto : Bekir Öztürk

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 1696 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Görele

Oto Faresi Tutuklandı

Oto Faresi Tutuklandı Görele’de çalışan oto faresi, oto boya ustası Mehmet Türkmen tutuklandı.

Görele Halkı Kazandı

Görele Halkı Kazandı Hastane branşlarına doktorlar gelmeye başladı.

Çöp Eylemine Ara Verildi

Çöp Eylemine Ara Verildi Çavuşlu çöp eylemine 15 gün ara verildi.

Görele'de İmar Vurgunu

Görele'de İmar Vurgunu Akpli Başkandan Görele'de İmar Vurgunu

Yeğen Katili Oldu

Yeğen Katili Oldu Öz yeğenini bıçaklayıp öldürdü

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss