Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çakıl Hırzılığı Davası Sonuçlandı!
22 Temmuz 2014, 09:52

Çakıl Hırzılığı Davası Sonuçlandı!

Eynesil'de Çakıl Hırzılığı Davası sonuçlandı!

Çakıl Hırzılığı Davası Sonuçlandı!

Eynesil'de Çakıl Hırzılığı Davası sonuçlandı!

Eynesil Belediye çalışanlarının geçen yıl Ramazan ayında Giresun İl Özel İdaresine ait çakılları çalması sonucu açılan kamu davası karara bağlandı.

Görele Asliye Ceza Mahkemesi tarafından sanıklar M.A hakkında “ Kamu Malı Hakkında Hırsızlık” ve “ Hizmet Nedeni İl Görevi Kötüye Kullanmak” suçlarında, kardeşi olan diğer sanık S.A hakkında da “ Kamu Malı Hakkında Hırsızlık” suçundan görülen mahkemede suçlu bulundular.

Olay nasıl olmuştu…

10 Temmuz 2013 tarihinde Eynesil Belediyesinde kepçe operatörü olarak çalışan M.A iftardan sonra Eynesil Belediyesine ait kepçe ile sahilde yığılı olan Giresun İl Özel idaresine ait çakılları yine iş kur elamanı olarak Eynesil Belediyesinde çalışan kardeşi S.A ait kamyon ile çalarken yakalanmış ve haklarında hırsızlık suçundan dava açılmıştı.

Bu kırsızlık olayı, hırsızlık suçunu ortaya çıkartan o dönemin AK Parti Eynesil İlçe Başkanı Av. İbrahim Topal ile hırsızlık olayını örtbas etmeye çalışan Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu arasında tartışmalara neden olmuştu. Olayın ortaya çıkmasından sonra Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu kendi partisinin ilçe başkanına karşı ağır hareketlerde bulunmuş, kendisini tehdit etmiş ve bu durum aylarca ilçede tartışma konusu olmuştu. Bu olayı görmezden gelen AK Parti Giresun Milletvekilleri Belediye Başkanından yana tavır koymuştu. Bu olay sonunda Av. İbrahim Topal istifa etmek zorunda bırakılmıştı.

Av.İbrahim Topal 30 Mart yerel seçimleri öncesi 17 Ocak tarihinde istifa kararını açıklarken “ Görev yaptığımız dönem boyunca hırsıza sahip çıkmadık,çıkanı da uyardık.Yetim hakkı yemeyiz diyenlerin ağızlarındaki yetimin hakkını elerimizi ağızlarına sokarak parmaklarımızı koparma pahasına çekip aldık. Bunların neler olduğunu Eynesil halkı çok ama çok iyi bilmektedir” diyerek olayı hatırlatmıştı.

Haber: Fikret Bodur

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 718 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Görele

Oto Faresi Tutuklandı

Oto Faresi Tutuklandı Görele’de çalışan oto faresi, oto boya ustası Mehmet Türkmen tutuklandı.

Görele Halkı Kazandı

Görele Halkı Kazandı Hastane branşlarına doktorlar gelmeye başladı.

Çöp Eylemine Ara Verildi

Çöp Eylemine Ara Verildi Çavuşlu çöp eylemine 15 gün ara verildi.

Görele'de İmar Vurgunu

Görele'de İmar Vurgunu Akpli Başkandan Görele'de İmar Vurgunu

Yeğen Katili Oldu

Yeğen Katili Oldu Öz yeğenini bıçaklayıp öldürdü

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss