Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kemençe festivali hazırlıkları başladı
19 Temmuz 2014, 12:56

Kemençe festivali hazırlıkları başladı

Görele Belediyesi bu yıl 01-02-03 Ağustos'ta düzenlenecek olan '10. Görele Kemençe ve Horan Festivali' için hazırlıklara başladı

10. GÖRELE KEMENÇE VE HORON FESTİVALİ HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Giresun'un Görele İlçe Belediyesi bu yıl 01-02-03 Ağustos’ta düzenlenecek olan '10. Görele Kemençe ve Horan Festivali' için hazırlıklara başladı.

Bu yıl 10.'su düzenlenecek olan 'Görele Kemençe ve Horan Festivali' için hazırlıkların başladığını belirten Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, bu yıl Ramazan nedeniyle festivalin 01-02-03 Ağustos 2014 tarihinde gerçekleşeceğini duyurdu. Başkan Erener “Belediye olarak ilçemiz Görele'nin kültürünü yaşatmak amacıyla düzenlemiş olduğumuz festivalin bu yıl 10. sunu gerçekleştireceğiz. Halkımızın bu etkinliğimize katılımlarını bekliyoruz” dedi.

Görele Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kemençe ve Horan Festivali'ni bu yıl 01-02-03 Ağustos 2014 tarihinde yapacaklarını belirten Görele Belediye Başkanı Erener, “Bu yıl Kemençe ve Horan Festival Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle 01-02-03 Ağustos olarak belirledik. Hazırlıklarımız devam ediyor. Sanatçılarla görüşüyoruz, festivalde halka mal olmuş sürpriz sanatçılarımız olacak. Halkımızın gönlüne hitap edecek ülkemizde marka olmuş isimlerle görüşmelerimiz devam ediyor ”diye konuştu.

Her yıl olduğu gibi bu yılda sünnet şöleni yapılacağını, çocukların kayıtlarının devam ettiğini belirten Erener, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da festival kapsamında sünnet şölenimiz gerçekleşecek. Müracaat sayısı ne kadar olursa sünnet olacak çocuk sayımız da o kadar olacak. Bu anlamda katkı sağlayan herkese ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Kemençenin beşiği olan ve birçok kemençe üstatlarını bağrında yetiştiren Görele'de 3 gün sürecek olan festivalimize tüm hemşerilerimizi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber : Bekir  Öztürk

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 844 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Görele

Oto Faresi Tutuklandı

Oto Faresi Tutuklandı Görele’de çalışan oto faresi, oto boya ustası Mehmet Türkmen tutuklandı.

Görele Halkı Kazandı

Görele Halkı Kazandı Hastane branşlarına doktorlar gelmeye başladı.

Çöp Eylemine Ara Verildi

Çöp Eylemine Ara Verildi Çavuşlu çöp eylemine 15 gün ara verildi.

Görele'de İmar Vurgunu

Görele'de İmar Vurgunu Akpli Başkandan Görele'de İmar Vurgunu

Yeğen Katili Oldu

Yeğen Katili Oldu Öz yeğenini bıçaklayıp öldürdü

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss