Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp'te Yağlıdere parkı ve  iftar yemeği
16 Temmuz 2014, 22:43

Eyüp'te Yağlıdere parkı ve iftar yemeği

Ataköy Dernek Başkanı Aytaç Akkaya hemşeri derneklerinin toparlayıcılığına birleştirici ve bütünleştirici yanlarına değindi.

“EYÜPTE BİR YAĞLIDERE PARKI VE İFTAR YEMEĞİ”

Eyüp Belediyesi Yeşilpınar Mahallesi’nde bu gün  Yağlıdere Sosyal Tesisleri olarak kullanılan alan yıllar önce Kar Şirketler Topluluğu  Özel Kalem Müdürü Halil Kütük’ ün girişimleri ile dönemin Eyüp Belediye Başkanı tarafından Giresunlular ormanı olarak  ağaç dikilmek suretiyle halkın kullanımına tahsis edildi...

Giresunlular Ormanı yapılmak üzere tahsis edilen alan moloz ve çöp yığınları halinde iken uzun soluklu ve özverili bir çalışma sonrası bu gün İstanbul’da ikamet eden Giresunluların sosyal etkinlikler ve sportif  faaliyetlerin yapıldığı bir yer haline geldi.

Bulunduğu konum itibari ile reklam değeri yüksek olan arazi geçtiğimiz yıl  konut ve AVM yapımı için yıkılmak istenerek  150 yakın ağaç kesildi.Parkın yok edildiğini gören İstanbul’ da yaşayan Giresunlular kadın erkek 24 saat Parkta nöbet tutarak haklı eylemlerini yetkililere duyurdu ve parkın yıkılmasına engel olup amacına uygun bir şekilde tekrar kullanılmasını sağladı.

Geçtiğimiz akşam Giresun Bulancak Ataköy Derneğinin düzenlemiş olduğu iftara katılarak Yağlıdere Parkında iftar yaptık. Metropolde yaşayan insanların nefes alabildiği yeşil alanlardan biri olan Yağlıdere Parkında verilen emeği, yapılan  mücadelenin ve azmin zaferine şahit olduk.

Ataköy Dernek Başkanı Aytaç Akkaya ve  Yağlıdere Parkının  Mimarı Halil Kütük’le yaptığımız görüşmede ilginç anılara şahit olduk. Dernek Başkanı Aytaç Akkaya, metropol şehirler de yaşamanın getirdiği sıkıntılara sosyal problemlere dikkat çekerken hemşeri derneklerinin toparlayıcılığına birleştirici ve bütünleştirici yanlarına değindi.

Başkan Akkaya; biz dernek olarak İstanbul da  yaşayan Ataköy ‘lü gençlerimizin eğitimlerine, sosyal ve sportif faaliyetlerine,  bize başvuran ve sıkıntısı olan vatandaşlarımızın her türlü sıkıntılarına yardımcı olmaya onlara yol göstermeye çalışıyoruz. Bireysel olarak gücümüzün yetmediği sorunları dernek çatısı altında güç birliği yaparak çözüme kavuşturuyoruz. Bu gün  iftar yemeği için toplandığımız alan olan Yağlıdere Sosyal Tesislerinde  sayın Halil Kütük beyin emekleri büyüktür. Allah o ve onun gibi geleceğe sahip çıkanlardan geride eser bırakanlardan razı olsun dedi.

Uzun yıllardır İstanbul da yaşayan ve yaklaşık otuz yılı aşkın süredir  Kar Şirketler Topluluğunda Özel Kalem Müdürlüğü görevini başarılı bir şekilde yürüten Halil Kütük;  Ben Giresun’un bir evladıyım ve uzun zamandır   çeşitli derneklerin  ve federasyonların kurulmasında  kurucu başkanlık görevlerinde bulundum. Kendi şehrimizi tanıtmak ve kendi insanımıza sahip çıkma noktasında mesai mefhumu gözetmeden  çalıştık. Allah nasip ederse çalışmaya da devam edeceğiz. Bu gün bu parkta  hemşerilerimizle hep birlikte iftar yapmanın haklı gururunu yaşıyoruz. 

Ataköy Dernek başkanı arkadaşımız Aytaç beye çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Bizden sonra bayrağı devralan arkadaşlarımızın da aynı özveri içinde çalışmalarını yürüteceklerine gönülden  inanıyorum. Biz ihtiyaç duyulduğu noktada tecrübe ve birikimlerimizi onların başarısı  için kullanmaktan çekinmeyeceğiz dedi.

Haber : Vesile Tekmen

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 843 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yöreden

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!”

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!” Adıgüzel, "Fındıkta Ferrero devlete paralel bir yapı gibi davranmaya başladı"

Hemşire, hastanede ölü bulundu

Hemşire, hastanede ölü bulundu Hemşire, görev yaptığı hastanede ölü bulundu

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı olayla ilgili 9 şüpheli tutuklandı.

Espiye'de uyuşturucu operasyonu

Espiye'de uyuşturucu operasyonu Uyuşturucu tacirleri 2 kişi tutuklandı

Giresun’da feci ölüm

Giresun’da feci ölüm Testereyle boynundan yaralanan genç hayatı kaybetti.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss