Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ülke bölünüyor
15 Temmuz 2014, 14:06

Ülke bölünüyor

İşadamı Prof.Dr.Güntekin Köksal'dan Başbakan'a açık mektup

Ülke bölünüyor

İşadamı Prof.Dr.Güntekin Köksal'dan Başbakan'a açık mektup

“Sayın Başbakan,

Ben müsaadenizle önce kısaca kendimi tanıtayım.

77 yaşında bir işadamıyım.

Devlet bursu ile Avrupa'da okudum.

Maden ve petrol konularında 2 master yaptım. Yurda döndükten sonra 10 senesi Batman'da olmak üzere 17 sene TPAO'da çalıştım. 34 senedir de 1974'te kurduğum Pet Holding şirketlerini yönetiyorum.

SSCB, Almanya, Rusya, Kazakistan, Azerbaycan ve Yemen'de başarılı yatırımlar yaptım. Halen Türkiye, Kuzey Irak ve Yemen'de çok değerli sahalarda petrol üretimi yatırımlarım var. Çeşitli konularda ilklere imza atan, girişken bir müteşebbisim.

Sigortasız adam çalıştırmam.

Vergi kaçırmam...

Köklü bir aileden geliyorum.

Dedelerim, sadrazam, vezir, asker olarak ülkemize hizmet etmiştir. Atatürk ve devrimlerine çok bağlıyım. Atatürk olmasaydı ve bu devrimleri yapmasaydı bugün bizim dinimiz ve ismimizin de aynı kalması imkânı olmadığına inanırım. Kısacası yüzde yüz bir Atatürk çocuğuyum

Allah'a inancım tamdır..

Allah'ın dürüst, çalışkan, doğru insanların daima yanında olduğuna tecrübelerimle de inanırım. Türkiye'den kolay kolay vatan haini çıkmaz. Sizin ülkenizi sevdiğinize ve kendi stilinizde ülkemizi kalkındırmaya çalıştığınıza inanıyorum. Zeki, çalışkan ve çok karizmatik bir karaktere sahip olduğunuzu da biliyorum. Ancak ülkenin bugünkü durumunu üzülerek söyleyeyim ki hiç iyi görmüyorum. Hemen sinirlendiğinizi, kızdığınızı ve söylendiğinizi görüyorum. Medyaya sinirli, sert, kırıcı beyanatlar veriyorsunuz. Bir başbakanın her dakika sinirlenmeye hakkı yoktur.

Ülke bölünüyor...

Biz ve onlar diyorsunuz.

Bu ne demek?

Tarihimizde hiçbir başbakan halka böyle hitap etmemiştir.

Kendinize hâkim olun!

Senelerce üniversitelerde hocalık yaptım. Konferanslar verdim.

Babanız yaşındayım.

Üniversitede hocayım.

Bu yüzden hiçbir işadamının yapamadığı bu ikazları yapmaya hakkım var.

Sayın Başbakan!

Müsaadenizle size birtakım tavsiyelerde bulunuyorum:

Bugün çok güçlüsünüz.

Ya yarın? Allah bilir!!!

İnsanlar kendilerini en güçlü hissettikleri zamanlarda en büyük hataları yaparlar. Tarihte bu husus defaatla sabittir.

Ancak şu atasözünü hiç unutmayın!

"Böbürlenme padişahım, senden büyük Allah var"

"Keskin sirke küpüne zarar verir!"

Sinirlerinize hâkim olun!

Bağırıp çağırıp kötü konuşmayın.

İnsan kalbi sırça gibidir.

Kırdığınızda tamiri imkânsızdır.

Çok ağır konuşuyorsunuz.

Aydınlara, medyaya, yargıya, üniversitelere değer verin, görüşün, fikirlerini alın! Onlar da bu memleketin çocukları!!! Onların fikirleri, görüşleri, bilgileri, tavsiyeleri etrafınızdaki çok kişiden daha değerli olabilir. Her güçlü kişinin etrafının "evet efendimciler", "dalkavuklar" tarafından sarılmış olduğunu bilmeniz lazım.

Etrafınızdakilerin çoğunluğu her şeyi size soruyorlar. Her şeyi hiç kimse bilemeyeceği gibi siz de bilemezsiniz. Bilmediklerinizi açıkça söyleyin. Her hususta fikir beyan etmeyin, danışın, öğrenin. Monolog yapıyorsunuz. Diyalog yapmaya çalışın!

Hayvanlar koklaşarak, insanlar konuşarak anlaşırlar.

Sadece sizin gibi düşünenleri işlerin başına getirmeyin! Bugün birçok kamu müessesemizin işi bilmeyenler tarafından yönetildiğini görüyorum.

Kadrolaşmayın!

Sadece sempatizanlarınızı veya öyle görünenleri kadrolara yerleştirmeyin.

"Hayır! Yapmıyorum!" demeyin.

Ben Ankara'da yaşıyorum.

Duyuyor, kontrol ediyor ve görüyorum. Kapasitesiz, bilgisiz insanlar önce memlekete, sonra size zarar verir. ( Gercekden bu tiplerin sayısı hergun artıyor , zararı RTE’ na da olacak…)

Diktatörleşmeyin!

Milletvekillerinize dahi beyanat vermeyi yasaklamayın! Medyayla, aydınlarla, yargıyla, askerle, üniversitelerle inatlaşmayın. Sadece türban serbestliğini Anayasa'mızda değiştirmek dahi AB'ye girmemize büyük bir engel olacaktır.

Laikliğe, sizin tabiriniz ile ciğerden inanın, güvenin. Laiklik dini özgürlüklerin değişmez kanunudur.

Bir hadis-i şerif diyor ki: "Cenab-ı Hak sevdiği yöneticilerin yanına açık sözlü danışmanlar nasip eder, sevmediklerine de dalkavuklar musallat eder." Sıkça bahsettiğiniz büyük Türk düşünürü Edebali Hazretleri'nin öğütlerini bir kez daha okumanızı, içtenlikle tavsiye ediyorum.

Saygılarımla...

Prof.Dr.H.Güntekin Köksal

Pet Holding Yönetim Kurulu Başkanı

Güntekin Köksal kimdir?

Prof. Dr. Güntekin Köksal, 1974 yılında Pet Holding’i kurmadan önce, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nda (TPAO), üretim, sondaj, rezervuar, makina ve bakım bölümleri yöneticilikleri de dahil olmak üzere toplam 17 yıl çalışmıştır.

Avusturya Leoben Üniversitesi'nde Sondaj Mühendisliği ve Petrol Mühendisliği dallarında yüksek lisans yapan Dr. Köksal, 1990 yılında Pet Holding’in bir alt kuruluşu olarak kurduğu Petoil A.Ş. aracılığı ile, Azerbaycan, Kazakistan, Türkiye, Yemen ve Kuzey Irak’ta petrol arama ve üretim faaliyetlerinde bulunmuştur.

Köksal, aynı zamanda ROSTURK’un Başkanlığı (Rusya-Türkiye Ticaret ve Ekonomi Birliği); Türk-Alman Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin Onursal Üyeliği; Türk-Alman İşverenler Birliği Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği ve Türk-Alman Endüstri ve Ticaret Odası Kurucu Üyeliği görevlerini yürütmüştür.

Pet Şirketleri bugün Türkiye’nin pek çok bölgesinde ve Kuzey Irak’ta, dünyanın çok farklı ülkelerinden ve bölgelerinden ortaklıklar kurarak büyük bir cesaret ve başarıyla çalışmakta, her geçen sene faaliyet alanlarının ve aktivitelerinin ölçeğini genişletmektedir.

Pet Holding şirketleri

Petoil A.Ş.: 1990 yılında kurulan Petoil Petrol ve Petrol Ürünleri Uluslararası Arama ve İşletme A.Ş., doğrudan veya dolaylı şirketler aracılığı ile Kuzey Irak'ta 2 adet Petrol Arama ve Üretimi Lisansı bulunan özel bir petrol araştırma ve üretim şirketidir. Orta Doğu ve Asya'da daha önce hiçbir petrol firmasının girmediği bölge ve ülkelere ilk kez girerek, öncülük yapmış olma özelliğine sahiptir. 1992 yılında Azerbaycan'a ve 2002 yılında Kuzey Irak'a ilk giren özel şirket, Petoil'dir. Bunun yanında, Kazakistan, Yemen ve Türkiye'de de faaliyet göstermiştir.

Petma Ltd. Şti.: Petma, Mayıs 2010 tarihinde Pet Holding’in doğal taş ve madencilik faaliyetlerini yürütmek üzere kurulmuştur. Kasım 2010 tarihinde 200707933 ruhsat numaralı II. Grup (Doğaltaş – Mermer) işletme izni alınmıştır. Tokat ili, Turhal lçesi, Ulutepe Köyü’nde bulunan Petma Mermer Ocağı’nda gerekli tüm ön yatırımlar yapılmış ve Şubat 2011’de üretim faaliyetlerine başlanmıştır. Açık bej renkli, homojen ve yer yer ince kırmızı damarlı mermer bloklar üretilmektedir. Çıkarılan “Turnalit Bej” bloklar gerek iç pazarda, gerekse yurt dışı pazarda oldukça büyük bir ilgi ile karşılanmıştır.

Petkontur A.Ş.: 1989 yılında kurulan Petkontur, anahtar teslimi olarak yapımını üstlendiği 500 yataklı Novokuznetsk Genel Cerrahi Hastanesi inşaatı ile Sibirya’da ilk Türk şirketi olma özelliği taşımaktadır. Başta BDT ve Almanya olmak üzere, projelendirme safhasından anahtar teslimi sağlık kuruluşları (hastane, poliklinik, diyaliz merkezi, kür merkezi); sanayi tesisleri (deri, deri konfeksiyon, ekmek fabrikası, fındık işleme fabrikaları); konut kompleksleri, mahalleler, tarihi binaların onarım ve yenileme işlemleri (Dresden-HEPPENHEİM); tatil sitesi (Petya Tatil Sitesi) ve teknolojik inşaatlar yapmıştır.

Petya: Petkontur’un inşasını ve yönetimini üstlendiği Club Petya 74.000 m2’lik alan üzerine kurulu 44 apart, 61 villa, sosyal tesis ve yeşil alanları ile üye ve müşterilerine 1994 yılından bu yana Datça’da hizmet vermektedir. Mükemmel deniz manzarası, gün doğumu ve yeşil alanlara verilen önem ile doğanın içinde yaşama hissi veren Club Petya günümüzde nadir bulunabilen huzuru misafirlerine sunmaktadır.

Ottoman Life Ltd. Şti.:  Ottoman Life, Akdeniz ve Ege’de proje geliştirmek, arsa geliştirmek ve inşaat yapmak üzere kurulmuştur. 2007 yılında tamamlanan, Bodrum, Turgutries’de bulunan 57 konutluk lüks konutların satışını tamamlamıştır. Yine bu bölgede üzerinde proje geliştirilebilecek çeşitli arsa yatırımları bulunmakta ve yeni yatırımlar yapmaya devam etmektedir.

Pet Gayrimenkul Ltd. Şti.: Pet Holding’in Türkiye genelinde farklı bölgelerde bulunan arsa yatırımlarını kontrol etmek, değerlendirmek ve yatırım yapmak üzere kurulmuştur.

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 886 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Haber

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun Fakıbaba, köyüne geri dönen çiftçi ailelere 300 damızlık koyun ile maaş verileceğini açıkladı

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor Uymayanlar hakkında 25 bin TL'den 1 milyon TL'ye kadar idari para cezası uygulanacak.

Seçime Girecek Partiler Açıklandı

Seçime Girecek Partiler Açıklandı İyi Parti listede yok

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar?

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar? Kış lastiği uygulaması 1 Aralık-1 Nisan arasında uygulanacak.

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası Sarma sigara satana, bulundurana ve nakledene 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss