Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Zeytinburnu'nda patlama: 3 ölü
13 Temmuz 2014, 02:09

Zeytinburnu'nda patlama: 3 ölü

Bir imalathanede meydana gelen patlamada 11 kişi yaralandı

Zeytinburnu'nda patlama: 3 ölü

İstanbul’un Zeytinburnu ilçesindeki bir imalathanede meydana gelen patlamada 11 kişi yaralandı. Akşam saatlerinde ise, patlamanın olduğu binanın enkazından 3 cesedinin çıkarıldığı haberi geldi.

İstanbul öğle saatlerinde şiddetli bir patlamaya sahne oldu.

Zeytinburnu ilçesinde Mithatpaşa tramvay durağı yakınında bulunan 4 katlı bir apartmanın giriş katında saat 12.00 sıralarında şiddetli bir patlama yaşandı.

Bir ambalaj imalathanesinde meydana gelen patlama sonrasında ortalık adeta savaş alanına döndü.

Paniğe neden olan patlamanın ardından bölgeye çok sayıda polis, itfaiye ve ambulans ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri, patlamanın ardından çıkan yangına müdahale etti.

3 KİŞİ

ÖLDÜ, 11 KİŞİ YARALANDI

Patlamada binada bulunan ve yoldan geçenlerin de aralarında olduğu 11 kişi yaralandı.

Akşam saatlerinde ise patlamanın olduğu bina enkazından 3 kişinin cesedinin çıkarıldığı haberi geldi.

Ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı.

Yaralananların isimleri şöyle; Abbas Boramant, Ayhan Işık, Serdar Topuz, Abdullah Kabasakal, Yunus Pazarcıklı, Aybüke Şevkan, Birol Üstün, Faruk Kondova, Hüseyin Akarsu.

İtfaiye ekipleri, patlamanın olduğu bina ile yandaki binalarda oturanları da tahliye etti. Yoğun dumandan etkilenen Oktay Akçay isimli bir itfaiyeci de hastaneye kaldırıldı.

HAMİLE KADIN AŞAĞIYA ATLADI

Öte yandan, binanın birinci katında oturan 8,5 aylık hamile olduğu belirtilen Ayşe Akıllı isimli bir kadın, yaşadığı panik nedeniyle balkondan aşağıya atladı. Yaralanan kadın da hastanede tedavi altına alındı.

Patlama sırasında yaralanarak tedavi altına alınan ve birkaç gün daha hastanede müşahede altında kalacağı bilgisi verilen 8,5 aylık hamile hostes Ayşe Akıllı (28) ve bebeğinin durumunun ise iyi olduğu öğrenildi.

OLAY ANINDA İNTERNET KAFEDEYDİ

Taburcu olan Yunus Pazarcık ise olay sırasında bir internet kafede olduğunu belirterek “Her şey çok kısa bir süre içerisinde oldu. Patlamanın şiddeti çok yüksekti. Ne olduğunu anlamadık, her şey çok kısa bir süre içersinde gelişti. Küt diye bir ses geldi, camlar falan patladı ve her şey üzerimize geldi" diye konuştu.

DOKTOR: HAYATİ TEHLİKELERİ YOK

Hastanenin acil bölümü hekimi doktor Türkan Kasabalı, ilk etapta hastaneye gelen 4 yaralının olduğunu söyleyerek, “Bir tanesinin durumu daha ağırdı onu Samatya'daki hastaneye sevk etmek durumunda kaldık. Diğer hastaların zaten hepsine müdahale ettik. Hiçbirinin hayati tehlikesi yok" dedi.

Yaralı hamile kadının durumu hakkında ise, "Şuan için görünen herhangi bir sıkıntısı yok ama gözetim altında tutuyoruz. Hayati riski yok" diye konuştu.

HAMİLE KADININ BALKONDAN ATLAMA ANI BÖYLE KAYDEDİLDİ -video-

http://www.mynet.com/tv/mynet-haber-izle-zeytinburnunda-patlama-hamile-kadin-balkondan-at-vid-1944734/

KAYIP İDDİASI

Öte yandan, bir kadının enkazda mahsur kaldığı öne sürüldü. Ekiplerin, enkaz kaldırma çalışması devam ediyor.

BİNA VE ARAÇLARDA HASAR VAR

Şiddetli patlamada çevredeki binalar ve caddede bulanan bazı araçlar da hasar gördü.

Bu arada, binadan çıkan kara dumanlar, çevredeki birçok yerden de görüldü.

ARBEDE YAŞANDI

Bölgeyi güvenlik koridoruna alan polis ekipleri, vatandaşları caddeden uzaklaştırdı. Binada yakınları olan bazı vatandaşlar, içeri girmeye çalıştı. Polisin bu kişilere engel olmaya çalışması nedeniyle arbede yaşandı.

Patlama nedeniyle Zeytinburnu'da tramvay seferleri de yapılamadı.

''BOMBA PATLAMASI GİBİYDİ''

İlk müdahaleyi 5-6 tane yangın tüpüyle kendisinin yaptığını belirten bir vatandaş, “Doğalgaz değil bomba patlaması gibiydi. Marketin içerisindeydik. Bir anda büyük bir patlama oldu dışarıya çıktığımızda içerideki eşyalar hala dışarı fırlıyordu. Hamile bir bayanın da çevredekilerin yardımıyla çıktığını ve yanan bir arabaya patlamasın diye yangın tüpüyle müdahale edildiğini gördüm. İçeride aynı dükkanda 2-3 kişinin olduğunu söylüyorlar. Birinci kattan atlayan hamile bayan dışında binadan çıkan olduğunu görmedik.” ifadelerini kullandı.

VALİ: TERÖR SALDIRISI DEĞİL

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Zeytinburnu'da meydana gelen patlamanın gaz sıkışması ya da tüp gaz patlamasından kaynaklandığını belirterek, olayda biri ağır 8 kişinin yaralandığını bildirdi.

Vali Mutlu, herhangi bir terör saldırısının söz konusu olmadığını vurguladı. Patlamanın nedenine ilişkin incelemelerin sürdüğünü kaydeden Mutlu, ilk belirlemelere göre, patlamaya gaz sıkışması ya da tüp gaz patlamasının neden olduğunu ifade etti.

İGDAŞ: DOĞALGAZ DEĞİL

Zeytinburnu'ndaki patlamanın sebebiyle ilgili "doğalgaz sıkışması" iddiaları üzerine İGDAŞ açıklama yaptı. İGDAŞ'tan yapılan açıklamada "Olayın olduğu yerde doğalgaz hattı yok. Dolayısıyla patlama doğalgaz sıkışmasından kaynaklanmamaktadır" denildi.

'Burada bu kaçıncı patlama?'

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Zeytinburnu'nda patlamanın olduğu yerde incelemelerde bulundu.

Yaralılar ve patlama hakkında bilgi veren Salıcı, şunları söyledi:

"Yaralılardan biri hamile Ayşe Akıllı... Ayşe Akıllı camdan atlamak istemiş. Bunu gören aşağıdaki bazı vatandaşlar çarşaf gererek aşağıya atlamasını sağlamışlar. Akılı hemen hastaneye kaldırıldı, öğrendiğimize göre durumu iyi... Binadaki bir diğer kadın Güray Coşkun... Onda da bir yaralanma yok

 Patlamanın dışa dönük olduğu ve yoldan geçen vatandaşların yaralandığını öğrendik.

Zeytinburnu'nda bu kaçıncı patlama... Davutpaşa'da daha önceki yıllarda patlama oldu. Burada işyerlerinin denetlenmesiyle ilgili bir sıkıntı olduğu ortada..."

haberler

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 649 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Haber

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun Fakıbaba, köyüne geri dönen çiftçi ailelere 300 damızlık koyun ile maaş verileceğini açıkladı

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor Uymayanlar hakkında 25 bin TL'den 1 milyon TL'ye kadar idari para cezası uygulanacak.

Seçime Girecek Partiler Açıklandı

Seçime Girecek Partiler Açıklandı İyi Parti listede yok

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar?

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar? Kış lastiği uygulaması 1 Aralık-1 Nisan arasında uygulanacak.

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası Sarma sigara satana, bulundurana ve nakledene 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss