Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
O Dünyanın En Uzun Kızı
10 Temmuz 2014, 13:35

O Dünyanın En Uzun Kızı

Dünyanın 18 yaş altı en uzun boylu genç kızı

O Dünyanın En Uzun Kızı

Guinness Rekorlar Kitabı'na dünyanın 18 yaş altı en uzun boylu genç kızı olarak giren 2,13 metrelik boyundaki Weaver sendromu hastası Rümeysa Gelgi, birçok ilki yaşadığı ameliyatlar sonrası hayallerinin gerçekleşebileceğine olan inancı daha da arttı. İri bebek olarak 5 kilo 900 gram ağırlığında ve 59 santimetre olarak doğan Gelgi'ye 2 aylıkken kalbinde delik olduğu söylendi. Boyu ve kilosu hızla artan Rümeysa, 26 kiloya ulaştığı 1 yaşında kalp ameliyatı geçirdi.

Hızlı büyüme nedeniyle kasları zayıf kalan ve yürüyemeyen genç kız, yatılı olarak aldığı 5 aylık fizik tedavi süreci sonrası Walker yürüme aleti yardımıyla, 4 aylık bir tedaviden sonra ise koltuk değneğiyle yürümeye başladı. Böylece Walkerle ilk kez 5 yaşında yürümeye başlayan Rümeysa'nın 6 yaşında büyümesinin durdurulması amacıyla tedaviye başlandı. 6 yaşındayken boyu 1 metre 76 santimetre, ağırlığı ise yaklaşık 65 kilogram olan Gelgi, 11 yaşında 2 metre 5 santimetreye, 17 yaşında ise 2,13 metreye ulaşarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.

İyi derecede bildiği İngilizcesi sayesinde yetkililerle yazışarak dünyanın 18 yaş altı en uzun boylu genç kızı olarak adını Guinness Rekorlar Kitabı'na yazdıran Gelgi, başka birine bağımlı kalmadan istediği yerleri gezebilmenin hayalini kuruyor. Gelgi, her zaman Guinness Rekorlar Kitabında olmayı hayal ettiğini ve bunu başardığını söyledi.

Son yıllara kadar bu hayalinin gerçekleşeceğine inanmadığını belirten Gelgi, "2012'de internette araştırma yaparken Guinness'te en son rekoru olan kızın 2 metre 8 santimetre boyunda olduğunu gördüm. Ben o sıralarda 2 metre 10 santimetre boyundaydım ve 'o rekoru alabilirim' düşüncesiyle başvuru yaptım" dedi.

Yaklaşık 3 ay sonra kendisine cevap geldiğini ve Guinness yetkilileriyle yazışmalara başladığını ifade eden Gelgi, 2013'ün Aralık ayında yetkililerin kendisini Guinness Rekorlar Kitabı Türkiye Temsilcisi ve Hakemi Şeyda Subaşı Gemici'ye yönlendirdiğini bildirdi. 19 Mart 2014'te Guinness Hakemi Gemici'nin doktorlarla evinde boyunu ölçtüklerini aktaran Gelgi, yaklaşık 1 ay sonra rekorunun resmen onaylandığı haberinin geldiğini söyledi. 

İlkokulu evde eğitim hizmetiyle tamamlayarak açık lisede eğitim hayatına devam eden Gelgi, üniversiteyi ve ardından yüksek lisansı bitirmeyi hedeflediğini anlattı. Gelgi, iyi bir eğitim kariyerinin olmasını istediğini dile getirerek, "Bunun yanında en büyük hedeflerimden birisi sağlığımı düzeltip biraz daha bağımsız olabilmek. Tabiki başka hayallerim de var. İyi bir işimin olması ve bağımsız olarak orada çalışabilmek en büyük hedeflerim arasında. 

Sağlığım el verdiği sürece yurt dışına gitmeyi de çok istiyorum. Omurilik ameliyatından sonra hayallerimin gerçekleşme imkanının olabileceğini fark ettim. Daha önce bunların hepsi hayaldi, şimdi biraz daha gerçeğe yakın. Bu ameliyatın benim için hayati önemi vardı, hayallerim için çok önemliydi. Ameliyatı olduğum için çok mutluyum" şeklinde konuştu. Hareket kısıtlılığı nedeniyle insanlara özellikle de annesine bağımlı yaşadığını vurgulayan Gelgi, bedensel engeli nedeniyle tekerlekli sandalye kullandığını ve istediği her yere gidemediğini ifade etti.

Gelgi, dışarıya ilk çıktığı sıralarda insanların kendisine değişik gözle baktığı için üzüldüğünü anlatarak, zamanla bunu umursamadığını kaydetti. 

mynet

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 2751 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Haber

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun Fakıbaba, köyüne geri dönen çiftçi ailelere 300 damızlık koyun ile maaş verileceğini açıkladı

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor Uymayanlar hakkında 25 bin TL'den 1 milyon TL'ye kadar idari para cezası uygulanacak.

Seçime Girecek Partiler Açıklandı

Seçime Girecek Partiler Açıklandı İyi Parti listede yok

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar?

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar? Kış lastiği uygulaması 1 Aralık-1 Nisan arasında uygulanacak.

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası Sarma sigara satana, bulundurana ve nakledene 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss