Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mobbing de yaparım,kariyer de! kitabı yayında
05 Temmuz 2014, 02:48

Mobbing de yaparım,kariyer de! kitabı yayında

Psikolojik saldırı ve psikolojik terörün el kitabı "Mobbing de yaparım,kariyer de! " kitabı yayınlandı

Mobbing de yaparım,kariyer de! kitabı yayında

Mobbing bir toplulukta veya bir kuruluşta yer alan kişileri alt-üst ilişkileri, görev ve yetkilerine göre sınıflandıran sistemlerde,zayıf bir kontrolün olduğu örgütlerde güçlünün altta kalanlara psikolojik yollardan baskı yapmasıdır.

Son dönemde sosyoloji ve hukuk başta olmak üzere çeşitli alanlarda disiplinler ararası çalışılan bir konu haline gelmiştir.

Mobbing sözcüğü önceleri çocukların birbiyle olan zorbalık ilişkilerini tanımlamakta kullanılmıştır. İşyerlerinde de 1950-1960’lı yıllarda yapılan araştırmalar mobbingin sadece çocuklar arasında yaşanmadığını ortaya koymuştur. Mobbing, kökü Latince olan ve bir kimseyi sıkıştırmak, bunaltmak ve taciz etmek anlamında bir sözcüktür. Çoğunlukla işyerlerin de bazen bir kişinin, bazen bir grubun, bir çalışan üzerinde uzun bir süre yani aylar ve yıllar boyu, sistematik bir baskı uygulamalarıdır.

Mobbing Duygusal bir saldırıdır. Kişinin saygısız ve zararlı bir davranışın hedefi olmasıyla başlar. İşverenin İma, alay ve karşısındakinin toplumsal itibarını düşürme gibi saldırgan bir ortam yaratarak onu işten çıkmaya zorlamasıdır.

Kişiye yönelik, yaş, ırk, cinsiyet gibi herhangi bir ayrımcılık olmadan, taciz, rahatsız etme ve kötü davranış yoluyla herhangi bir kişiye yönelen saldırganlıktır. Kişiyi iş yaşamından dışlamak amacıyla kasıtlı olarak yapılır.

İş hayatımda bir şeyler yaşıyordum ve yaşadığımın ne olduğunun farkında değildim.Bir gün bir çalışma arkadaşım senin bu yaşadıklarına mobbing denir dedi.Araştırmalarıma başladım yazılar,makaleler, gazeteler ve kitaplar okudum.

Yine bi aralar mobbingle ilgili bir kitap elime geçti. Mobbing adında bir kitaptan bir kaç satır ya da bir kaç sayfa okumaya devam ettim. Derken bir gün, bir kitap çektim, açtım ve kalakaldım. Bir kaç paragraf okudum. Sonra çöplükte altın bulmuş gibi kitabı masaya götürdüm. cümleler sayfada yuvarlanıyorlardı, kayıyorlardı. her cümlenin kendine özgü bir büyüsü vardı.

Sıcaktan bunalıp kendini denizin sularına bırakan insanlar gibi bende kendimi salıverdim kitabın sayfalarının arasına.Galiba okumakta yetmedi şimdi bende bir şeyler yazıverdim.

Yeter, şimdi kitap sizin…

Erhan SARICA 24 MART'14 Mağusa/KIBRIS

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 856 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Kültür-Sanat-Edebiyat

İsrafil Köse'yi kaybettik

İsrafil Köse'yi kaybettik İsrafil Köse,bu sabah hayatını kaybetti

Onur ödülü verilecek

Onur ödülü verilecek Kadir İnanır'a 21.Türkiye Almanya Film Festivalinin Onur Ödülü verilecek

Şair Gülten Akın (82) yaşama veda etti

Şair Gülten Akın (82) yaşama veda etti Türkçe'nin incelikli şairi Gülten Akın aramızdan ayrıldı.

Giresun Şehir Tiyatrosu ödüle doymuyor

Giresun Şehir Tiyatrosu ödüle doymuyor Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu Samsun yolcusu

Memduh Ün öldü

Memduh Ün öldü Giresun'lu hemşerimiz Fatma Girik Şokta!

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss