Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sandık temsilcileri bile oy vermemiş
31 Mayıs 2014, 02:54

Sandık temsilcileri bile oy vermemiş

30 Büyükşehirde 8 Bin 236 Sandıkta CHP'ye Hiç Oy Çıkmadı

Sandık temsilcileri bile oy vermemiş

Üyesi Olan Sandıkta Oy Alamayınca Üyesini Düşürüyor

CHP Genel Merkezi 30 Mart yerel seçimlerinde yurt çapında sıfır çektiği sandıkların hesabını soruyor. Trabzon’da 18 sandıktan sıfır oyu çıktığı öğrenilirken, CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan, olayın genelde Doğu ilçelerinde yaşandığını söyledi. Karan, “18 sandıkta da sandık temsilcilerimiz vardı. Oy vermeyenin istifasını istiyoruz” dedi.

30 Büyükşehirde 8 Bin 236 Sandıkta CHP’ye Hiç Oy Çıkmadı

YSK verilerine göre CHP, Türkiye genelinde yalnızca Aydın ve Muğla’daki tüm sandıklardan oy aldı. CHP’ye hiç oy çıkmayan sandık sayısı Konya’da 401, Kahramanmaraş’ta 333, Malatya’da 125, Samsun’da 77, Kayseri’de 53, Balıkesir’de 42, Sakarya’da 31, Gaziantep’te 25, Adana’da 22, Trabzon, Hatay, Bursa, Manisa’da ise 18 sandık oldu.

CHP, 30 Mart yerel seçimlerinde sıfır çektiği sandıklarla ilgili çalışma başlattı. Trabzon’da 18 sandıktan sıfır oyun çıktığı öğrenilirken CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz karan, “Genelde doğudaki ilçelerde oldu. O sandığa kayıtlı üyeleri tespit etmeye çalışıyoruz. Oy vermeyenin istifasını istiyoruz” dedi.

CHP’de Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir süre önce örgüte verdiği talimat doğrultusunda, 30 Mart seçimlerinde oy çıkmayan sandıklara yönelik yeni bir örgütlenme yöntemi üzerinde çalışmalara başlandı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verilerinden alınan bilgilere göre, CHP’ye oy çıkmayan sandıklar 30 büyükşehirde 8 bin 236’yı buldu.

2 KENTTE BOŞ YOK

YSK verilerine göre CHP, Aydın ve Muğla’daki tüm sandıklardan oy aldı. Antalya, Denizli ve Tekirdağ’da birer sandıktan CHP’ye oy çıkmazken, Kocaeli’de iki, Mersin’de 5, Eskişehir ve Ordu’da 7 sandıktan CHP oy alamadı.

Oy alınamayan sandık sayısı Adana’da 22, Balıkesir’de 42, Bursa’da 18, Gaziantep’te 25, Hatay’da 18, Kayseri’de 53, Konya’da 401, Malatya’da 125, Manisa’da 18, Kahramanmaraş’ta 333, Sakarya’da 31, Samsun’da 77 ve Trabzon’da 18 olarak kayıtlara geçti.

KARAN: ÇALIŞMA YAPIYORUZ

CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan, sandıklarla ilgili çalışmanın sürdüğünü ve gerekli bilgileri genel merkezle paylaştıklarını belirterek, “Doğrudur Trabzon’da 18 sandıkta sıfır oy aldık. Ancak bu sandıklar başkanlık için değil, belediye meclis üyeliklerinde oldu bu. Sıfır oy aldığımız sandıkları da tespit ettik, kayıtlı üye sayımızdan az oy aldığımız sandıkları da tespit ettik. Bunları da genel merkeze gönderdik. Örneğin bir sandıkta bir üyemiz var ve bize oy çıkmadı. Onun üyeliğini hemen düşürüyoruz. Ama 15 üye var, 14 oy aldınız. O bir kişiyi tespit etmek zor. Veya kayıtlı olan üye şehir dışına gidiyor, oy kullanamıyor. Böyle olan da oldu. Naklini aldıran oldu. Ama bu 18 sandıkta da sandık temsilcileri vardı” dedi.

günebakış

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 973 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Siyaset

Kılıçdaroğlu: "Ambulanstaki video kaydını hangi güç sildirdi?"

Kılıçdaroğlu: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Rabia Naz'ın şüpheli ölümü sonrası yaşananl...

AKP'li Nurettin Canikli'den Rabia Naz'ın babasına dava!

AKP'li Nurettin Canikli'den Rabia Naz'ın babasına dava! Rabia Naz cinayetinin üstünü örtmekle suçlanan AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, Rabia Naz'ın babas...

Kesin seçim sonuçları açıklandı

Kesin seçim sonuçları açıklandı 7 Haziran 2015 genel seçimi kesin sonuçlarını YSK Başkanı Sadi Güven açıkladı

Alçelik;"Ülke ekonomisi çıkmaza sürüklenmiştir"

Alçelik; Yrd.Doç.Dr.Turhan Alçelik Saadeti AKP'de buldu!

Gurbetçiler oy kullanmaya başladı

Gurbetçiler oy kullanmaya başladı Türk seçmenler, 25.Dönem Milletvekili Genel Seçimi için bugün sandık başına gitmeye başladı

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss