Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İşte o madenin sahibi şirket
14 Mayıs 2014, 13:31

İşte o madenin sahibi şirket

Maden,Soma Holding'in iştiraki Soma Kömür İşletmeleri'ne ait

İşte o madenin sahibi şirket

Soma'da yaşanan ve şimdilik 200'den fazla maden işçisinin hayatını kaybetmesine neden olan facianın meydana geldiği maden, Soma Holding'in iştiraki Soma Kömür İşletmeleri'ne ait.

Manisa'nın Soma ilçesinde Türkiye'nin en büyük maden felaketlerinden biri yaşandı. Soma'nın Eynez Bölgesi'nde yüzlerce işçinin hayatını kaybettiği maden kazasının yaşandığı maden ocağının Soma Holding'e bağlı Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. ait olduğu kaydedildi. Soma Holding'in sahibi ise Jeoloji Mühendisi Alp Gürkan.

Soma Kömür İşletmeciliği, faaliyetine, 1984 yılında, devir aldığı Geventepe sahasında kömür çıkartarak başladı. 2005 yılında Geventepe sahası genişleten Soma Kömür İşletmeleri A.Ş., Soma'daki 18 milyon ton kömür rezervine sahip ocaklarının işletmesini, 2005 yılında Türkiye Kömür İşletmeleri'nden (TKİ) rödovans (kömür payı) karşılığında devraldı.

KAÇ KİŞİ ÇALIŞIYOR?

Şirket, kendi veb sitesine koyduğu açıklamada bu genişlemeyle birlikte, "büyük yeraltı hazırlıkları ve makine ekipman yatırımları ile 6 ay gibi kısa sürede kömür üretimi 2,5 kat artarak, aylık ortalama 150 bin ton, daha sonraki dönemde ise 250 bin ton seviyelerine çıkarıldığını" belirtiyor.

Eynez maden sahasının 15 milyon ton kömür rezervi ve yıllık 2.5 milyon ton üretim kapasitesi var. Soma kömür işletmeleri, halihazırda, 5 bini yeraltı olmak üzere 5 bin 550 kişi istihdam ediyor.

O maden ocağının sahibi bakın neler söylemişti

Soma’da maden ocağında yaşanan iş cinayetinde içeride bulunan 787 işçiden, 205 işçinin öldüğü, 80 işçinin yaralı olarak kurtulduğu bildirildi.

Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan, herhangi bir kaza anında 500 işçinin 20 gün süreyle yeraltında yeme-içme ihtiyacını karşılayacağı ve dışarıyla oksijen bağlantısının kurulacağı ‘Yaşam Odaları’ oluşturduklarını söylemişti.

Alp Gürkan; Merzifon Çeltik’te 30 yıl süreyle işletecekleri sahada, 1 milyon 250 bin tonluk üretim ve 1500 kişilik istihdam hedeflediklerini, kurulacak santralin bölgedeki rezerve bağlı olarak 270 Megawatt veya 405 Megawatt gücünde olacağını belirterek “Yeni santral, dünyada en son geliştirilen ve temiz enerji üretimi sağlayan ‘Akışkan Yatak Teknolojisi’ne göre kurulacak. Zaten Soma’daki madenimizde de patlama riski bulunan metan gazını sürekli kontrol altında tutuyoruz. Herhangi bir kaza anında 500 işçinin 20 gün süreyle yeraltında yeme-içme ihtiyacını karşılayacak, dışarıyla oksijen bağlantısının kurulduğu ‘Yaşam Odaları’ oluşturduk” demişti.

İşte Alp Gürkan'ın o açıklamaları:

İzle 

Odatv.com

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 711 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Af Yasası Çıktı

Af Yasası Çıktı Yaklaşık 100 bin kişi tahliye olacak.

Yaşasın 8 Mart

Yaşasın 8 Mart Bize diyorlar ki,

Ad/Soyadını değiştirmek isteyenler 1 hafta kaldı

Ad/Soyadını değiştirmek isteyenler 1 hafta kaldı Ad ve soyadlardaki yanlış yazımlar mahkeme kararı olmaksızın değiştirilmesi süreci devam ediyor.

23 Nisan Sadece Tören Değildir

23 Nisan Sadece Tören Değildir Çocukların Yaşadığı Ağır Sorunlara Kalıcı Çözümler Üretilmelidir!

İşte referandumun oy pusulaları

İşte referandumun oy pusulaları Türkiye'de ise seçmenler 16 Nisan'da sandık başında olacak.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss