Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sol Cephe 1 Mayıs'a çağrı yaptı
25 Nisan 2014, 03:53

Sol Cephe 1 Mayıs'a çağrı yaptı

Sol Cephe; 1 Mayıs'ta alanlara,AKP'den hesap sormaya...

Sol Cephe: 1 Mayıs'ta alanlara,AKP'den hesap sormaya..

Sol Cephe yaklaşan 1 Mayıs'a çağrı yaptı.1 Mayıs'ta alanlara,AKP'den hesap sormaya başlıklı açıklamada İstanbul'da 1 Mayıs alanının Taksim olduğu belirtildi...


Sol Cephe yaklaşan 1 Mayıs'a çağrı yaptı. 1 Mayıs'ta alanlara, AKP'den hesap sormaya başlıklı açıklamada İstanbul'da 1 Mayıs alanının Taksim olduğu belirtildi. Çağrıda ayrıca Sol Cephe'nin ülke sathında katılacağı, yerel mitinglerin en güçlü olacak sayılara ulaşmak kaygısı ile planlanması gerektiği dile getirildi.

Sol Cephe'nin açıklaması şu şekilde:

1 Mayıs'ta alanlara, AKP’den hesap sormaya

Yerel seçimlerin ardından 1 Mayıs'a gidiyoruz. Yakın tarihin en şaibeli seçimi olan 30 Mart'tan birinci parti olarak çıkmak AKP açısından zafer değildir. AKP gayrimeşru bir yapıdır. Cinayetten hırsızlığa, katliamdan savaş kışkırtıcılığına, rüşvetten anayasa ihlaline kadar sayısız suçun sorumlusudur.

1 Mayıs'ta AKP'nin suratına suçları haykırılmalıdır.

AKP suçlarının ve ülkeyi bir krizin içine yuvarlamış olmasının kaynağı, bu partinin Türkiye'ye biçmek istediği giysidir. Türkiye en azından geçtiğimiz Haziran'dan bu yana, yobazlığı, sömürüyü, aşağılanmayı, kadın düşmanlığını, diktatörlüğü, emperyalizme hizmeti reddetmektedir.

1 Mayıs'ta AKP'ye “bu daha başlangıç, mücadeleye devam” denecektir.

AKP zafer kazanmadığı için, halktan korktuğu için Taksim tartışmasını bir saplantıya dönüştürmüş bulunuyor. Başbakanın meydan okumaları karşısında İstanbul kutlamalarının merkezi kuşkusuz Taksim 1 Mayıs alanı olmalıdır. Sol Cephe İstanbullu emekçilere ve yakın kentlerde yaşayan halkımıza şunu hatırlatmayı görev bilir: İstanbul 1 Mayıs'ının devlet terörüne sahne olmaktan çıkartılabilmesinin tek koşulu kitlesellik olacaktır. AKP'nin bile elini kaldırmaya cesaret edemeyeceği bir kitlesellik!

Gericiliğe, emperyalizme karşı, bu daha başlangıç sloganının özgüveniyle tüm ülkede alanları dolduran, tehditlerin, saldırıların caydıramadığı milyonlar, on milyonlar diktatörlüğün sonunu yakınlaştıracaktır. 1 Mayıs AKP'ye kapıyı göstermenin zamanıdır.

Diktatörlüğün bugüne dek defedilememesinin nedeni bellidir. Mücadele eden, çocuklarını ölüme yollarken bile azmini yitirmeyen halkımız örgütsüzdür. Sol Cephe 1 Mayıs hazırlıklarında, kutlamalarda ve işçilerin, emekçilerin bayramının ertesinde halkımızı örgütlenmeye çağırmaktadır.

1 Mayıs 2014'te Sol Cephe ülke sathında kutlamalara katılacaktır. Sol Cephe olarak çağrımız, mitinglerin yerel düzeyde aşırı bölünmesinden kaçınılması yönündedir. Her bir kutlama, en güçlü olabileceği sayılara ulaşmak üzere bölgeler düzeyinde gerçekleştirilmelidir. Sol Cephe'nin mitinglere katılım biçimine her yerellikteki Meclisleri karar verecektir.

1 Mayıs'ta alanlara!

Faşizme karşı omuz omuza!

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 494 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Af Yasası Çıktı

Af Yasası Çıktı Yaklaşık 100 bin kişi tahliye olacak.

Yaşasın 8 Mart

Yaşasın 8 Mart Bize diyorlar ki,

Ad/Soyadını değiştirmek isteyenler 1 hafta kaldı

Ad/Soyadını değiştirmek isteyenler 1 hafta kaldı Ad ve soyadlardaki yanlış yazımlar mahkeme kararı olmaksızın değiştirilmesi süreci devam ediyor.

23 Nisan Sadece Tören Değildir

23 Nisan Sadece Tören Değildir Çocukların Yaşadığı Ağır Sorunlara Kalıcı Çözümler Üretilmelidir!

İşte referandumun oy pusulaları

İşte referandumun oy pusulaları Türkiye'de ise seçmenler 16 Nisan'da sandık başında olacak.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss