Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Komünist başkanın ilk 15 günü
16 Nisan 2014, 09:11

Komünist başkanın ilk 15 günü

Maçoğlu,maaşının bir kısmını da öğrencilere burs olarak verecek

Komünist başkanın ilk 15 günü

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Dersim'in Ovacık ilçesinin komünistler tarafından yönetilecek olması kamuoyunda büyük bir heyacan yarattı. Maçoğlu'nun seçilmesinden bugüne geçen 15 günde komünistler Ovacık'ta nasıl bir belediyecilik pratiği sergileyeceklerine ilişkin önemli ipuçları verdi.

30 Mart'ta DHF ve TKP işbirliğiyle Dersim'in Ovacık ilçesinde belediye başkanlığını TKP listesinden seçime giren Mehmet Fatih Maçoğlu'nun kazanması büyük yankı uyandırdı. Komünistlerin yerel yönetimlerde nasıl bir pratik örgütleyeceği de kamuoyunda tartışılmaya başladı. İşte Ovacık'ın komünist başkanının 15 günlük performansı:

DHF-TKP ittifakıyla belediye başkanı seçilen Mehmet Fatih Maçoğlu, 2 Nisan 2014'te halkın yoğun ilgisiyle birlikte mazbatasını aldı. Maçoğlu, mazbatasını almasının ardından "Burada zaten herkes komünistti olması gereken oldu" dedi.

İlçe belediyesinin kazanılmasıyla basının yoğun ilgi gösterdiği Ovacık Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu, Vatan gazetesinden Kemal Göktaş'a verdiği röportajda ulaşımın ücretsiz olacağını ve suyun ucuzlayacağını söyledi. Maçoğlu, röportajında herkesi çadırlarıyla ovacığa beklediğini duyurdu.

Belediye Başkanı Maçoğlu aynı röportajda halkın kendi sözünü söyleyeceği devrimci halk meclislerinin kurulacağını ve bu meclislerin; mahalle komiteleri, gençlik komisyonları ve kadın komisyonlarından oluşacağını belirtti. Makamda oturmayı sevmeyen başkan, sürekli halkın içinde dolaşıyor. Sorunları dinliyor, halk meclislerini güçlendiriyor.

Sonuçların açıklanmasının ardından,Türkiye Komünist Partisi heyeti Ovacık Belediyesi'ni ziyaret etti.

Belediyenin makam aracı yerine kendi özel aracını kullanmayı tercih eden ve ilk iş olarak makam aracını satılığa çıkaran Maçoğlu,maaşının bir kısmını da öğrencilere burs olarak verecek.

"Asıl başarımız söz, yetki ve kararın halkta olmasıdır. Onu yapmadıktan sonra dışarıdan gelen kaynaklarla şehir değişse bile, psikolojik olarak toplumun algısı değişmeyecek ve bu çok anlamlı olmayacak" diyen Maçoğlu, bölgede ana dil olan Zazacanın unutulmaması için de kurslar açılacağını söyledi.

(soL- Haber Merkezi)

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 877 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Haber

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun Fakıbaba, köyüne geri dönen çiftçi ailelere 300 damızlık koyun ile maaş verileceğini açıkladı

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor Uymayanlar hakkında 25 bin TL'den 1 milyon TL'ye kadar idari para cezası uygulanacak.

Seçime Girecek Partiler Açıklandı

Seçime Girecek Partiler Açıklandı İyi Parti listede yok

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar?

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar? Kış lastiği uygulaması 1 Aralık-1 Nisan arasında uygulanacak.

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası Sarma sigara satana, bulundurana ve nakledene 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss