Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sudanlı kadından ağaçta eylem
14 Nisan 2014, 23:11

Sudanlı kadından ağaçta eylem

Onun başka tutunacak dalı yok

Sudanlı kadından ağaçta eylem

Almanya’da Sudanlı bir kadın,ülkenin mülteci politikasını çıktığı ağacın üzerinde protesto ediyor.

Berlin Kreuzberg’de bir parkta göçmenlerin kurduğu kamp, yetkililerle varılan anlaşma neticesinde söküldü.Sudanlı kadın sığınmacı Napuli Langa ise, Almanya’nın mülteci politikasını protesto için bir ağaca yerleşti. 25 yaşındaki sığınmacı, tüm çabalara karşın 5 gündür çıktığı ağaçtan aşağı inmiyor.

Almanya’ya gelen mültecilerin ülkenin mülteci politikasını protesto etmek amacıyla Berlin’deki Oranienplatz Meydanı’nda bulunan parkta kurdukları çadır ve barakaların yerel yönetimin kararıyla boşaltılmasının ardından Sudanlı Napuli Langa adlı kadın,parkta bulunan bir ağaca çıkarak eylemini sürdürdü.

Kadın battaniyeye sarılı olarak ağaçtan bekledi.

Almanya başkenti Berlin’in Kreuzberg semtinde, sığınma başvurusu yapan Afrikalıların kurduğu kamp, yetkililerle varılan anlaşma sonucu dağıtıldı.  Kamptaki Sudanlı bir genç kadın ise, Almanya’nın mülteci politikasını protesto için ağaçların üzerine tünedi.

18 aydır kamp kurarak sığınma hakkı talep eden göçmenlerin çoğu, Berlin Senatosu’yla yapılan anlaşma sonucu salı günü başka bir mekana gönderildi. Bazıları ise kararı tanımayarak protestolarla yıkıma direndi.

ONUR MÜCADELESİ

Kamp sakinlerinden 25 yaşındaki Sudanlı Napuli Langa, Berlin soğuğunda bir ağaçta sadece bir battaniyeyle kendine has protestosunu beş gündür sürdürüyor. Genç kadın tüm çabalara karşın inmeye ikna edilemedi. Hatta polis, kadına yaklaşılmasını, yiyecek ve su verilmesini yasakladı. “Onuru için verdiği mücadelede, ölene kadar olduğu yerde kalmaya kararlı” olduğunu söyleyen Langa, “Haklarım uğruna eylem yapmaktan mutluyum ve enerjim izin verdiği müddetçe burada kalacağım” diyor. Sudanlı kadın, Almanya’nın, özellikle Afrika’dan gelen göçmenlere uyguladığı, kendi deyimiyle ‘sömürgeci’ muameleyi böylece gözler önüne sereceğini söylüyor. 18 ay 200 kadar göçmenle kampta kalan Langa’ya destek için bazı göçmenler de açlık grevi başlattı.

GUARDIAN

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 615 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Dünya

Che'nin oğlu vefat etti

Che'nin oğlu vefat etti Che'nin oğlu Camilo Guevara yaşamını yitirdi

Devlet parasıyla çikolata alınca

Devlet parasıyla çikolata alınca İsveç'de devlet parasıyla yanlışlıkla çikolata alan Mona Sahlin,soluğu mahkemede aldı.

Berlusconi Vergi kaçırma suçundan hüküm giydi

Berlusconi Vergi kaçırma suçundan hüküm giydi İtalya eski başbakanı Silvio Berlusconi Vergi kaçırma suçundan hüküm giydi.

Kavgada kör etti,yargı gözünü çıkardı

Kavgada kör etti,yargı gözünü çıkardı Hamed'in cezası 1 Ağustos'ta infaz edildi

Tunus Kuran kurslarını kapatıyor!

Tunus Kuran kurslarını kapatıyor! Marzouk,Camiler ibadet için vardır; Suriye'ye cihat çağrısına veya Libya'daki terör kamplarına gençleri yaz...

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss