Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Barış Derneği: Türkiye savaş çetesinden kurtarılacaktır
12 Nisan 2014, 16:59

Barış Derneği: Türkiye savaş çetesinden kurtarılacaktır

ÇGD: Savaş planlarınızı da alın gidin...

Barış Derneği: Türkiye savaş çetesinden kurtarılacaktır...

Barış Derneği,yayınlanan ses kayıtlarıyla ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklamada ses kaydının Türkiye'nin bir suç şebekesinin eline düştüğünü gösterdiği vurgulanırken, "Bu hükümet üyelerinin emirlerinin herhangi bir meşruiyeti yoktur" sözlerine yer verildi.

Barış Derneği,yayınlanan ses kayıtlarıyla ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklamada ses kaydının Türkiye'nin bir suç şebekesinin eline düştüğünü gösterdiği vurgulanırken, "Bu hükümet üyelerinin emirlerinin herhangi bir meşruiyeti yoktur" sözlerine yer verildi.

Açıklama şu şekilde:

Türkiye savaş çetesinden kurtarılacaktır

Bugün yayınlanan ses kaydı Türkiye Cumhuriyeti'nin bir suç şebekesinin eline düştüğünün kanıtıdır. Dışişleri bakanı, MİT müsteşarı, yüksek sivil ve askeri bürokratlar, kafa kafaya vermiş, komşu bir ülkede her tür suçu işlemeye hazır bir çete olarak çalışıyorlar.

Suriye'de çatışmaların başladığı ilk andan bu yana Barış Derneği olayların emperyalist güdümlü bir provokasyon olduğunu ve AKP hükümetinin bu senaryoda başrol üstlendiğini iddia etti. Suriye halkıyla dayanışma içinde olduk ve Şam yönetiminin meşru iktidar olduğunu savunduk. AKP'nin girdiği yolun Türkiye'de El Kaide tehlikesi yarattığına işaret ettik. Yetkililerin savaş suçlusu olarak yargılanmaları gerektiği tezini Barış Derneği olarak ilk biz ortaya attık. Bu suçları rapor haline getirdik, yayınladık...

Barışseverlerin yaklaşımını kuşkuyla karşılayanlar, iddialarımızın az bile olduğunu görmüş olmalılar. Tamamen haklı çıktık.

AKP'nin savaş çetesi Türkiye'nin utancıdır. Bu utanç ancak adil bir yargılama ve cezalandırma ile temizlenebilir. Suçluların cezalandırılmasına halkımızın bütün komşularıyla yeniden tesis edeceği kardeşçe dayanışma eşlik edecektir.

Bugün ortaya çıkan ses kaydından sonra hükümetin gayrımeşru konumu bir kez daha açığa çıkmıştır. AKP hükümeti istifa etmelidir.

Bu hükümet üyelerinin emirlerinin herhangi bir meşruiyeti yoktur. Savaş kışkırtmaya dönük telaşlı kararlar alınması durumunda TSK'nın herhangi bir kademesi bu yöndeki talimatları uygulamamalı, suça daha fazla ortak olunmamalıdır.

Suçlularla işbirliği anlamına gelen bir yayıncılık yapan medya ise ayağını denk almalıdır.

Zira Ankara'nın savaş yanlısı politikalarının sonu artık görünmüştür.

Barış Derneği

ÇGD: Savaş planlarınızı da alın gidin...

Çağdaş Gazeteciler Derneği, Suriye'ye savaş planlarının yapıldığı iddia edilen ses kayıtlarının yayınlanmasının ardından bir açıklama yaptı.

Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Yönetim Kurulu açıklaması şu şekilde;

AKP, yalnızca ülkemizi değil, bulunduğumuz coğrafyayı da kana bulamaya karar vermiş görünüyor.

Kaynağı ve toplanma yöntemi belli olmayan kimi tapelerin ortaya saçılmasıyla birlikte ne kara günlerin içinden geçmiş olduğumuz bir kez daha ortaya çıktı.

AKP'nin, kendi çocuklarını bombalamaktan çekinmeyen bir iktidar olduğu, şüphe götürmeyecek şekilde belli oldu.

AKP hükümetinin medya üzerindeki baskıları ve ayak oyunları da bu yalan, rüşvet ve savaş oyunlarının bir parçası haline gelmiş durumda.

Sosyal paylaşım sitelerini ve ardından son olarak Cumhuriyet gazetesi örneğinde olduğu gibi gazetelerin internet sitelerini kapatan AKP hükümeti, belediyeler üzerinden dağıttığı ve elde ettiği rantın devamı için gözü kara şekilde provokasyonlara soyunuyor.

İfade özgürlüğü, halkın haber alma hakkı ve gazetecilerin güvenliği,AKP'nin saldırısı altında. Gezi Direnişi'nin ardından iyice dengesi bozulan AKP,habere, habercilere, haber yapma ve alma hakkına engel oluyor.

Bu tip uygulamaların benzerlerini tarih kitaplarından okuyoruz. Tabi ki bunları yapanları da.

AKP de basın tarihine, "eşi benzeri görülmemiş" bir dönem olarak geçmeyi çoktan başardı(!)

Çağdaş Gazeteciler Derneği olarak, AKP hükümetini, halkımızın canıyla ve ifade özgürlüğüyle oynamaktan , savaş kışkırtıcılından bir an önce vazgeçmeye, bu kara günlerin ancak örgütlü güçle atlatılabileceğinin bilinciyle de tüm meslektaşlarımızı, ÇGD çatısı altında örgütlenmeye çağırıyoruz.

Sevra Baklacı'dan savaş planları hakkında suç duyurusu…

TKP Defne Adayı Sevra Baklacı, savaş çıkarmak için plan yaptığı ortaya çıkan Davutoğlu, Fidan, Sinirlioğlu ve Güler hakkında Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

TKP Defne İlçesi Belediye Başkan Adayı Sevra Baklacı, dün internette yayımlanan ses kayıtlarında Suriye ile savaş çıkarmak için plan yapan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler ve olayla ilgisi tespit edilecek diğer şahıslar hakkında bugün suç duyurusunda bulundu. Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı’na bir dilekçe sunan Baklacı, ses kayıtlarında Türkiye ile Suriye arasında savaş çıkarmak için yaptıkları planların Anayasa’ya ve uluslararası hukuka aykırı olduğunu ayrıca şüphelilerin Meclis kararı olmadan ülkenin Suriye ile savaş haline getirilmesi ve Suriye devleti aleyhine asker toplama, silah sağlama suçlarını işlediklerini belirtti.

Baklacı suç duyurusunda şüphelilerin “Türkiye Büyük Millet Meclisinin Görev ve Yetkilerinin ihlali”, “Savaş Hali ve Silahlı Kuvvet Kullanılmasına İzin Verme maddesinin ihlali”, “Devlete karşı savaşa tahrik”, “Yabancı devlet aleyhine asker toplama”, “Silah sağlama”, “Görevi kötüye kullanma” ve resen tespit edilecek diğer suçları işlediklerini kaydetti.

Savaş çıkarmak için toplantı yaptılar

İnternette dün yayımlanan iki ayrı ortam dinlemesi kaydında, bir toplantıda bir araya gelen Ahmet Davutoğlu, Hakan Fidan, Feridun Sinirlioğlu ve Orgeneral Yaşar Güler olduğu iddia edilen kişiler, Süleyman Şah Türbesi’ne bir saldırı düzenlemek, Suriye topraklarından Türkiye’ye füze attırarak savaş gerekçesi yaratmak üzere plan yapıyorlar. Kayıtlarda Suriye’ye karşı silahlı gruplar oluşturulması ve cihatçılara silah-teçhizat gönderilmesi de konuşuluyor.

soL haber

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 533 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Haber

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun Fakıbaba, köyüne geri dönen çiftçi ailelere 300 damızlık koyun ile maaş verileceğini açıkladı

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor Uymayanlar hakkında 25 bin TL'den 1 milyon TL'ye kadar idari para cezası uygulanacak.

Seçime Girecek Partiler Açıklandı

Seçime Girecek Partiler Açıklandı İyi Parti listede yok

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar?

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar? Kış lastiği uygulaması 1 Aralık-1 Nisan arasında uygulanacak.

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası Sarma sigara satana, bulundurana ve nakledene 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss