Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Polis eşleri özlük hakları için yürüdü
11 Nisan 2014, 05:43

Polis eşleri özlük hakları için yürüdü

Problemlerimize devlet yetkililerince çözüm üretilmesi istiyoruz

Polis eşleri özlük hakları için yürüdü

Polis eşlerinden,"Mustafa Kemal'in polisleriyiz" "Polis laikktir,laik kalacak" sloganı

İZMİR'de Türk Polis Teşkilatı'nın 169'uncu kuruluş yıldönümü kutlamalarının ardından,bu kez polis eşleri,sokağa çıktı ve yürüyüş yaptı.

Polis eşleri, "Mustafa Kemal'in polisleriyiz", "Polise uzanan eller kırılsın", "Polis laikktir, laik kalacak" sloganları attı.

Törenlerin yapıldığı Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 50 polis eşi ve çocuğu,Konak Meydanı'na kadar yürüdü. Büyük bir Türk bayrığı da taşıyan kadınlar, sık sık "Mustafa Kemal'in polisleriyiz', "Polise uzanan eller kırılsın", "Polise hak ver, biraz kulak ver" "Polise özlük hakları istiyoruz", "Polis laikktir, laik kalacak" sloganları attı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi önüne kadar yürüyen protestocu polis eşleri adına basın açıklamasını, Rana Aydemir yaptı.

Hem babasının hem de eşinin emniyet mensubu olduğunu belirten ve onlarla birlikte tüm polislerin hakları için yürüdüklerini dile getiren Aydemir,

"Dün olduğu gibi bugün de, polisimiz, devletin bölünmez bütünlüğü, halkının mutluluğu için görev yapmaktadır. Bu zorlu süreçte, biz polis eşleri olarak onlara her türlü desteği vermekteyiz. Polislerin görev başında yaşadıkları sorunları bizler de yakından yaşamaktayız. Bu sorunları bir kez daha gündeme taşımak, bir şikayetten çok problemlerimize devlet yetkililerince çözüm üretilmesi, halkımızında da, polis ailelerinin yaşadığı bu sıkıntılardan haberdar olmalarını sağlamaktır. Örneğin bir memur, haftada 40 saat çalışırken polislerimiz bayram seyran, gece gündüz demeden kamu düzeninin korumak için haftada en az 60 saat çalışmakta, ek görevler gündeme geldiğinde eşlerini ve ailelerini unutmaktadırlar. Bu emeklerin karşılığında alınan maaşlarla da zar zor geçinilmektedir. Geçim sıkıntısından dolayı bunalıma giren polis intiharları da azımsanamaz. Özellik polis emeklilerinin maaşları büyük oranda düşmektedir. Biz polis eşleri olarak, Sayın Başbakanımızın, çeşitli tarihlerde polisimizin çalışma şartlarının iyileştirilmesi, fazla mesai, maaş, emeklilik gibi özlük haklarının iyileştirileceğine dair verdiği sözleri en kısa zamanda yerine getireceğine olan güven ve inancımız tamdır" dedi.

Polislerin siyasete karıştırılmamasını isteyen polis eşlerinin yürüyüşlerine, son operasyonlar sonrasında görev yeri değişen polislerin yakınlarının da destek verdiği ileri sürüldü. Ancak yürüyüşü yapan polis eşleri, aralarında onlardan kimsenin bulunmadığını, böyle bir ayrımlarının da olmadığını, sadece polis hakları için yürüdüklerini dile getirdi. Valilikten izin alarak yürüdükleri öğrenilen polis eşleri, tüm çağrılarına rağmen kendilerine destek vermeyen polis eşlerini ise, kınadıklarını söyledi.Polis eşlerinin yürüyüşünü, görevlendirilen az sayıdaki polis takip etti.

Taylan YILDIRIM- Yasin TİNBEK / İZMİR (DHA)

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 610 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Ekonomi-Çalışma Hayatı

Fındıkta Fiyat Oyunu

Fındıkta Fiyat Oyunu Taban fiyat 54 lira olarak açıklandı, 46 liradan alım yapılıyor.

Tüm-Bel-Sen'den Kadro Çağrısı

Tüm-Bel-Sen'den Kadro Çağrısı Tüm-Bel-Sen, kamuda çalışan sözleşmeli personele kadro verilmesini talep ediyor

Başvuru süresi 29 Ocak'a uzatıldı

Başvuru süresi 29 Ocak'a uzatıldı Memur emeklisine ikramiye için son gün 29 Ocak

Adalet Bakanlığı 3.611 Personel Alacak

Adalet Bakanlığı 3.611 Personel Alacak Adalet Bakanlığına 3.611 personel alımı yapılacaktır.

Bağ-Kur'luya erken emeklilik

Bağ-Kur'luya erken emeklilik Emekli olamayan Bağ-Kur'lulara iyi haber

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss